رئیس کانون کاریابیهای کشور با تشریح فرایند ثبت نام و نحوه پرداخت حق الزحمه نسبت به افزایش کاریابیهای غیر مجاز هشدار داد.
به گزارش بورس24 ؛ بابک هاشمی پور درباره روال و فرآیند ثبت نام کارجویان در مراکز «مشاوره شغلی و کاریابیها» و همچنین شرایط پرداخت حقالزحمه این مراکز گفت: در حال حاضر حدود ۸۰۰ کاریابی داخلی و ۱۱۰ کاریابی خارجی به صورت مجاز در سطح کشور فعالیت میکنند اما متاسفانه شاهد رشد کاریابیهای غیر مجاز هستیم بنابراین نخستین گام کارجویان و کارفرمایان در زمان مراجعه به این مراکز باید احراز صلاحیت باشد.
وی با بیان اینکه «کارجویان» یا «صاحبان مشاغل برای جذب کارجو» پس از مراجعه به مراکز مشاوره شغلی و کاریابی باید از صلاحیت فعالیت مرکز مربوطه با مجوز وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین تاریخ اعتبار مجوز اطمینان حاصل کنند افزود: بعد از اطمینان مراجعه کنندگان از اعتبار مجوز مرکز مربوطه، نخستین گام مشاوره شغلی به کارجو است که در این فرایند طی مصاحبه با فرد کارجو علاقمندیها و توانمندیهای فردی وی برای اشتغال به کار استماع و شرایط متقاضی برای جستجوی شغل متناسب با شرایط وی در سامانه هوشمند عملیات کاریابی - سابک (سامانه اطلاع رسانی الکترونیک بازار کار) ثبت میشود که این اطلاعات در بانک اطلاعات وزارت کار نیز ثبت خواهد شد.
هاشمی پور با بیان اینکه متقاضی در این مرحله طبق دستورالعمل، باید ۱۸ هزار تومان بابت مشاوره شغلی و ثبت نام در سامانه به کاریابی پرداخت کند گفت: این مبلغ در صورتی که فرد به کار گمارده نشد نیز قابل استرداد نیست.
وی ادامه داد: پس از ثبت اطلاعات کارجو در سامانه سابک در کاریابی، عملیات جستجو در سامانه مطابق با شرایط فرد متقاضی و کارفرما آغاز میشود که در صورت وجود فرصت شغلی مناسب در همان لحظه، وی به شرط تمایل به کار معرفی خواهد شد یا در غیر اینصورت، متقاضی در صف انتظار جستجوی شغل مورد نظر قرار میگیرد تا به محض دریافت موقعیت شغلی متناسب با شرایط کارجو، به وی اعلام شود.
رئیس کانون کاریابیهای کشور گفت: پس از اینکه فرصت شغلی متناسب با شرایط متقاضی در سامانه دریافت شد، کارجو از طرف کاریابی به کار معرفی میشود؛ در این مرحله عملیات مصاحبه و احراز شرایط فرد از سوی کارفرما برای جذب در بازار کار انجام و در صورت تایید به کارگماری فرد، این تاییدیه از سوی کارفرما به کاریابی اعلام میشود.
هاشمی ادامه داد: در این مرحله نیز کاریابی نصف حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار (در سال جاری ۹۲۹.۹۳۱ تومان) را به عنوان «حق الزحمه به کارگماری» از کارجو دریافت میکند. همچنین در صورتی که حقوق پایه متقاضی بیش از حداقل دستمزد باشد، کاریابیها مجاز هستند علاوه بر دریافت نصف پایه حقوق، از مازاد حقوق پایه، حداکثر تا سقف ۳۰ درصد را به عنوان حق الزحمه از فرد معرفی شده به شغل، دریافت کنند.
وی با بیان اینکه مشاوره شغلی مهمترین مرحله شناسایی شرایط شغلی فرد متقاضی است گفت: به جوانان جویای شغل توصیه میکنیم در مراجعه به مراکز مشاوره شغلی و کاریابی، همه شرایط خود را به درستی اعم از روحیات کار، علاقمندیها، توانمندیها، شرایط جسمی و غیره را به مشاوران اعلام کنند و هیچ موضوعی را پنهان نکنند چرا که ممکن است فرد، پس از به کار گماری، به هر دلیلی به دلیل امتناع از ارائه اطلاعات کامل در فرایند شغلی خود، در محل کار خود با مشکل مواجه شود و نتواند به اشتغال خود ادامه دهد.
رئیس کانون کاریابیهای کشور درباره وضعیت مراجعه به کاریابیها گفت: در مجموع مراجعه به این مراکز در سال گذشته زیاد بود اما امسال بنا به دلایلی از جمله رکود اقتصادی، تقاضای نیروی کار از سوی کارفرمایان کاهش پیدا کرده است.
هاشمی پور ادامه داد: در سال گذشته حدود ۳۶۰ هزار نفر در مراکز مشاوره شغلی و کاریابی ثبت نام کردند که این میزان مراجعه در هفت ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است. همچنین در مرحله معرفی به کار، پس از کشف کار مناسب با شرایط متقاضی، بسیاری از کارجویان تمایلی به معرفی وی به واحد، شرکت یا کارخانه پیشنهادی را ندارند که این موضوع باعث شده میزان معرفی به کار کارجویان از سوی کاریابیها حدود ۴۰ درصد کاهش یابد. همچنین میزان به کارگماری افراد بین ۴۰ تا ۶۰ درصد به نسبت استانهای مختلف کاهش یافته است.
منبع: مهر
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.