بالاترین مقام اجرایی در کیسون به قاصدک بورس ٢۴ توضیح داد که با توجه به نوع قراردادهای جدید IPC، سرمایه گذاران خارجی پروژه های تعریف شده در حوزه نفت و گاز الزاما باید شرکای ایرانی داشته باشند و با توجه به توانایی های فنی و مهندسی ، شرکت کیسون علاقه مند به ورود و فعالیت در این بخش بود که با دریافت مدرک –مجوز کشف و استخراج (E&P: Exploration & Production) از وزارت نفت این امکان میسر شده است...
بورس24 – شایعه " تائید صلاحیت کیسون جهت فعالیت به عنوان شرکت ایرانی اکتشاف و تولید (E&P) در چارچوب شرایط عمومی ساختار و الگوی قراردادهای بالادستی نفت و گاز (IPC) از طرف وزارت نفت ایران" ،بالاخره رنگ واقعیت به خود گرفت.
مهر ماه گذشته بود که بیژن زنگنه وزیر نفت ایران اعلام کرد که ما به 100 میلیارد دلار در صنعت نفت نیاز داریم و جا برای همه شرکتهای علاقمند باز است. هر شرکت متقاضی ایرانی و یا خارجی که تمایل داشته باشند میتواند به پروژهها ورود پیدا کند و اگر شرکتهای E&P بالغ شوند میتوانند خدمات فنی – مهندسی را به خارج از کشور نیز صادر کنند که این موضوع میتواند سرفصل جدیدی برای درآمدهای کشور باشد.
بر این اساس شنیده شده بود که ظرف کمتر از یکسال با دریافت مجوز E&P از وزارت نفت ، کیسون اجازه یافته تا در پروژه های بالادستی نفت شرکت کند و عملا این شرکت پرتوان خصوصی در حوزه خدمات فنی و مهندسی توانسته به بخش بالادستی صنعت نفت ورود پیدا کند.
محمد رضا انصاری رئیس هیات مدیره شرکت کیسون در گفت و گو با با خبرنگار بورس24 به این سوالات پاسخ داده است.
بالاترین مقام اجرایی در کیسون توضیح داد که با توجه به نوع قراردادهای جدید IPC، سرمایه گذاران خارجی پروژه های تعریف شده در حوزه نفت و گاز الزاما باید شرکای ایرانی داشته باشند و با توجه به توانایی های فنی و مهندسی ، شرکت کیسون علاقه مند به ورود و فعالیت در این بخش بود که با دریافت مدرک –مجوز "کشف و استخراج (E&P: Exploration & Production) از وزارت نفت این امکان میسر شده است.
انصاری با تایید الزام سرمایه گذاران خارجی به داشتن شرکای وطنی افزود: کیسون هم با توجه به مجوز هایی که دارد می تواند با شرکای خارجی در این زمینه همکاری داشته باشد و از قراردادهای IPC سهم داشته باشد.
رئیس هیات مدیره کیسون در برابر این سوال که مجموع ارزش پروژه هایی که در این قالب تعریف شده است ، چقدر است ؟ پاسخ داد : قرار بود تا پایان سال قرآردادهایی به ارزش تقریبی 22 میلیارد دلار منعقد گردد و ما در حال مذاکره هستیم تا ببینیم چه میزان از این پروژه ها را می توانیم در اختیار بگیریم تاجایی که تا به حال با هشت مجموعه متفاوت خارجی مذاکراتی برای همکاری داشته ایم و بدون تردید کیسون در پروژه های بالادستی نفت حضور خواهد یافت.
گفتنی است ، در صورت عقد قراردادهای این چنینی که یک نمونه آن با حدود پنج میلیارد دلار با توتال منعقد شد فرصت بسیار مناسبی به شرکت های توانمند داخلی روی خواهد آورد تا ضمن کسب تکنولوژی روز خارجی از شرکای بین المللی سودآوری خوبی نیز به سهامداران خود به ارمغان بیاورند.
قرارداد موسوم به "قرارداد توتال " نخستین قرارداد عمده نفتی بعد از رفع تحریم های هسته ای ایران و بعد از برجام است که پس از هفت ماه از امضای موافقنامه امضای اصولی (HOA) فاز ۱۱ پارس جنوبی در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی ایران IPC و با ارزش چهار میلیارد و ۸۷۹ میلیون دلارامضا شد. سهم توتال در این پروژه ۵۰.۱ ، سی ان پی سی ۳۰ و پتروپارس ایران ۱۹.۹ درصد تعیین شده است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.