در نیمه اول امسال مقدار سیمانی که به بازار داخلی تحویل داده شد نسبت به دوره مشابه سال گذشته ١ درصد افزایش داشت. کلینکر صادراتی این دوره نیز ٢ درصد بیشتر از ۶ ماهه اول سال ٩۵ بود. اما سیمان صادراتی نیمه نخست سال جاری در قیاس با ۶ ماهه اول سال قبل ٢٠ درصد افت را متحمل شده است.
بورس24 : رکود بازار سیمان همچنان ادامه دارد و شرکتهای سیمانی امسال نیز مانند سالهای قبل گزارش های رضایت بخشی را از عملکرد 6 ماهه خود منتشر نکرده اند. در این شرایط نوبخت معاون رییس جمهور از اجرایی شدن طرح مدیریت آبهای مرزی و احداث سد برای هزار کیلومتر در مرزهای کشور خبر داده تا بارقه های امید را در این صنعت روشن کرده باشد. گفته شده 18 هزار میلیارد تومان از منابع صندوق ارزی به منظور مدیریت آب های مرزی تخصیص یافته که قرار است در کارخانجات بسیاری مانند کارخانه های سیمان تزریق شود.
عبدالرضا شیخان دبیر انجمن صنفی سیمان در گفت و گو با خبرنگار بورس24 درباره وضعیت تولید و فروش سیمان در نیمه ابتدایی امسال گفت: در دوره 6 ماهه نخست سال جاری 30 میلیون و 800 هزار تن کلینکر تولید شده است. حجم تولید سیمان در این دوره نزدیک به 29 میلیون تن بود که حدود 25 میلیون و 400 هزار تن از این مقدار به بازار داخلی تحویل داده شد.
وی افزود: از کل کلینکر تولید شده در دوره 6 ماهه اول امسال 3 میلیون تن کلینکر صادر شده است. حجم سیمان صادراتی این دوره نیز حدود 3 میلیون تن بود.
او با اشاره به بازارهای هدف صادراتی ابراز داشت: در حال حاضر افغانستان عمده ترین بازار صادراتی سیمان ایران است به طوری که در دوره 6 ماهه اول امسال 37 درصد از حجم صادرات را به خود اختصاص داده است.
دبیر انجمن صنفی سیمان در خصوص تغییرات تولید و فروش 6 ماهه اول امسال نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل تصریح کرد: در نیمه اول امسال مقدار سیمانی که به بازار داخلی تحویل داده شد نسبت به دوره مشابه سال گذشته 1 درصد افزایش داشت. کلینکر صادراتی این دوره نیز 2 درصد بیشتر از 6 ماهه اول سال 95 بود. اما سیمان صادراتی نیمه نخست سال جاری در قیاس با 6 ماهه اول سال قبل 20 درصد افت را متحمل شده است.
در ادامه از شیخان پرسیدیم که آیا اجرایی شدن طرح مدیریت آبهای مرزی را می توان به عنوان نقطه عطفی برای خروج صنعت سیمان از رکود فعلی تلقی کرد؟ وی بیان داشت: این طرح از همان مرحله ابتدایی اجرایی شدن نیازمند سیمان است و قطعا خواهد توانست در وضعیت کارخانجات تولیدکننده سیمان و به ویژه کارخانه هایی که از نظر جغرافیایی نزدیک به احداث این سدها هستند تاثیر مثبت ایجاد نماید. به گونه ای که با تحریک تقاضا و بهبود وضعیت فروش تولیدکنندگان می توانند بستر لازم را برای از بین بردن رقابت منفی ایجاد شده بین کارخانجات سیمانی پدید آورد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.