کدام خودرو ایرانی امن تر است؟ کدام خودرو ساز داخلی استاندارد تر عمل کرده است؟ ایران خودرو به عنوان تولید کننده برتر در تولید ایمن ترین خودرو های داخلی طی سال های اخیر در تلاش بوده علی رغم مشکلات بین المللی، شرکت را همچنان سرزنده نگه دارد و طی این مدت با رشد تولید بی سابقه خود شعار( راه تو را می خواند) را به عمل نزدیک کند...
بورس24 : کدام خودرو ایرانی امن تر است؟ کدام خودرو ساز داخلی استاندارد تر عمل کرده است؟ ایران خودرو به عنوان تولید کننده برتر در تولید ایمن ترین خودرو های داخلی طی سال های اخیر در تلاش بوده علی رغم مشکلات بین المللی، شرکت را همچنان سرزنده نگه دارد و طی این مدت با رشد تولید بی سابقه خود شعار( راه تو را می خواند) را به عمل نزدیک کند.
ایران خودرو نیز در لا به لای مشکلات اقتصادی و رکود حاکم بر جامعه با وجود پیشران بودن در صنعت خود ، در گذشته دچار خسران مالی شد. اما ، مدیریت شرکت توانسته با ابزار های مختلف مدیریت مالی این زیان را به حداقل برساند.
نکته بارز در این شرکت این است که ایران خودرو، دارایی های بیشتری نسبت به سایپا دارد و این بدان معنی است که شرکت با وجود این که افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها انجام نداده اما، در آینده می تواند با ارزش روز دارایی های بیشتری خود را به روز نماید. می توان این گونه تعبیر کرد که ، پتانسیل ارزندگی دارایی ها، چند برابر قیمت فعلی یکی از مواهب ایران خودرو به شمار می رود.
طی چند سال اخیر یکی از موارد مورد توجه در ایران خودرو تولید متمرکز نسبت به گذشته بوده است و تنوع محصولات شرکت مورد توجه مشتریان قرار گرفته است و تولید در سایت های داخلی و برون مرزی ایران خودرو آهنگ رو به رشدی را تجربه می کند.
اما آیا ایران خوردو توانسته طی چند سال اخیر فاینانس خارجی دریافت نماید؟ ایران خودرو در گذشته یکی از مدعیان دریافت یوزانس و فاینانس بوده است و این شانس همچنان برای این شرکت وجود دارد . انتظار برای دریافت ال سی یا یوزانس ، می تواند به کاهش قابل توجه هزینه مالی منجر شود و مدیریت شرکت در این زمینه تلاش های زیادی داشته است.
ایران خودرو به عنوان یک برند ملی همچنان یکه تاز است و بزرگترین سهم از بازار داخلی را در دست دارد قیمت امروز سهام ایران خودرو در نرخ های ۲۶۰ - ۲۷۰ تومانی قرار دارد که نشان می دهد جای رشد این سهم بسیار زیاد است. با توجه به ارزش دفتری پایین به راحتی این سهم را می توان از گزینه های جذاب بلند مدت توصیف کرد.
تولید ، سقف تاریخی را شکست!
((امسال، سال خوبی برای ایران خودرو رقم خورد وقتی، تولید به سقف تاریخی رسید)). در حالی که سال 94 تولید شرکت 505 هزار دستگاه بوده، شرکت حدود 650 هزار دستگاه برای سال 95 تولید واقعی داشته است اما مهم تر از افزایش تیراژ، ایجاد تنوع در محصولات تولیدی و روز اروپاست که توانسته ایران خودرو را به یکی از معدود شرکت های اثر پذیر از برجام تبدیل کند.
همچنین پیش فروش خودرو در سال 94شرکت با رشد بیش از 200 هزار دستگاه خودرو همراه بوده و در سال 95 به 263 هزار دستگاه رسیده است که نوید رونق خودروسازی را در سال پیش رو را نیز می دهد. از این میزان رشد گروه پژو با رشد پیش فروش از حدود 38 هزار دستگاه به بیش از 91 هزار دستگاه در صدر توجه قرار می گیرد. رشد 4 برابری تندر و پیش فروش 16 هزار دستگاه و اضافه شدن 25 هزار دستگاه از محصولات دانگ فنگ نیز در رقم خوردن این جهش بی اثر نبوده اند.
به عبارت دیگر رشد 2.8 برابری پیش دریافت های سال 95 و رسیدن از 15 هزار میلیارد ریال به بیش از 58 هزار میلیارد ریال فارغ از تحلیل نسبت های مالی، تعهدات شرکت برای رشد تولید و چشم انداز توسعه بازار مصرف را گواهی می دهد.
باید در نظر داشت که تنوع بخشی به خودروهای تولیدی مانند تندر پلاس، دنا پلاس، بازگشت پژو 207 صندوق دار و همچنین سایر محصولات جدید مانند پژو 2008 در کلاس دنده اتوماتیک و دستی نشان از تحولاتی می دهد که البته با تاخیر در صورت های مالی عیان خواهد شد.
تهدیدی که فرصت می شود
در چنین شرایطی چشم انداز شرکت از شرایط وجوه نقد حتی از سال 95 هم بهتر خواهد شد. در سال 94 در حالی که جریان خالص خروج وجه نقد ناشی از فعالیت های عملیاتی معادل 25 هزار میلیارد ریال بود در سال 95 این رقم به شکلی محسوس بهبود یافت و جریان خالص ورود وجه نقد به بیش از 11 هزار میلیارد ریال رسید تا روی کاغذ اثرات ناشی از ورود جریانات نقدی خود را نشان دهند. به عبارت ساده تر افزایش 6 هزار میلیارد تومانی استقراض در سال 95 به دلیل مدیریت مناسب منابع به رشد 36 هزار میلیارد ریالی جریان خالص ورود وجه نقد به شرکت منتج گردید که در نهایت به رشد موجودی نقد منتهی شد. لازم به ذکر است که ادامه این سیاست می تواند هزینه های مالی شرکت را در سنوات آتی به صورت خودکار کاهش دهد و این در حالی است که هزینه مالی شرکت در سالهای اخیر پاشنه آشیل ایران خودرو بوده است.
سود حدودا 15 تومانی این شرکت در سال 95 در حالی امیدها به اتفاقات سال 96 را افزایش داد که با توجه به وعده های مدیریت عامل ایران خودرو در خصوص پیش بینی برخی واگذاری ها، از جمله "خگستر "برای بازپرداخت بدهی ها انجام شده است و برنامه برای فروش سرمایه گذاری ها و دارایی های مازاد بر اساس صرفه صلاح شرکت همچنان ادامه دارد.
در چنین شرایطی اصلاح ساختار مالی به اولویت شماره یک شرکت تبدیل شده است و به نظر می رسد با افزایش فروش و تنوع بخشی در تامین مالی در سال پیش رو، همچنین دسترسی ساده تر شرکت به وجوه نقد عملیاتی مطابق سال 95 بتوان ایران خودرو را در صدر شرکت هایی قرار داد که از محل سود عملیاتی مورد اقبال بازار قرار خواهد گرفت و توجه خریداران بازار سرمایه به این لیدر در آینده ای نزدیک، می تواند ارزش بازاری سهم را به مقادیر واقعی نزدیک کند.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.