بیش از هر چیزی ماه فروش محصولات فولاد مبارکه مهم است . نمی خواهیم زمان فروش و زمان تحویل فاصله طولانی داشته باشد. به همین دلیل همیشه فاصله تعداد هفته در زمان پذیرش به تحویل رعایت می شود.
بورس24 : یکی از بزرگترین مشکلات فولاد مبارکه عدم هماهنگی ارگان های دولتی در نحوه اجرای دستور العمل ها است، به طوری که شورای رقابت به عنوان یکی از بخش های دولت از قبضه بازار ورق توسط فولاد مبارکه نام برده است. در حالی که خود فولاد مبارکه اذعان داشته که ما فقط 45 درصد این بخش از محصولات فولادی را در اختیار داریم . مخالفت با شورای رقابت تا جایی ادامه دار شده که گویا طبق شنیده های بازار، امروز فولاد مبارکه عرضه در بورس کالا انجام نمی دهد و بنای تمرد دارد. البته ظاهرا این عرضه طی هفته آینده انجام خواهد شد.
فولاد مبارکه هر دو هفته یک بار عرضه در بورس انجام می دهد که البته با تاخیر در زمان ثبت سفارش، در زمان تحویل یعنی (ماه 8سال جاری) وقفه ای ایجاد نمی شود.
محمود اکبری مدیر فروش فولاد مبارکه در خصوص موضوع شایعه عدم عرضه محصولات خود در روز جاری به خبرنگار بورس24 گفت: بیش از هر چیزی ماه فروش محصولات فولاد مبارکه مهم است . نمی خواهیم زمان فروش و زمان تحویل فاصله طولانی داشته باشد. به همین دلیل همیشه فاصله تعداد هفته در زمان پذیرش به تحویل رعایت می شود.
وی ادامه داد: در هرحال ماه تحویل محصولات ما تغییری نمی کند حتی اگر بخواهیم این هفته یا هفته آینده هم پذیرش داشته باشیم تحویل در ماه 8 است و تغییر نمی کند. به همین دلیل بنا داریم که دوره را از زمان ثبت سفارش تا تحویل طولانی نکنیم. در نتیجه عرضه محصولات طی هفته آینده قطعا انجام می شود. فولاد مبارکه بنای تمرد و عدم عرضه ندارد و این ها همه شایعات بازار است.
وی در خصوص اینکه آیا فولاد مبارکه باید طبق برنامه قبلی و مطابق با دستورالعمل جدید شورای رقابت اقدام به عرضه ورق های فولادی خصوصا ورق های نازک کند؟ گفت: ما در حال حاضر دستورالعمل شورهای رقابت را قبول نداریم. این دستور العمل مشکلات زیادی در کشور ایجاد می کند. وزارت صنعت معدن و تجارت با توجه به نقش حاکمیتی که داشته اشاره کرده که در عرضه این کالاها (کالاهای ضخامت نازک) که از محل واردات تامین می شوند نقش فعالی داشته باشید و تناژ تحویلی را برای ما تعریف کرده است. ما نیز بر اساس همین تناژ کالا تحویل داده ایم .
90درصد بازار ورق در اختیار فولاد نیست!!!
وی گفت: متاسفانه بخش دیگری از دولت (شورای رقابت)مغایر با وزارت صنعت است و بیان می کند که شما نقش خود را در عرضه این محصولات کمرنگ کنید. ایراد ما از نحوه برخورد شورای رقابت کارشناسانه است. شورای رقابت استناد کرده که ۹۰ درصد کالا در اختیار مبارکه است. در حالی که به هیچ وجه چنین استنادی درست نیست و ما در کالاهای با ضخامت نارک ، نقشی اصلی نداریم.
اکبری گفت: سال ۹۵ میزان فروش لوله پروفیل در ضخامت زیر ۳ میلی متر ۹۷۶هزار تن بوده و واردات ما در این ضخامت ها ۸۶۶هزار تن بوده است. سایر شرکت ها نیز در حدود ۳۰۰هزار تن در همین رنج ضخامتی در بازار ورق فروخته اند که مجموعا معادل ۲ میلیون تن است، نقش مبارکه از این ۲ میلیون تن ۴۵ درصد است. در حالی که شورای رقابت از نقش ۹۰درصدی فولاد مبارکه صحبت به میان آورده است که اساسا مبنای استناد آنها اشتباه بود.
این مقام مسئول در فولاد مبارکه گفت: همچنین اینکه انحصار به مقدار عرضه نیست بلکه باید رفتار سنجیده شود. در حال حاضر ظرفیت تمام شرکت های تولیدی فولاد در جهان حداقل ۱۰ میلیون تن است تا تولید برای آن ها مقرون به صرفه و اقتصادی باشد.نظام قیمت گذاری ما در اختیار خود فولاد مبارکه نیست که بخواهیم انحصاری داشته باشیم.از طرفی مگر ممکن است که خریداری رفتار انحصارگر داشته باشد، ولی به عنوان اولین گزینه مشتریان تلقی شود.
بورس کالا کشف قیمت را برعهده گرفته، ماهم قبول می کنیم
وی در پاسخ به اینکه عدم عرضه بر خلاف برنامه و تمرد از اجرای دستورالعمل شورای رقابت می توانند باعث زیر سوال رفتن بورس کالا و نوع نظارت بر رفتار عرضه کنندگان و در نتیجه سبب التهاب آفرینی در بازار فولاد کشور شود؟ گفت: ما عدم عرضه نداریم بلکه هفته آینده عرضه از طریق بورس کالا انجام می شود. بورس کالا تحت نظارت شورای بورس و شورای بورس نیز زیر نظر وزارت اقتصاد است. به علاوه اینکه بورس کالا تعیین کننده قیمت برای فروشنده و خریدار نیست.
وی گفت: بورس کالا ابزار و سیستم کشف قیمت را فراهم کرده و کشف قیمت بین میزان و شرایط عرضه و تقاضا ایجاد می شود و اساسا کاری به بورس کالا ندارد. بورس در پذیرش مبنای قیمت اولیه، اختیار دارد که از عرضه کننده در مورد مبنای تعیین قیمت بپرسد، مبانی قیمت را اطلاع رسانی کرده و اگر نظر کارشناسانه ای در پس این تعیین قیمت بود می پذیرد در غیر این صورت نمی پذیرد. اگر قیمت با مبانی کارشناسی و قیمت تمام شده درب کارخانه همخوانی ندارد و مجبور می شود که فروشنده قیمت خود را اصلاح نماید. به نوعی بورس کشف کننده قیمت است.
اکبری گفت: خریدار نیز با توجه به زمان تحویل و شرایط فروش قیمت اعلام می کند. ما امروز کالا را به خریدار تحویل می دهیم در حالی که سه ماه بعد پول آن را دریافت می کنیم. کدامتولید کننده فولاد به این صورت فروش دارد؟ آن هم با ۱۰درصد زیر نرخ بهره بانکی. ما در حال حاضر ۲۵۰۰ میلیارد تومان از صنایع پایین دستی کشور طلبکار هستیم. ولی ما برای حمایت از مشتریان خود این شرایط را فراهمکرده ایم.
دستورالعمل تنظیم بازار ورق گرم فولاد با ضخامت کمتر از 5 میلی متر
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.