اخذ مالیات از بانک ها در صورت هزینه های ناشی از اعمال نرخ سود بالاتر از نرخ مصوب قبلا وجود نداشته و دولت جدید در راستای حمایت از اقتصاد کشور آن را عملیاتی خواهد کرد.
بورس24 : مسعود کرباسیان وزیر اقتصاد و دارایی پس از روی کار آمدن، قول های زیادی داد که می تواند در طی 4 ساله این دولت جامه عمل به خود بگیرد. هفته گذشته خبری منتشر شد که در آن کرباسیان اظهار داشت بانک ها نباید دور زدن نرخ سود را به حساب زرنگی بدانند و بابت سودهای اضافی، از بانک ها مالیات سنگین اخذ خواهیم کرد.
علیرضا عسگری مارانی کارشناس ارشد بازار سرمایه در این خصوص و در گفتگو با بورس24 گفت: این گفته و صحبت اجرایی شدن یک ابزار سیاست مالیاتی برای به نظم کشیدن بانک ها محسوب می شود. هدف این است که در بخش نظام بانکی کشور از ابزار مالیاتی برای جلوگیری از دور زدن بانک مرکزی استفاده نمایند.
وی ادامه داد: این موضوع بیان می دارد که اگر بانک به شرکتی وام با بهره بالاتر از نرخ مصوب داد، این هزینه اضافی برای بانک مالیات در پی دارد، همچنین چنانچه سپرده بانک ها نیز با نرخ بیشتر از نرخ مصوب بانک مرکزی باشد، هزینه های مربوط به آن جزو هزینه های قابل قبول مالیاتی نخواهد بود.
وی تاکید کرد: این موضوع کاملا اقتصادی بوده و ابزاری برای به نظم کشیدن بانک ها محسوب می شود. بانک ها باید سیاست های بانک مرکزی را رعایت نمایند، قطعا برای به نظم کشیدن بانک ها این قانون مالیاتی باید اجرایی شود. این موضوع برای تمامی بانک ها لحاظ خواهد شد؛ حتی بانک های زیان ده.
عسگری مارانی عنوان کرد: اخذ مالیات از بانک ها در صورت هزینه های ناشی از اعمال نرخ سود بالاتر از نرخ مصوب قبلا وجود نداشته و دولت جدید در راستای حمایت از اقتصاد کشور آن را عملیاتی خواهد کرد.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه گفت: این قانون سیستم پولی و مالیاتی اقتصاد را به نظم و رعایت قوانین ملزم خواهد کرد. چه بسا که بانک ها باید از دور زدن قانون بانک مرکزی برای نرخ سود دوری کنند. قانون مالیات های مستقیم اجازه می دهد که از بانک ها در صورت هزینه های اضافی مالیات دریافت شود و رئیس اداره دارایی نیز این اختیار را دارد که آن را اجرایی نماید.
در ادامه علی رحمانی نیز از دیگر کارشناسان بازار سرمایه در این خصوص تصریح کرد: این مسئله در تمام دنیا و اقتصادهای پیشرفته بوده است. اخذ مالیات از بانک ها به دلیل هزینه های اضافی ناشی از نرخ بهره بالاتر منجر به منظبط کردن بانک ها در جهت اجرایی کردن سیاست های بانک مرکزی به حساب می آید.
وی ادامه داد: این قانون بیان می دارد که سود اضافی بانک ها هزینه قابل قبول مالیاتی نخواهد بود و در نتیجه از بانک ها مالیات اخذ خواهد شد.
وی تاکید کرد: البته این قانون قبلا هم وجود داشته و در حال حاضر و در دولت فعلی با جدیت بیشتری دنبال خواهد شد.
رحمانی هشدار داد: البته یک نکته اینجا باقی می ماند و آن این است که آیا بانک های زیان ده هم جزو این قانون به حساب خواهند آمد و آیا دولت خواهد توانست از بانک های زیان ده مالیات بگیرد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.