Bourse24 Ads 209
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 229
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 228

سهامداری با اسانس ترس و لرز! عسگری مارانی کارشناس ارشد بازار سرمایه در گفتگویی در رابطه با شرایط این روزهای بازار سرمایه گفت: اگر همین برنامه‌ های فعلی باقی بماند و همین راهی را که رفتیم، ادامه یابد، شاخص بازار سرمایه نیز با یک ذره بالاتر و کمی پایین‌ تر باقی می‌ ماند. به خصوص اینکه زمان اندک است و ما وقتی برای فرصت‌ سوزی نداریم. او در خصوص آینده شاخص بورس نیز گفت: در رابطه با مباحث اقتصادی، هم قوه مجریه و هم قوای مقننه و هم قوه قضاییه باید تصمیمی جدی برای حل مشکلات بگیرند؛ چرا که بورس جایی است که تلاقی تمام تصمیماتی که در این سه قوه گرفته می‌ شود، در آن پدیدار می‌ گردد و در دارایی‌ های مملکت، خود را نشان می‌ دهد. بنابراین بورس غیر از این چیزی نیست...

بورس نگران تیم اقتصادی دولت دوازدهم

بورس24 : بورس روزهای شیرینی را تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری سپری کرد؛ روزهایی که شاخص، حال و روزی بهتر از اکنون داشت. اما تنها یک جرقه کافی بود تا برخی از اهالی بازار سرمایهرا از ادامه مثبت کم کم نا امید کند. 

آنها البته اکنون می‌ گویند که تا شش ماه آینده هم انتظاری ندارند که شاخص تکان جدی بخورد. هر چه باشد، بورس نگران کابینه دوازدهم است و چشم‌ انتظار وزرا.

در این میان برخی از کارشناسان بر این باورند که این بار، هر یک از اعضای تیم اقتصادی کابینه دوازدهم باید برنامه‌ های خود را به صورت مشخص در مورد بورس بیان کنند و نمایندگان هم به خصوص در کمیسیون اقتصادی، که یکی از تأثیرگذارترین کمیسیون‌ های مجلس در دادن یا ندادن رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی از سوی حسن روحانی است، باید به صورت جدی، از گزینه‌ های تصدی وزارتخانه‌ های اقتصادی، برای بازار سرمایه برنامه بخواهند.

هر چه باشد با اوضاع و احوال این روزهای بانک‌ ها، اقتصاد ایران دیگر نباید توقع داشته باشد که بانک‌ ها، بار اصلی تأمین مالی را به دوش کشند؛ بلکه این بازار سرمایه است که باید وارد گود شده و میدان‌ دار تأمین مالی پروژه‌ های اقتصادی باشد. موضوعی که البته چندان کار ساده‌ ای هم نیست و شاید یک سنت‌ شکنی اساسی در اقتصاد ایران به شمار آید.

هر چه باشد، این بانک‌ ها بودند که خود را پدرخوانده تأمین مالی اقتصاد ایران می‌ دانستند و حال اگر قرار باشد کسی، شوکت آنها را به هم ریزد، بالاخره مقاومت‌ هایی هم خواهند داشت؛ اگر چه در عمل، به ناتوانی خود در تأمین مالی اقتصاد، ایمان دارند.

همه این ها در شرایطی است که اکنون، فصل داغ برگزاری مجامع هم کم کم از راه رسیده است. حتی برخی شرکت‌ ها، مجامعشان را هم برگزار کردند و آنچه را که باید می‌ گفتند و نمی‌ گفتند با سهامداران در میان گذاشتند. اما اینکه با وضعیت کنونی بازار سرمایه، بورس‌ بازان چه تصمیمی را برای آینده شاخص می‌ گیرند، خود موضوعی است که نباید به راحتی از کنار آن گذشت.

علیرضا عسگری مارانی، کارشناس ارشد بازار سرمایه در گفت‌ و گو با خبرنگار مهر، در خصوص آینده شاخص بورس می‌ گوید: در رابطه با مباحث اقتصادی، هم قوه مجریه و هم قوای مقننه و قضاییه باید تصمیم جدی برای حل مشکلات بگیرند؛ چرا که بورس جایی است که تلاقی تمام تصمیماتی که در این سه قوه گرفته می‌ شود، پدیدار می‌ گردد و در دارایی‌ های مملکت، خود را نشان می‌ دهد. بنابراین بورس غیر از این چیزی نیست.

وی می‌ افزاید: اکنون با سرمایه‌ گذاری در بازار ثانویه و افزایش سرمایه‌ هایی که در حال انجام است، سرمایه بازار اولیه نیز افزایش یافته و برخی تأمین سرمایه‌ ها برای گردش‌ های مورد نیاز تولید صورت می‌ گیرد؛ اما همه این ها مستلزم یکسری تغییرات در قوه مجریه است؛ ضمن اینکه وزرایی که یا از دولت یازدهم در کابینه خواهند ماند یا جدید خواهند آمد، باید تصمیم بگیرند که برخی از قوانین نیازمند تغییر را اصلاح کنند.

وی خاطر نشان کرد: البته برخی از مصادیق آن هم، نیازمند حمایت قوه قضاییه است؛ بنابراین اگر هماهنگی میان سه قوه صورت گیرد، به طور قطع، شاهد یک اقتصاد مناسب‌ تر خواهیم بود و این اقتصاد مناسب‌ تر، حتماً می‌ تواند شاخص بورس مناسب‌ تری را هم به دنبال داشته باشد.

به اعتقاد این کارشناس ارشد بازار سرمایه، سیاست‌ های پولی، مالی و مالیاتی و حتی مشوق‌ های صنعتی هم می‌ تواند روی شاخص بورس اثرگذار باشد و اجرای اقتصاد مقاومتی به معنای واقعی را رقم زند؛ امااجرای سیاست‌ های مناسب در این بخش‌ ها، نیاز به برطرف کردن سیاست‌ های تنبیهی در بخش‌ های مختلف اقتصادی به خصوص در قانون مالیات‌ ها است.

وی افزود: همان طور که اکنون وضع مالیات بر ساخت و ساز مسکن، در بخشی که می‌ تواند موتور محرک اقتصاد باشد، خیلی مناسب نیست.

عسگری مارانی با تأکید بر ضرورت تعیین تکلیف نرخ سود بانکی خاطرنشان کرد: با وجود نرخ سود کنونی بانک‌ ها که اتفاقاً رقم بسیار بالایی بوده و معاف از مالیات است، بازار سرمایه نمی‌ تواند حرکت خود را به سمت جلو داشته باشد؛ به خصوص اینکه در حوزه‌ ای همچون مالیات بر ارزش افزده، تولید کنندگان باید زودتر از اینکه پول خود را از مشتری دریافت کنند، مالیات بر ارزش افزوده را بپردازند.

او گفت: بنابراین چنین موارد و دست‌ اندازهایی نمی‌ تواند بیش از این، بورس را تحرک دهد؛ پس نیازمند تغییر قوانین این‌ چنینی هستیم و دولت باید حل و فصل چنین مشکلاتی را در قالب لوایحی مشخص و معین، برای مجلس ارسال کرده و پارلمان نیز با دقت به آنها توجه کند.

وی خواستار کاهش هزینه‌ ها در بدنه دولت شد و گفت: باید مشخص شود که در دولت دوازدهم، آیا دولت کماکان نظام بنگاه داری خود را ادامه می‌ دهد و به صورت مستقیم و غیر مستقیم، در نظام بانکی کشور حضور خواهد داشت، بنابراین پاسخ به چنین سؤالاتی و مشخص شدن تدبیر دولت برای این بخش‌ ها، از جمله مواردی است که می‌ تواند بورس را تحت تأثیر قرار دهد.

وی تاکید کرد: بنابراین اگر این تصمیمات و تغییرات، به نفع تولید و اشتغال و در چارچوب اقتصاد مقاومتی باشد، بازار سرمایه نیز نشئت گرفته از آن حرکت می‌ کند؛ به خصوص اینکه زمان اندک است و ما زمانی برای فرصت‌ سوزی نداریم؛ بنابراین باید سیاست‌ های پولی و ارزی را سریع‌ تر تغییر دهیم.

این کارشناس ارشد بازار سرمایه افزود: اگر وضع شرکت‌ ها خوب باشد، دارایی‌ های جدید ایجاد می‌ شود و شکل می‌ گیرد؛ بنابراین کاندیداهای مدنظر رئیس‌ جمهور برای تصدی وزارتخانه‌ های اقتصادی باید به صراحت از برنامه‌ های خود برای بورس و رونق بازار سرمایه بگویند و مجلس نیز به این برنامه‌ ها رأی دهد و رصد کامل داشته باشد.

او ادامه داد: یعنی گزینه‌ های پیشنهادی باید به صراحت در مورد برنامه‌ های خود برای بورس، فرابورس، بورس انرژی و بورس کالا صحبت کرده و مجلس به برنامه‌ های آنها رأی دهد.

عسگری مارانی افزود: اگر همین برنامه‌ های فعلی باقی بماند و همین راهی را که در این دو سال گذشته رفتیم، ادامه دهیم، شاخص بازار سرمایه نیز با یک ذره بالاتر و کمی پایین‌ تر باقی می‌ ماند.

منبع: مهر 

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 193


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 188
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 206
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24