از ابتدای تیر ماه تا کنون بهای فولاد که ماده اولیه برخی از قطعه سازان محسوب می شود و اهمیت بسزایی دارد ١۶ درصد افزایش یافته است. بنابراین شرکت هایی که برای تهیه محصولات خود به ورق فولادی نیاز دارند تحت تاثیر این افزایش نرخ قرار گرفته و بهای تمام شده آنها بالا رفته است.
بورس24 : در ماه های گذشته شرکت های قطعه ساز و مجموعه های خودرو به دلیل مشکلات ناشی از افزایش نرخ مواد اولیه تولید، دستمزد تولید و افزایش بی رویه قیمت ارز طی ماه های گذشته با افزایش بهای تمام شده مواجه شدند. از این رو انجمن سازندگان قطعات خودرو بوسیله نامه ای به اعضای این انجمن اعلام کرد که اطلاعات مورد نیاز برای درخواست افزایش نرخ محصولات خود را ارایه کنند.
این اطلاعات شامل درصد سهم افزایش قیمت دستمزد در قیمت تمام شده محصولات تولیدی، درصد سهم افزایش مواد اولیه داخلی در قیمت تمام شده محصولات تولیدی و درصد سهم افزایش قیمت ارز در قیمت تمام شده محصولات، سهم ارز بری محصولات تولیدی می باشد. بعلاوه شرکتهای قطعه ساز باید کل مطالبات صفر روزه و همچنین مطالبات بالای 120 روزه که از هر یک از خودروسازان طلب دارند را با درج نام خودرو ساز ارایه نمایند.
محمدرضا نجفی منش دبیر انجمن سازندگان قطعات خودرو در گفت و گو با خبرنگار بورس24 درباره درخواست شرکت های قطعه ساز برای افزایش نرخ محصولات ابراز داشت: افزایش نرخ تولیدکنندگان قطعات خودرو پروسه ای نیست که به صورت یکباره انجام گیرد. بلکه در قراردادهای این شرکت ها قید شده که هر زمان که در نهاده های مالی این شرکت ها مانند مواد اولیه و دستمزد افزایش قیمت صورت گرفت این شرکت ها می توانند تقاضای خود را مبنی بر افزایش قیمت فروش محصولات خود اعلام نمایند. این پروسه مربوط به دفعات مشخصی نمی شود بلکه به صورت دایمی می تواند انجام گیرد.
وی درباره میزان افزایش نرخ محصولات قطعه سازان در سال جاری گفت: هر قطعه سازی به صورت جداگانه خود می تواند با توجه به نوع کار و نوع افزایش نرخ مواد و دستمزد تقاضای لازم برای بالا بردن قیمت فروش محصولات را ارایه کند. با توجه به اینکه ممکن است نوع موادی که قطعه سازان استفاده می کنند با یکدیگر متفاوت باشد نمی توان درصد یا میزان مشخصی را برای افزایش نرخی که در سال جاری در این صنعت صورت گرفته اعلام کرد.
او افزود: ممکن است برخی از مواد اولیه قطعه سازان در سال جاری رشد قیمت نداشته اما برخی از موارد نیز بسیار گران شده باشند. مثلا از ابتدای تیر ماه تا کنون بهای فولاد که ماده اولیه برخی از قطعه سازان محسوب می شود و اهمیت بسزایی دارد 16 درصد افزایش یافته است. بنابراین شرکت هایی که برای تهیه محصولات خود به ورق فولادی نیاز دارند تحت تاثیر این افزایش نرخ قرار گرفته و بهای تمام شده آنها بالا رفته است.
نجفی منش در پایان تاکید کرد: مراحل موافقت با افزایش نرخ محصولات قطعه سازان پروسه زمانبری است و به سرعت انجام نمی شود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.