منابع صندوق های با درآمد ثابت فعلی قراردادهای بلند مدت است و حداقل تا یک سال آینده این قرارداد ها معتبر است و همچنان می توانند نرخ های بالاتری را نسبت به بانک ها پرداخت کنند و همچنان جذابیت خود را دارند.
محمودرضا خواجه نصیری مدیرعامل تامین سرمایه آرمان دارنده بزرگترین صندوق با درآمد ثابت بازار سرمایه در مورد بخشنامه جدید بانک مرکزی در خصوص الزام بانک ها برای کاهش نرخ سپرده ها از امروز و تاثیر آن بر بازار سرمایه و صندوق های با درآمد ثابت به بورس24 گفت: شاید بتوان گفت خبری بهتر از خبر کاهش نرخ سود بانکی برای بازار سرمایه و اشتغال و تولید نباشد. در این شرایط قطعا فرصت خواهیم داشت که پی بر ای بازار را افزایش دهیم و این یعنی قیمت های فعلی در بازار جذاب هستند و با سود هایی که قبلا این قیمت ها توجیه داشتند، در شرایط فعلی با توجه به اینکه نر خ بازده بدون ریسک عملا کاهش می یابد می شود قیمت های بالاتری برای سهام و کلیه دارایی ها ارزیابی کرد.
وی ادامه داد: ضمن اینکه از سوی دیگر مصوبه بانک مرکزی مبنی بر اینکه اضافه برداشت ها در قالب خط اعتباری به بانک ها پرداخت می شود و نرخ پایین می آید پول با نرخ 18 درصد برای بانک ها توجیه دارد و همانطور که شاهد هستیم تقاضا برای پول با این نرخ در بازار مالی زیاد است و منجر می شود نقدینگی بیشتری به بدنه اقتصاد تزریق شود. این موضوع اثر تورمی خواهد داشت و منابع جدید نقدینگی به بدنه بازار تزریق خواهد شد که این امر خود منجر به خرید دارایی ها خواهد شد و منجر به تغییراتی در سود و بهبود شرایط خواهد بود. این امر اتفاق خوبی برای بازار سرمایه است و می تواند به افزایش قیمت سهام کمک کند.
مدیر عامل تامین سرمایه آرمان در خصوص تاثیر این بخشنامه بر صندوق های با درآمد ثابت گفت: به نظر می رسد بخشی از سپرده های بانکی صندوق ها هستند که باید با این رقم منطبق شوند، هر چند که منابع صندوق های با درآمد ثابت فعلی قراردادهای بلند مدت است و حداقل تا یک سال آینده این قرارداد ها معتبر است و همچنان می توانند نرخ های بالاتری را نسبت به بانک ها پرداخت کنند و همچنان جذابیت خود را دارند.
وی گفت: از طرفی صندوق های با درآمد ثابت پرتفویی دارند و در اوراق یا سهام که آنها هم در این شرایط مزیت پیدا می کنند و به هر ترتیب اضافه بازدهی که از پرتفو اوراق یا سهام این صندوق ها ایجاد می شود باز برای صندوق ها نسبت به گزینه هایی مثل سپرده بانکی ایجاد مزیت می کند. در صورتی که این بخشنامه به درستی اجرا شود تهدید برای صندوق ها نخواهد بود و اگر هم به درستی اجرا نشود صندوق ها به صورت کارکرد قبلی به کار خود ادامه می دهند.
خواجه نصیری ادامه داد: بازده این صندوق ها که بخشی از اوراق و بخشی از سپرده ه است بر اساس ان ای وی و ارزش روز دارایی ها صندوق است و تصمیم گیری در این خصوص در اختیار بانک مرکزی نیست. بانک مرکزی نمی تواند بگوید که یک صندق چقدر سود می سازد. قانونا بازده صندوق ها بر اساس چار چوب اساسانه صندوق و ترکیب مالکیت مشاعی که در صندوق ها وجود دارد خواهد بود. این سود مربوط به سرمایه گذاران است و بر خلاف بانک ها که باید در پایان دوره سود و زیان خود را مشخص کنند به صورت اضافه ارزش روزانه قابل شناسایی و پرداخت به سرمایه گذاران است.
وی گفت: اگر بانک ها از سپرده گذاری مستقیم محو شوند مزیت های مبتنی بر اوراق بهادار و بازار سرمایه بانک ها پر رنگ تر خواهد شد که به نفع بازار سرمایه است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.