تعرفه صادرات به عراق توسط عربستان کمتر از سایر کشورهای همسایه گزارش نشده است و همه کشور های همسایه شامل تعرفه صادرات به این کشور هستند.
بورس24 : با توجه به محدودیت های صادرات سیمان ایران به کشور عراق و وضع تعرفه بالای این کشور، رایزنی ها و مذاکرات در خصوص ورود سیمان با تعرفه پایین به کشور عراق در حال پیگیری است. البته با توجه به بازسازی های پیش رو در این کشور و نزدیکی خاک ایران احتمالا تا سال آینده صادرات به عراق از سر گرفته می شود.
باید بدانیم که، ایران، سوریه و ترکیه بیشترین صادرات را به کشور عراق دارند و البته عربستان نیز صادراتی هرچند اندک به عراق داشته است. همچنین تعرفه صادرات به عراق توسط عربستان کمتر از سایر کشورهای همسایه گزارش نشده است و همه کشور های همسایه شامل تعرفه صادرات به این کشور هستند.
عبدالرضا شیخان، دبیر انجمن صنفی سیمان درخصوص وضع تعرفه های بالای سیمان برای واردات به عراق و تعرفه بالای ایران نسبت به عربستان به خبرنگار بورس24 گفت: طی چند سال گذشته با ممنوعیت واردات سیمان توسط دولت عراق ، این دولت تعرفه های واردات را طی بخشنامه ای اعلام کرد.
وی ادامه داد: البته عربستان شامل وضع تعرفه نبود و فقط تعرفه سوریه و ایران و ترکیه در این بخشنامه وجود داشت. اینکه تعرفه ایران نسبت به عربستان دو برابر باشد صحیح نیست و ما این موضوع را پیگیری کرده ایم. به این نکته هم توجه کنیم که عربستان صادرات زیادی به کشور عراق ندارد .
این مقام مسئول گفت: اگر هم تفاوت تعرفه عربستان نسبت به ایران صحت داشته و تعرفه واردات ایران به عراق دو برابر عربستان وضع شده باشد، این مشکلات در چارچوب رایزنی و دیپلماسی قابل حل است.
شیخان در مورد عدد تعرفه ایران برای صادرات به عراق گفت: تعرفه ایران در مرزهای مختلف به طور میانگین بین 40 تا 45 درصد است. اینکه تعرفه ها کاهش یابد به رایزنی دیپلماسی و همچنین به بازسازی عراق مرتبط است.
دبیر انجمن سیمان گفت: عراق در سال 2018 به سمت بازسازی پیش می رود. برای بودجه بازسازی هم رقم های خوبی را پیش بینی کرده اند که اگر مشکلات امنیتی و مشکلات ناشی از حمله داعش حل شود کل بودجه به سمت ساخت و ساز و کارهای عمرانی پیش می رود. در این صورت می توان عراق را به عنوان یک بازار در نظر گرفت که ار نظر دیپلماتیک می تواند بسیار موثر باشد. حتی طی هفته های گذشته قرار بود، وقتی موصل آزاد شود بخشی از بازسازی به ایران برسد که البته هنوز در حال رایزنی هستیم.
در همین خصوص علی محمد بُد، کارشناس صنعت سیمان گفته بود که، پس از فروکش کردن جنگ داعش در عراق، حالا این کشور به سمت بازسازی حرکت کرده و بودجه 12 میلیارد دیناری برای عمران عراق تعیین شده است.
بُد با اشاره به اختصاص بودجه 2 میلیارد دلاری عربستان برای بازسازی بخش سنینشین عراق، گفت: کشورهای دیگر نیز به بازسازی عراق کمک خواهند کرد و در این میان، وزارت خارجه ایران میتواند با رایزنی، زمینه را برای حضور تولیدکنندگان ایرانی در عراق فراهم کند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر مصرف سیمان در عراق سالانه حدود 20 میلیون تن است، گفت: پیشبینی میشود سال آینده 2 تا 3 میلیون تن به این رقم اضافه شود و در صورت رونق پروژههای عمرانی، نیاز عراق به سیمان به تدریج به 40 میلیون تن خواهد رسید که یک مزیت نسبی برای تولیدکنندگان ایران به حساب میآید.
بُد تصریح کرد: این درحالی است که هماکنون عراق برای واردات سیمان ایران تعرفه بالایی وضع کرده به طوری که تعرفه واردات سیمان از ایران بیش از دو برابر تعرفه واردات سیمان از عربستان به عراق است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.