حسین خزلی - گروه ها و گرایش های فکری مختلف، برنامه تبلیغاتی مفصلی برای ریاست جمهوری داشتند ولی تا عصر روز دوشنبه ٢۵ اردیبهشت ماه، هیچ کدام از نامزدها نامی از بازار سرمایه نبردند. البته در دوشنبه شب در تاریخ ٢۵ اردیبهشت اسحاق جهانگیری در برنامه گفت و گوی خبری در شبکه دوم، به دفعات از بورس، صحبت کرد. دلیل اصلی این موضوع را می توان مظلومیت و مهجوریت بازار سرمایه دانست و دلیل دیگر این موضوع رهبران و مدیران بازار سرمایه هستند...
بورس24 : باعث تاسف است که شش نامزد انتخاباتی از گروه ها و گرایش های فکری مختلف، برنامه تبلیغاتی مفصلی برای ریاست جمهوری داشتند ولی تا عصر روز دوشنبه 25 اردیبهشت ماه، هیچکدام از نامزدها نامی از بازارسرمایه نبردند.
البته در دوشنبه شب در تاریخ 25 اردیبهشت اسحاق جهانگیری در برنامه گفت و گوی خبری در شبکه دوم، به دفعات از بورس، سهام، خصوصی سازی، نقش بورس در اقتصاد مقاومتی، سرمایه گذاری و پس اندازهای مردم توسط بورس نام برد و در این خصوص صحبت کرد ولی دیگر خیلی دیر در این باره صحبت شد.
دلیل اصلی این موضوع را می توان مظلومیت و مهجوریت بازار سرمایه دانست و دلیل دیگر این موضوع رهبران و مدیران بازار سرمایه هستند.
رهبران و مدیران بازار سرمایه در تمام سال های گذشته نتوانستند جایگاه و ارتباط خاص خود را با اقشار تصمیم ساز و تصمیم گیر جامعه مستحکم کنند و نتوانستد خود را در بازار مالی کشور به سطح و جایگاهی برسانند که یکی از موضوعات مهم در تصمیم گیری های کلان و مناظرات انتخاباتی و توقعات مردمی باشند.
باید گفت به جز اهمال رهبران و مدیران بازار سرمایه جابجایی های متعدد بین آنها و تعویض زیاد در سمت های آنها باعث کم اثر شدن بازار سرمایه شده است.
اکثر اعضای هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار حدود 8 یا 9 ما پیش روی کار آمدند و این عزیزان تا بخواهند مستقر شوند و در مجلس، دولت و کمیسیون های مختلف نفوذ کنند زمان می برد.
به هر حال اقتصاد بانک محور ایران که صد سال است، بانک ها در آن نقش اصلی را دارند، تا بخواهند به اقتصاد بازار محور با تمرکز بر بازار سرمایه تبدیل شود، خیلی کار دارد.
نه تنها در مناظرات انتخاباتی صحبتی از بورس ها نشد، بلکه وضعیت بورس ها و آینده ی آن به عموم مردم و مطالبه ی ملی تبدیل نشده است!
به هر حال، اگر اقتصاد ایران می خواهد از بی ثباتی خارج شود و اگر بخواهند دستورالعمل ابلاغیه رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی را اجرایی کنند، باید منابع و پول های مردم توسط بازار سرمایه را تجهیز شود که اکنون این زیرساخت این الزام در بازار سرمایه فراهم است است.
وضعیت و مشکلات بانک ها مشخص و وضعیت بودجه و درآمد دولت هم معلوم است. باید گفت برای رشد سرمایه گذاری و تداوم رشد اقتصادی دو راه باقی مانده است:
1- سرمایه گذاری خارجی
2- بازار سرمایه
به همین دلیل نقش اصلی را بازارسرمایه ایفا می کند.امید دارم که اقتصاددانان کشور، مشاوران اقتصادی مسئولین، این ضعف و رکودی که بازارسرمایه داشته و شکافی که بین عموم مردم و این بخش از صنعت مالی ایجاد شده را به زودی پر کنند و مشکلات بازار سرمایه را حل کنند.
البته بطور معمول دولت های 8 ساله بعد از سال 69 و پایان جنگ که بورس مجدد شروع به کار کرد، معمولا در دوره دوم عمر خود به اهمیت بازار سرمایه پی بردند و حجم معاملات، رشد شاخص ها و اقبال مردم از بازارسرمایه را به خوبی در سال های پایانی دوره های دوم ریاست جمهوری، می توان اثبات کرد.
حسین خزلی
مدیر عامل
شرکت کارگزاری بانک کشاورزی
فعال بازار سرمایه
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.