رویداد لیگ ستارگان یک بازی دانشجویی بود، در این لیگ ۴٠ نفر دانشجو به همراه ١٠ سرپرست شرکت کردند. این چلنج دانشجویی قوانین سخت گیرانه ای داشت که اجرایی شد، به عنوان مثال تیم های شرکت کننده حق خرید حق تقدم سهام یا ورود به بازار پایه را نداشتند، همچنین از دیگر قوانینی که می توان به آن اشاره کرد این است که این تیم ها نباید بیش از ٢۵ درصد سرمایه را در یک صنعت خاص داشته باشند...
بورس24 : لیگ ستارگان بورس با حضور 10 دانشگاه برتر تهران برگزار شد. این لیگ از اوایل مردادماه به مدت یک ماه شروع شد و نتایج موفقیت آمیزی را در برداشت. این لیگ فرصتی برای جوانان بود تا وارد بازار سرمایه شوند و تجربه های جدیدی را کسب کنند. اما حاشیه هایی همچون زمان نامناسب، منفی بودن شاخص کل و عدم کسب بازدهی مناسب توسط این تیم ها ایجاد شد. دبیر اجرایی این لیگ به سوالاتی درباره آن پاسخ داد.
یاسر فلاح دبیر اجرایی لیگ ستارگان و مدیر روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بورس در گفتگو با بورس24 در خصوص لیگ ستارگان و حواشی مربوط به آن گفت: لیگ ستارگان بورس، یک مقوله در حوزه فرهنگ سرمایه گذاری بود، تلاش ما بر این بود که فرهنگ سازی سرمایه گذاری در بازار سرمایه صورت گیرد. این جشنواره تلفیق تجربه و علم در کنار همدیگر بود.
وی ادامه داد: رویداد لیگ ستارگان یک بازی دانشجویی بود، در این لیگ 40 نفر دانشجو به همراه 10 سرپرست شرکت کردند. این چلنج دانشجویی قوانین سخت گیرانه ای داشت که اجرایی شد، به عنوان مثال تیم های شرکت کننده حق خرید حق تقدم سهام یا ورود به بازار پایه را نداشتند، همچنین از دیگر قوانینی که می توان به آن اشاره کرد این است که این تیم ها نباید بیش از 25 درصد سرمایه را در یک صنعت خاص داشته باشند یعنی حق تک سهم شدن و سفته بازی از آن ها گرفته شد. این قوانین سخت گیرانه علاوه بر قوانین بورس برای این لیگ در نظر گرفته شد. ما اجازه هر ریسکی به دانشجویان را ندادیم.
وی تاکید کرد: انتقادات زیادی به این لیگ شد از جمله این که این چلنج دانشجویی را شکست خورده دانستند و از نتایج آن تعابیر منفی شد، باید گفت این نظرات، نظرات مناسبی نیست چرا که افرادی که وارد این لیگ شدند با محدودیت های زیادی جز قوانین بورس رو به رو بودند و از طرفی هیچ گونه تجربه ای برای سرمایه گذاری در بازار سرمایه نداشتند، ما در این جشنواره به دنبال فرهنگ سازی شیوه های نوین سرمایه گذاری بودیم. ما با هدف شناساندن بازار سرمایه به دانشجویان به عنوان راهی برای درامدزایی گام برداشتیم. نتیجه ما با این هدف بسیار هم خوب بود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا زمان برگزاری این لیگ مناسب بوده و به نظر نمی رسد اگر در زمان مناسب تری این لیگ برگزار می شد نتایج بهتری داشت، گفت: زمان این لیگ چه اهمیتی دارد این حرف ناشی از تفکرات اشتباه است، رویداد لیگ ستارگان برای چلنج بود و نه چیز دیگر، مگر قرار است ما به امید خروج از بحران اقتصادی برنامه های خود را نیز منحل کنیم، هدف ما از برگزاری نشان دادن وضعیت نامساعد بورس نبود، چه فرقی می کرد که لیگ در چه زمانی برگزار شود، برنامه های این چنینی یک هدف دارند و آن فرهنگ سازی است.
فلاح خاطر نشان کرد: در دوره های بعدی و لیگ های بعدی باگ ها و اشتباهات رفع خواهد شد اما خوشبختانه ما به نتایج خود در این لیگ دست یافتیم. تیم های شرکت کننده در این بازی افراد جوانی بودند که تا کنون تجربه سرمایه گذاری را نداشتند، تصمیم گیری درباره عملکرد آن ها باید با در نظر گرفتن تمام آیتم ها باشد. باید اجازه دهیم که افراد جوان وارد بازار سرمایه شوند، باید اجازه دهیم افراد تحصیل کرده با تکیه بر علم خود سرمایه گذاری را آغاز کنند و به دنبال انتقاد از عملکردهای آن ها نباشیم.
وی تاکید کرد: ما باید یاد بگیریم که قرار نیست تمام افراد جامعه کارمند باشند و عده ای باید به خرید و فروش سهام اقدام کنند و این موضوع به کارمند بودن ربطی ندارد، ما باید از این طریق شرایط ایجاد شغل را برای جوانان و اقشار مختلف جامعه فراهم آوریم.
وی در پایان با اشاره به بازدهی های این گروه های عنوان کرد: بازدهی های سبد سرمایه گذاری شرکت کنندگان با استفاده از شیوه های علمی که گروه های با خلاقیت کسب کرده اند، بسیار خوب بوده ، ضمن اینکه همان طور که گفته شد محدودیت های زیادی برای آن ها لحاظ شد. گروه دانشگاه الزهرا با ارزش پرتفوی 10700000 تومان و بازدهی 7 درصد، گروه دانشگاه علامه طباطبایی با ارزش پرتفوی 10500000 تومان و بازدهی 5 درصدی، گروه دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با ارزش پرتفوی 10300000 تومان و بازدهی 3 درصد، گروه دانشگاه خوارزمی با ارزش پرتفوی 10230000 و گروه دانشگاه تهران با ارزش پرتفوی 10130000 تومان به ترتیب 5 گروه این لیگ بودند.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.