Bourse24 Ads 209
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 229
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 228

دلار ۴١٣٨ تومان قیمت خورد / دلار ٣ هزار تومانی دقیقا کجایی؟ بعد از بحران ارزی سال ٩٠ که اقتصاد ایران برای همیشه با دلار هزار تومانی خداجافظی کرد، شاید کمتر کسی تصور عبور نرخ این ارز از قیمت ۴ هزار تومانی را داشت. حالا این ناباوری به حقیقت تبدیل شده است. تحلیل نوسانات قیمت دلار در بازار آزاد ارز نشان می‌ دهد که در عرض کمتر از هشت ماه، نرخ این ارز ٣٨٨ تومان افزایش داشت و امروز، سه شنبه بیست و سوم آبان، دلار با قیمت چهار هزار و ١٣٨ تومان خرید و فروش می‌ شود؛ پس راه زیادی تا ۵ هزار تومان شدن نمانده است و...!

فرش قرمز چهار راه استانبول برای دلار ۵ هزار تومانی پهن شد!

بورس24 : بعد از بحران ارزی سال 90 که اقتصاد ایران برای همیشه با دلار هزار تومانی خداجافظی کرد،شاید کمتر کسی تصور عبور نرخ این ارز از 4 هزار تومان را داشت. حالا این ناباوری به حقیقت تبدیل شده است.

تحلیل نوسانات قیمت دلار در بازار آزاد ارز نشان می‌دهد که در عرض کمتر از هشت ماه، نرخ این ارز 388 تومان افزایش داشت و امروز، سه شنبه بیست و سوم آبان، دلار با قیمت چهار هزار و 138 تومان خرید و فروش می‌ شود؛ راه زیادی تا 5 هزار تومان شدن نمانده است.

آهنگ صعودی شدن نر خ ارز در چهار راه استانبول به اندازه‌ای تند شده که سرعت ارائه تحلیل‌ های کارشناسی را کند کرده است. حالا تنها نکته‌ ای که همه تحلیلگران روی آن اتفاق نظر دارند که دولت برای جبران کسری بودجه به بالا رفتن نرخ دلار نیاز دارد و تا زمانی که درآمد مورد نظر دولت از بازار ارز تامین نشود، این روند افزایشی ادامه دارد.

نرخ دلار در ابتدای امسال 3748 تومان بود؛ این در شرایطی است که امروز دلار در بازار 4136 تومان دیده می‌شود. این نشان از آن دارد که تا این مدت، دلار 388 تومان افزایش قیمت داشت.

به گزارش افکار نیوز، برخی فعالان اقتصادی معتقدند که تا پایان امسال قیمت دلار از این بالاتر هم می‌رود و عنوان می‌کنند دلار بالاتر از 4200 تومان هم می‌رود. از سوی دیگر، چندی پیش محمد باقر نوبت، سخنگوی دولت در پاسخ به خبرنگاری تاکید کرد دولت نخواهد گذاشت دلار به ۵۰۰۰ تومان برسد.

از این سخنان می‌ شد چنین برداشت کرد که دولت برنامه افزایش نرخ دلار را دارد، ولی احتمالا در محدوده‌ ای کمتر از ۵۰۰۰ تومان. در این شرایط، با وجود این‌که گروهی از افزایش نرخ ارز با دلایلی که به‌طور عمده به افزایش صادرات و کاهش واردات اشاره دارد، دفاع می‌ کنند، اما برخی کارشناسان می‌ گویند در شرایط فعلی اقتصاد ایران، افزایش نرخ ارز به معنای کاهش ارزش پول ملی و تورم‌ زا است و با توجه به اینکه اقتصاد ما خام فروش است و عمده کالاهایی که وارد می‌ کنیم واسطه‌ ای و سرمایه‌ ای است، افزایش نرخ ارز ثمری برای ما ندارد. با این وجود، در این مدت دلار با افزایش قابل توجه 10.3 درصد رو به‌ رو شده است.

برخی از کارشناسان، دلیل این افزایش قیمت دلار را جبران کسری بودجه دولت عنوان می‌ کنند. در خصوص افزایش نرخ ارز دلایل دیگری همچون کاهش قیمت نفت، قدرت گرفتن دلار، رفتار ترامپ و ایجاد نا اطمینانی نسبت به وضعیت بازارها در ایران و... نیز ذکر می‌ شود.

حیدر مستخدمین، کارشناس اقتصادی درباره افزایش نرخ ارز معتقد است: «عده‌ای اکنون علاقه‌مند هستند که نرخ ارز بالا برود؛ حالا باید ببینیم که چه توجیهی دارند. آن‌ها معتقدند که باید برای تعیین نرخ ارز تعادلی بین تورم ایران و تورم جهان بین‌ الملل وجود داشته باشد. ولی در این مساله نیز یک نکته باید مورد توجه قرار گیرد، این است که ما با جهان که مراوده نداریم.

او گفت: با برخی کشورها مراوده داریم که باید مساله تورم آنها با خود را بسنجیم.» به اعتقاد او ، «نرخ ارز موضوعی است که دولت می‌ تواند از آن کسب درآمد کند. دولت درآمدهای محدودی دارد که یکی از آنها، درآمد نفتی است که اوپک برای آن سقف تعیین کرده است و فروش روزانه ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه سهم ایران است و دولت از این بیشتر نمی‌ تواند نفت بفروشد.

وی ادامه داد: محل دیگر درآمد دولت مالیات است. با توجه به اوضاع اقتصادی که چندان تعریفی ندارد و هنوز اقتصاد ما از رکود خارج نشده است دولت نمی‌تواند از اندازه‌ای بیشتر مالیات بگیرد. هرچند که تاکنون نیز مالیات گرفته و حتی در بخش مالیات بر ارزش افزوده در چند دوره مالیات اضافه می‌گیرد. بنابراین در بخش مالیات نیز نمی‌توان مالیات بیشتری کسب کرد.»

مستخدمین‌ حسینی متذکر شد: «یکی دیگر از منابع درآمدی دولت خصوصی‌ سازی است. به نظر می‌رسد دولت تمایل چندانی به خصوصی‌سازی نداشته و در سال‌های اخیر نیز درآمد چندانی از این بخش حاصل نشده است. عامل متفرقه نیز وجود دارد که سهم اندکی دارد و در تنها جایی که می‌ تواند درآمد خود را بالا ببرد، ارز است.

او ادامه داد: ارز اهرمی است که در دولت‌ های مختلف مورد استفاده قرار گرفته و در دولت یازدهم نیز از آن استفاده شد. با افزایش ارز کسری بودجه خود را جبران کرده و منابع تازه‌ ای برای خود ایجاد می‌ کنند. 

منبع: افکار نیوز 

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 193


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 188
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 206
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24