Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ارزش صادراتی پنج گروه اساسی محصولات پتروشیمی، ۷.۵ میلیارد دلار بوده است.

 معاون نعمت زاده عنوان کرد؛ ارزش ۷.۵ میلیارد دلاری صادرات ۵ گروه پتروشیمی

به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی خسروتاج در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران گفت: در سال ۹۵ با سیاست های تجاری صورت گرفته در حمایت از تولید داخلی و اشتغال، توانستیم تراز تجاری کشور را برای دومین سال پیاپی مثبت نگاه داریم.

وی در اشاره به برخی از این سیاست ها گفت: استفاده از اهرم تعرفه و تعیین حقوق گمرکی واردات کالا به کشور و همزمان با آن، جلوگیری از ممنوعیت خرید کالاهای خارجی مشابه تولیدات داخلی برای دستگاه های دولتی از جمله این اقدامات بود.

رئیس کل سازمان توسعه تجارت افزود: در سال ۹۵ اجازه واردات برخی کالاها صرفا از طریق نمایندگی های رسمی اعطا شد و با اختصاص ارز گران‌قیمت (ارز آزاد) با واردات کالاهایی که مشابه داخلی دارند، مقابله کردیم.

خسروتاج در ادامه این نشست از سیاست های تجاری جدید و قابل اعمال برای ادامه روند حمایت از تولید و اشتغال در سال ۹۶ گفت: با هماهنگی های صورت گرفته، ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدی ضعیف با هدف رشد و ماندگاری آنها و بازبینی مجدد و تشدید موانع فنی با هدف جلوگیری از واردات کالاهای غیرکیفی و غیراستاندارد، از این گونه سیاست ها هستند.

این مقام مسئول در ادامه گفت: توسعه اقدامات فرهنگی و تعیین سهمیه مقداری برای برخی از اقلام وارداتی در سال ۹۶، توسط این سازمان انجام خواهد شد.

خسروتاج با اشاره به مصوبات ششمین جلسه شورای عالی توسعه صادرات غیرنفتی اظهار کرد: با توجه به اینکه در این جلسه مقرر گردید سازمان توسعه تجارت فهرست صادرکنندگان معتبر خدمات فنی و مهندسی را که بیش از ۲۰ میلیون دلار صادرات طی سال های اخیر انجام داده اند، تهیه کند، این اقدام انجام و آماده ارائه به بانک مرکزی است.

معاون نعمت زاده با ارائه آماری از واردات و صادرات طی چهار سال گذشته گفت: بالاترین رقم ارزش واردات مربوط به سال ۸۹ با ۶۴.۵ میلیارد دلار و بالاترین رقم وزنی واردات مربوط به سال ۸۸ با ۵۲ میلیون تن واردات ثبت شده است، این در حالی است که در سال ۹۵ واردات از لحاظ وزنی، ۳۳.۴ میلیون تن و صادرات غیرنفتی بدون احتساب میعانات، ۱۱۱ میلیون تن بوده است.

وی افزود: از کل رقم ۴۳.۷ میلیارد دلار واردات در سال ۹۵، حدود ۱۴ درصد آن کالاهای مصرفی و مابقی مواد اولیه، واسطه ای و کالاهای سرمایه ای بوده اند.

خسروتاج با ارائه آمار ارزش صادراتی برخی از گروه های کالایی در سال ۹۵ گفت: سال گذشته ارزش صادرات میوه و تره بار ۹۰۰ میلیون دلار، پسته و مغز پسته، هزار و ۲۵۰ میلیون دلار و محصولات دامی ۴۳۷ میلیون دلار بوده است.

وی ادامه داد: صادرات کالاهای عمده کشاورزی علیرغم رشد وزنی ۱۷ درصدی رشد ارزشی نداشت؛ در حالی که در بخش صنایع غذایی، شاهد صادرات دو میلیارد و ۱۰۰ دلار بودیم. کالاهایی از قبیل فرآورده های لبنی، شیرینی و شکلات، انواع کمپوت، رب گوجه فرنگی، ماکارونی، کنسانتره و آب میوه، آب معدنی، روغن های نباتی، اسانس ها، عسل و انواع نوشیدنی ها بودند.

معاون وزیر صنعت، ارزش صادراتی پنج گروه اساسی از محصولات پتروشیمی را ۷.۵ میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: مواد اولیه صنایع پلیمری ۳.۶ میلیارد دلار، پروپان و بوتان دو میلیارد دلار، متانول ۸۵۰ میلیارد دلار، پارازایلین ۲۶۳ میلیارد دلار و انواع کودها ۷۷۴ میلیارد دلار در این گروه از صادرات قرار داشت.

به گفته وی، محصولات فوق علیرغم رشد ۱۲ درصدی در وزن، در مقایسه با سال ۹۴ به دلیل کاهش قیمت های جهانی از نظر ارزش نیز ۱۲ درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل کاهش داشتند.

خسروتاج در بخش معدن و صنایع معدنی، آمار صادرات را از نظر ارزش ۶ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: در این بخش از نظر وزنی ۳۶.۴ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال ۹۴ و از لحاظ ارزش ۸.۵ درصد رشد نسبت به سال ۹۴ داشتیم. تنها در بخش چدن، آهن، فولاد و مصنوعات حدود ۳ میلیارد دلار صادرات داشتیم.

به گفته خسروتاج، تراز ارزش تجاری ایران که همواره بدون احتساب نفت، منفی است و دچار کسری مزمن تراز تجاری غیرنفتی بوده است، از سال ۹۲ با شیب معین به سمت مثبت حرکت کرد و در سال ۹۴ و ۹۵ برای نخستین بار مثبت شد. از لحاظ ارزشی در سال ۹۵ هم، تراز تجاری ایران در حدود ۲۵۰ میلیون دلار مازاد تجاری داشته است و در واقع کسری مزمن تراز تجاری به مازاد تراز تجاری تبدیل شد.

مقایسه واردات بعضی از کالاهای اساسی در دو سال ۱۳۹۱ و ۱۳۹۵(ارزش: هزار دلار – وزن: تن)

 

۱۳۹۱

۱۳۹۵

وزن

ارزش

وزن

ارزش

روغن خام نباتی (فصل ۱۵)

۱.۶۲۵.۶۹۷

۲.۰۵۴.۰۸۸

۱.۰۱۰.۷۳۵

۸۷۶.۰۸۳

شکر (۱۷۰۱)

۱.۶۸۱.۲۶۰

۱.۰۷۲.۴۱۴

۶۶۶.۸۰۳

۳۱۹.۸۹۷

برنج (۱۰۰۶)

۱.۲۸۹.۲۶۸

۱.۳۰۸.۶۲۲

۸۲۸.۷۲۴

۶۸۱.۷۸۸

گندم (۱۰۰۱)

۶.۶۹۹.۸۸۷

۲.۵۸۰.۲۲۷

۱.۴۴۲.۸۰۴

۳۶۷.۰۱۷

گوشت قرمز (۰۲۰۱، ۰۲۰۲، ۰۲۰۴)

۱۱۷.۱۰۱

۶۴۴.۶۹۶

۹۳.۲۶۷

۳۸۹۴.۰۷۰

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24