Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

بخشی از اشکالات مربوط به اقتصاد کشور است که گریبان نهاد های مالی کشور را هم گرفته است. از جمله بالا بودن نرخ های بهره، مشکلات شبکه پولی، ساختار دولتی و نیمه دولتی و عدم شفافیت بخش های اقتصادی کشور که به تشکل ها سرایت پیدا می کند .

مشکلاتی که صنایع مرتبط با بورس را دچار بحران کرده اند

بورس24 : برخی از صنایع بازار سرمایه از جمله کارگزاری، سرمایه گذاری و ...، رکن اصلی و نهادهای کلیدی بازار سهم هستند. حضور پررنگ این صنایع بر رشد و شکوفایی و توسعه بازار و بالندگی روز افزون آن کمک می کند.

طی سال های اخیر که بازار سرمایه با رکود مواجه شده این صنایع نیز هر کدام با مشکلاتی دست به گریبان شده اند که شاید سالهای گذشته حتی گمان هم نمی رفت این مشکلات پیش بیاید. به طور مثال با رکود در بازار و با توجه به وجود ۱۰۸ کارگزاری، یکی از راهکار های حل ورشکستکی این صنعت ادغام است که در سال های گذشته چنین انتظاری از صنعت کارگزاری نمی رفت.

از سوی دیگر برخی صنایع به دلیل کمبود نقدینگی دچار مشکل شده اند و با توجه به شرایط بانک ها نمی توانند با سود پایین تسهیلات دریافت کنند.

این ها مشتی بود از خروار ها مشکلات در صنایع بورس که باید برای آن بیش از پیش مدیریت انجام ‌شود. در همین خصوص با مدیران برخی از این صنایع به گفت و گو نشستیم تا در خصوص مشکلات آن ها بیشتر مطلع شویم.

سعید اسلامی، دبیر کانون نهاد های سرمایه گذاری در خصوص مشکلات این نهاد مالی گفت: بخشی از مشکلات کانون مربوط به فرهنگ فعالیت های صنفی در کشور است . طبیعتا نهاد های ما همکاری هایشان از نگاه منفعت گرایانه و کوتاه مدت است. بنا بر این جلب مشارکت این شرکتها ممکن است کمی مشکل باشد.

وی افزود: بخشی از مشکلات مربوط به حوزه هایی است که در آن فعالیت می کنیم. بیشتر شرکت های سرمایه گذاری شرکت های فعال در بازار های مالی و سرمایه کشور هستند و دورانی که بازار سرمایه با مشکل مواجه است این شرکت ها نیز با مشکلات مالی بیشتری مواجه می شوند و طبیعتا کانون ها با بعضی از این شرکت ها مشکلات زیاد تری دارد.

وی گفت: یکی از وظایف کانون، حل مشکلات این شرکت های عضو است. وقتی که شرکت ها با کارایی بالا فعال هستند تعاملاتشان بهتر خواهد بود و بر عکس هرچه کارایی پایین تری داشته باشند تعاملاتشان با کانون کمتر خواهد بود و کانون باید به حل مسائل کلیدی تری بپردازد که اساسا در سایر شرکت های پیشرفته دنیا محلی از اعراب ندارند.

اسلامی گفت: هرچه اصطکاک در بین نهاد های مالی بیشتر شود سطح فعالیت های کانون تغییر خواهد کرد و مجبور می شود در سطوح ابتدایی تری به شرکت ها بپردازد. بخشی از اشکالات مربوط به اقتصاد کشور است که گریبان نهاد های مالی کشور را هم گرفته است. از جمله بالا بودن نرخ های بهره، مشکلات شبکه پولی،ساختار دولتی و نیمه دولتی و عدم شفافیت بخش های اقتصادی کشور کهبه تشکل ها سرایت پیدا می کند .

وی برخی از مشکلات را ناشی از ساختار کانون دانست و عنوان کرد: بخشی از مشکلات هم مربوط به ساختار خود کانون و عملکرد گذشته کانون است. کانون مانند هر نهاد دیگری به دلیل عملکرد های گذشته خود در جایگاهی ایستاده که شاید دارای مشکلاتی باشد. از بین این موارد ، کانون بخشی از مشکلات را می تواند حل نماید ولی ممکن است بخشی از مشکلات قابلیت حل شدن نداشته باشد. امیدواریم مشکلات نرخ بهره و شبکه پولی حل شود تا نهاد ها با بازدهی بالاتری کار کنند و سطح فعالیت های کانون هم تغییر خواهد کرد.

وی ادامه داد: مشکلات خود کانون و نهاد های تصمیم گیر و نهاد های ناظر روی موضوعات اساسی است که ما سعی در رفع آن داریم. کانون اسم و رسم خوب و اعضای تاثیر گذاری در بازار مالی و سرمایه دارد و تلاش ما این بوده که تعاملات خود را با شرکت ها و نهاد های تصمیم گیر از جمله سازمان بورس و اوراق بهادار بیش تر نماییم و ارتباطات بهتری داشته با وزارت اقتصاد و مجلس داشته باشیم.

مشکلی به نام مجوز نهادهای بالادستی

مهرداد نعمتی ، معاون سرمایه گذاری شرکت گروه سرمایه گذاری امید نیز گفت: جریان نقدینگی هلدینگ ها و به طور مشخص امید در این دو سال مخدوش بوده و مطالبات سود سهام از شرکت های سرمایه پذیر با جریان نقدینگی همسو نبوده است. به نحوی که ما می توانستیم این نقدینگی را تبدیل به افزایش سرمایه نماییم و این تنها چیزی است که از دست ما برمی آید.

وی افزود: از کاهش جریان نقدنگی به عنوان مشکل در هلدینگ ها می توان یاد کرد. همچنین موضوع افزایش سرمایه خود هلدینگ امید همانطور که مطالبات سود سهام از شرکت های سرمایه پذیر وجود دارد به طور طبیعی بدهی به سهامدارن خود داریم .

وی گفت: یکی دیگر از مشکلات ما، مجوز های نهاد های بالادستی است. به طور مثال شورای پول و اعتبار دستور العملی را تحت عنوان دستور العمل سرمایه گذاری در اوراق بهادار برای موسسات پولی و بانکی مصوب کرده که از ابتدای تیر لازم الاجرا است و تغییرات جدید این دستور العمل نسبت به دستور العمل قبل {مصوب 86} بارز است. از جمله اینکه بانک ها را از بنگاه داری منع کرده و میزان سرمایه گذاری در اوراق بهادار را کاهش داده است به طوری که در گذشته میزان سرمایه گذاری 40 درصد سرمایه پایه بانک ها بود که به 20درصد رسیده است. عامل سوم هم موضوع ifrs بوده که جو نامناسبی را در بازار سرمایه ایجاد کرد.

رقابت دولت با تامین سرمایه ها

سیری مدیر عامل تامین سرمایه سپهر صادرات نیز در ادامه توضیح داد: نظام بازار پول همه شرکت ها را به دردسر انداخته است و موجب شده که برخی از موسسات ورشکست شوند.

وی افزود: ریسک دیگر رقابت دولت با تامین سرمایه است که دولت به عنوان یک رقیب انواع اوراق را با حجم های بالا منتشر می کند و به تبع آن ما نیز باید تبعیت نماییم.

وی گفت: اسناد خرانه در بورس 22 درصد منتشر می شود در حالی که اوراق های خارج از بورس از 23 درصد تا 28 درصد منتشر می شوند. این موارد ریسک های صنعت است که گریبان گیر شرکت های تامین سرمایه شده است.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24