در خصوص چشمانداز بازار اجاره در سال ۹۶ نیز افزایشِ تدریجی اجارهبها در نیمه اول سال، قابل انتظار است. این روند، قابلیت تداوم تا اواخر تابستان را خواهد داشت. البته این سخن به معنای افزایش شدید اجارهبها نیست بلکه بازار اجاره در سال جاری، به تبعِین از تورم عمومی و همچنین قیمت مسکن، از آرامش نسبی برخوردار خواهد بود...
برآوردهای کارشناسی درباره بازار اجاره مسکن در سال 96 به خصوص در فصل نقل و انتقالات ملکی که از چند روز دیگر شروع می شود، حکایت از آن دارد که هزینه اجاره نشین ها، بیش از نرخ تورم عمومی (10 درصد) افزایش پیدا نمی کند.
به گزارش بورس24 ، اجاره بهای مسکن از عوامل مختلف درون و برونبخشی متأثر است به طوری که میتوان آن را تابعی چند متغیره از عواملی چون رشد شاخص کل (تورم عمومی)، قیمت مسکن، عرضه و تقاضای واحدهای اجارهای، عوامل روانی درون بازار ملک و بازارهای رقیب دانست.
در این باره، بهروز ملکی کارشناس بازار مسکن اعلام کرد: در بلندمدت، نرخ رشد اجاره، هماهنگ با نرخ تورم عمومی و قیمت مسکن تغییر مییابد. در کوتاه مدت نقش عوامل روانی، انتظارات و عرضه و تقاضای واحدهای اجارهای نیز حائز اهمیت است؛ به طوری که در فصول افزایش تقاضا ناشی از نقل و انتقالات (نیمه اول سال)، با تحریک عوامل روانی و انتظارات، اجارهبهای مسکن رشد می کند. پس از عبور از این دوره، با فروکش نمودن تقاضای فصلی و فشار روانی در نیمه دوم سال، نوسانات بازار اجاره مسکن، تعدیل می شود.
در خصوص چشمانداز بازار اجاره در سال ۹۶ نیز افزایشِ تدریجی اجارهبها در نیمه اول سال، قابل انتظار است. این روند، قابلیت تداوم تا اواخر تابستان را خواهد داشت. البته این سخن به معنای افزایش شدید اجارهبها نیست بلکه بازار اجاره در سال جاری، به تبعِین از تورم عمومی و همچنین قیمت مسکن، از آرامش نسبی برخوردار خواهد بود.
ملکی تصریح کرد: در مجموع پیش بینی می شود در سال ۹۶، نرخ رشد اجارهبها نتواند از نرخ تورم عمومی سبقت بگیرد.سال گذشته، متوسط اجاره بهای مسکن در تهران، کمتر از 5 درصد نسبت به سال 94 افزایش یافت و سال 94 نیز رشد 9 درصدی را تجربه کرد.
به این ترتیب، در سال جاری برآورد می شود، سومین رشد تک رقمی هزینه اجاره نشینی در تهران رقم بخورد.سال های 90 تا 92، اجاره بها سالانه رشد بیش از 23 درصد را تجربه کرده بود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.