بورس ٢۴ : سهامدار عمده «فنوال» شرکت «بالمین کامرز» تا سال گذشته به میزان ۴٩درصد از سهام این شرکت را در اختیار داشت و طی معاملات خرد در بازار حدود ٢٠درصد از سهام خود را عرضه کرد،به طوری که در حال حاضر ٢٧درصد از سهام شرکت «فنوال» در اختیار بالمین کامرز است و سایر سهام شرکت به دست سهامداران خرد افتاده که به شدت در افزایش شناوری شرکت تاثیر گذار بوده است.اما دلیل این خداحافظی غیر مترقبه چه بوده است!؟
بورس24 : شرکت نورد آلومینیوم ایران به عنوان یکی از شرکت های تولید کننده محصولات آلومینیومی در بازار دوم بورس حضور دارد.
سهامدار عمده «فنوال» شرکت «بالمین کامرز» تا سال گذشته به میزان 49درصد از سهام این شرکت را در اختیار داشت و طی معاملات خرد در بازار حدود 20درصد از سهام خود را عرضه کرد،به طوری که در حال حاضر 27درصد از سهام شرکت «فنوال» در اختیار بالمین کامرز است و سایر سهام شرکت به دست سهامداران خرد افتاده که به شدت در افزایش شناوری شرکت تاثیر گذار بوده است. (( این موضوع نشان می دهد که مالکیت و کنترل سهامدار عمده در این شرکت کمرنگ شده است و شرکت دچار نوسانات قیمتی بیشتری می شود)).
نمودار زیر نشان می دهد که شرکت بالمین کامرز از چه تاریخی به تدریج از شرکت خارج شده است.
بررسی های بورس24 حاکی از آن است:سهامدار عمده و اصلی شرکت «فنوال» از اسفند ماه 95 تا اردیبهشت 96 تدریجا از سهام خود خارج شده و به طور آهسته اما پیوسته در بازار سهم عرضه کرده است.
این بررسی ها نشان می دهد سهامدار عمده برای خروج از شرکت دلایل خاصی داشته است.شرکت نورد آلومینیوم در یادداشت های توضیحی دوره 6ماهه منتهی به 95.06.31 اعلام کرده که در بخش بدهی های احتمالی اسنادی را برای تعهدات بانکی دو شرکت آلومینیوم پارس و رنگ زیراکس ایران تضمین نموده است. این در حالی است که شرکت های مذکور ورشکسته بوده و طبق رای دادگاه بستانکاران باید طلب خود را از طریق اداره تصفیه ، وصول نمایند. اما هیات مدیره شرکت نورد آلومینیوم همچنان تاکید دارند که این دو شرکت بدهی های خود را پوشش داده اند و ضرری متوجه شرکت نیست!
سوال اینجاست که اگر ضرری متوجه شرکت نیست ، دلیل فروش سهامدار عمده و خروج تدریجی آن از سهم چیست!؟ این سهامدارن که سهم خود را واگذار کرده اند در حال حاضر مالکیت شرکت را در اختیار چند سهامدار خرد قرار داده اند؟ آیا این سهامداران حقیقی جدید در جریان این موضوع هستند؟ به واقع تعهدات 200میلیاردی شرکت را چه کسی تضمین کرده است!؟
محسن خدابخش،مدیر نظارت بر بورس ها و بازارهای سازمان بورس و اوراق بهادار در این زمینه به خبرنگار بورس24 گفت: این موضوع به طور خاص باید بررسی گردد تا زمان افشای اطلاعات و زمان خروج سهامدار عمده بررسی شود و مصداق غرر نداشته باشد.
وی افزود: اگر زمان افشای اطلاعات قبل از خروج سهامدار عمده از سهم باشد ، در نتیجه این سهامداران هستند که با مطالعه دقیق اطلاعات افشا شده مبادرت به خرید سهام می کنند و در صورت عدم آگاهی مشکلات و عواقب آن بر عهده خود سهامدار است.
به گفته وی، سایر شرکت ها نیز به همین منوال هستند و باید سهامداران حقیقی و حقوقی به خوبی سهم مورد نظر خود را برای خرید بررسی نمایند.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.