محمد باقر قالیباف در برنامه گفت و گوی ویژه خبری با موضوعات اقتصادی، گفت: از محل افزایش قیمت ها باید درآمدها را به سازمان هدفمند کردن یارانه داده شود. روزی که ۴۵ هزار و ۵٠٠ تومان به مردم می دانند، قیمت بنزین ١٠٠ و ۴٠٠ تومان بود اما الان به ١٠٠٠ و ١٢٠٠ تومان افزایش یافته است. این پول کجا رفته است؟
بورس24 : نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به قوانین کلان کشور از جمله قانون برنامه و سند چشم انداز، طرح این سوال از نامزدها که چه برنامه ای دارید را غلط خواند.
به گزارش خبرآنلاین، محمد باقر قالیباف در برنامه گفت و گوی ویژه خبری با موضوعات اقتصادی، در پاسخ به سوالی که به بازار کار و شغل پایدار اشاره داشت، گفت: موضوع جدی آسیب رسان در کشور ما بحران اقتصادی است. سه مشکل اساسی بیکاری، رکود و گرانی را در پیش رو داریم. باید با برنامه مدونی به آنها پرداخت.
وی افزود: برخی نامزدها می گویند، هر نامزد برنامه اش چیست؟ این سوال غلطی است، چون ما سند چشم انداز 20 ساله داریم و سیاست های کلی نظام نیز از سوی نخبگان تهیه و از سوی رهبری ابلاغ شده است.
او گفت: برنامه ششم هم تصویب شده است. پس اگر کسی بخواهد کار کند باید شیوه اجرای این برنامه ها را بگوید. متاسفانه این دولت حتی برنامه ششم را هم ابلاغ نکرد.
او با بیان اینکه بر اساس برنامه ششم، سخنانش را ادامه می دهد، گفت: بیکاری در این دولت از 10 به 12.5 درصد افزایش یافته است. متولدین سال 64 که یک میلیون و 280 هزار نفر هستند هم باید وارد فضای کار شوند.
وی افزود: سالانه یک میلیون و 200 هزارنفر به حوزه اشتغال وارد می شوند. بر اساس برنامه ششم توسعه ما باید 5 میلیون شغل ایجاد کنم. من برنامه مدون ششم را به حول و قوه الهی اجرا می کنم. اما اینجا فرصتش نیست که جزئیاتش را بگویم.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری بحران و کلید اصلی را در عدم اجرای قوانین موجود دانست و با تاکید بر اینکه به عمل کاربرآید به سخنرانی نیست، ادامه داد: با مدیریت مدل 60 سال قبل نمی توان کشور را اداره کرد. آنها معتقدند برای هر شغل 300-400 هزارتومان بودجه لازم است. د
او گفت: در حالی که الان دیگر این گونه نیست با حذف واسطه ها و افزایش عرضه و تقاضا، با حداقل سرمایه ها می توان اشتغالآفرینی کرد.
وی با تاکید بر اینکه بحران مدیریت داریم و با مدیریت سنتی نمی توانیم پیش ببریم افزود: برای کاهش هزینه اشتغال و ایجاد اشتغال در استان های مختلف برنامه داریم تا جلوی مهاجرت از روستاها به شهرها نیز گرفته شود.
قالیباف از گسترش صنعت گردشگری به عنوان بخشی از اشتغال زایی یاد کرد و گفت: دو سال پیش وام دادند و 100 هزار خودرو وارد شد. اما باید عدالت رعایت می شد و این وام به تاکسی ها داده می شد نه به راننده های شخصی.
به گفته وی کامیون ها رها شده و دچار مشکلات جدی هستند. آنها را هم باید ساماندهی کرد و سوبسید به آنها بدهیم.
او از منفی 16درصد رشد در ساختمان سازی یاد کرد و آن را یکی از علل گسترش بیکاری خواند و گفت: 56 بخش اقتصادی به این بخش مرتبط هستند و با ساختمان سازی می توانیم آنها را هم فعال کنیم.
شهردار تهران بار دیگر از 4 درصدی ها یاد کرد که منجر به رکود بازار مسکن شده اند و از رفع انحصار در فضای کسب و کار سخن گفت و افزود: امروز هم بیکاری داریم هم گرانی. برخی می گویند تورم را تک رقمی کرده ایم و گرانی نداریم! اما مردم تورم را با افزایش قیمت شکر از 1500 به 3500 تومان حس می کنند.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری همچون مناظره دیروز که برگه هایی را به عنوان سند گفته هایش نشان می داد؛ امروز هم قبوض آب و برق یک ملک را همراه خود آورده بود و با نشان دادن آن، گفت: مردم 80 درصد افزایش قیمت قبوض برق را درک می کنند.
او بار دیگر اظهارات دولتمردان را زیر سوال برد و با تاکید بر اینکه از رکود عبور نکرده ایم، ادامه داد: باید رونق ایجاد کنیم. رونقی که گرانی ایجاد نکند. باید روی کالاهای لوکس تعرفه های سنگین اعمال کنیم و معافیت مالیاتی برای تولیدکنندگان و صنعتگران ایجاد کنیم.اما مالیات بر ثروت و واردات را افزایش دهیم. این موضوع به درآمدهای ما رونق می دهد.
قالیباف با لبخندی خطاب به مجری گفت: چطور بودجه جاری دولت سه برابر شده است و از 104 به 330 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است، اما بر میزان یارانه نقدی به آحاد مردم افزوده نشده است؟ چطور افزایش یارانه ها منجر به تورم می شود اما افزایش بودجه خودشان نه؟
وی تاکید کرد که با سه مشکل بیکاری، گرانی و رکود روبرو هستیم و هر سه را باید با هم حل کنیم.
قالیباف در ادامه این برنامه فساد را علت اصلی نابسامانی های اقتصادی خواند و اراده مسئولین و روحیه فساد ستیزی آنان را برای رفع فساد ضروری خواند و گفت: متاسفانه روحیه فساد ستیزی در این دولت نیست. نمونه های روشنش را هم می بینیم. بخشی از روحیه مسئولین این دولت اشرافی و تاجر مسلکی است و بعضا 20 تا 30 شرکت فعال اقتصادی دارند.
به گفته وی اگر ثروت اندوزی چیز بدی نیست، خاظرنشان کرد: اما مدیر و یک مسئول دولتی نباید ثروت اندروزی کند. آنها رانت اطلاعاتی دارند و به ثروتشان می افزایند. این ها مثل سیستم قاجار فقط شعار می دهند و نمی توانند با فساد مقابله کنند. اما امیرکبیر یک قهرمان ملی بود چون با فساد مبارزه کرد.
شهردار تهران که دولتمردان را تاجر مسلک می خواند، بار دیگر از اعلام اموالش در مناظره شب گذشته یاد کرد و گفت: برخی باور نکردند که دارایی من همین قدر است. اما مردم بدانید که من تا این لحظه هیچ فعالیت اقتصادی مباحی نداشته ام و هیچ گاه در دولتم نیز این کار را نخواهم کرد.
او گفت: من جلوی قاچاق کالا را می گیرم. اما دولتی که کارت بازرگانی را به نام یک روستایی مستضعف می گیرد، چطور جلوی قاچاق را می خواهد بگیرد؟
قالیباف خطاب به مجری برنامه گفت: می دانم حرف هایم هزینه های سنگینی دارد و از فردا بار دیگر تخریب می شوم! اما مردم باید بدانند که مدیران اگر به سمت ثروت اندوزی بروند روز به روز هم مسائل بدتر می شود.
او درباره منبع افزایش یارانه ها و نحوه توزیع آن گفت: قانون تکلیف حامل های انرژی و نان را مشخص کرده است. از محل افزایش قیمت ها باید درآمدها را به سازمان هدفمند کردن یارانه داده شود. روزی که 45 هزار و 500 تومان به مردم می دانند قیمت بنزین 100 و 400 تومان بود اما الان به 1000 و 1200 تومان افزایش یافته است. این پول کجا رفته است؟
وی افزود: این حق مردم است. البته نباید به همه مردم یارانه بدهیم. کسی که 4 تا ماشین دارد و جکوزی دارد یارانه لازم ندارد. ما مردمی داریم که با همین یارانه زندگی می کنند اما دولت به آنها کمک نمی کند.
قالیباف گفت که می تواند درآمد ارزی کشور را به دو برابر افزایش دهد. این در حالی است که مواد اولیه را به کشورهای دیگر می دهیم و برای آنها کار ایجاد می کنیم و بعد کالای گران را از آنها وارد می کنیم! البته بعضی از این ها در همان کارخانه های خارجی هم منافعی دارند. اگر جلوی صادرات مواد خام گرفته شود هم اشتغال می توانیم ایجاد کنیم و هم می توانیم با هزینه کمتر خودمان تولیدات پتروشیمی را بالا ببریم.
وی در پایان این برنامه تلویزیونی خطاب به مردم گفت: کارنامه من نشان داده که همیشه به تعهدم پایبند بوده ام و کارنامه من ضمانت تعهداتم است. با این نیروهای جوان و منابع سرشار کشور ما هم "داریم"، هم "می شود" و هم "می توانیم" که در چهار سال آینده در دولت مردم، همه زحمات اقتصادی را به روال قابل قبولی بازگردانیم.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.