دولت استرالیا با حدود ۲۰۰۰ پناهجویی که برای مدت بیش از ۲ سال در یک بازداشتگاه دورافتاده در پاپوا گینه نو نگهداری شده بودند توافق کرده که در عوض خودداری آنها از شکایت حقوقی شان در دادگاه، ۵۳ میلیون دلار به آنها غرامت پرداخت کند.
به گزارشخبرگزاری تسنیمبه نقل از رویترز، دولت استرالیا با حدود 2000 پناهجویی که برای مدت بیش از 2 سال در یک بازداشتگاه دورافتاده در پاپوا گینه نو نگهداری شده بودند توافق کرده که در عوض خودداری آنها از شکایت حقوقی شان در دادگاه، 70 میلیون دلار استرالیا (53 میلیون دلار آمریکا) به آنها غرامت پرداخت کند.
برخی از این افراد ایرانی هستند.
حدود 1905 مرد که در فاصله نوامبر 2012 تا دسامبر 2014 در یک اقامتگاه دورافتاده نگهداری می شدند، سال گذشته علیه دولت استرالیا و دو پیمانکاری که این کمپ واقع در جزیره مانوس را اداره می کنند، اقامه دعوا کردند.
این کمپ یکی از دو اقامتگاه دولت استرالیا برای نگهداری پناهجویان بوده که به دلیل شرایط دشوار نگهداری پناهجویان و ادعاها در مورد سوء استفاده های سیستماتیک صورت گرفته در آنها، از سوی سازمان ملل و گروه های حقوق بشری با انتقادات گسترده ای روبرو شده است.
مجید کماسایی، یک پناهجوی ایرانی اصلی ترین شاکی این پرونده بوده است. وی یکی از پناهجویانی بوده که موافقت کرده به ایران بازگردانده شد.
کماسایی گفت، وی به دلیل عدم دسترسی به مراقبت های درمانی بابت شرایط پوستی جدی ای که داشته، به صورت داوطلبانه جزیره مانوس را ترک کرده است.
کماسایی در بیانیه ای که توسط ابونی بیرچال، وکیل وی قرائت شد گفت: «زمانی که من به مانوس رسیدم، آنها داروهای مرا توقیف کردند. هر روز در آفتاب شدید احساس می کردم پوستم دارد می سوزد.»
وی افزود: «زخمای روی پوستم بدتر شدند و گسترش پیدا کردند. من هر دقیقه و هر روز در جزیره مانوس زجر می کشیدم.»
دولت استرالیا با تایید این مصالحه اعلام کرده که برای جلوگیری از تحمیل هزینه های بیشتر به مالیات دهندگان در جریان یک محاکمه پرهزینه، تن به این مصالحه داده است. پیتر داتون، وزیر مهاجرت استرالیا این مصالحه را یک تصمیم «احتیاطی» خواند.
رقم مورد مصالحه قرار است میان بازداشت شدگان قبلی و فعلی این بازداشتگاه به نسبت طول و شدت آسیب ها و بیماری های آنان توزیع شود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.