Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

تبلیغات انتخاباتی کاندیداهای ریاست جمهوری، دیگر فقط به تلویزیون و روزنامه‌ ها و حتی سایت‌ های خبری ختم نمی‌ شود؛ این روزها صفحات اصلی و هواداری زیادی برای این نامزدها در شبکه‌ های اجتماعی وجود دارد که یکی از محبوب‌ ترین آنها «اینستاگرام» است. صفحات منتسب به حسن روحانی، ابراهیم رئیسی، محمد باقر قالیباف، اسحاق جهانگیری، مصطفی آقا میرسلیم و مصطفی هاشمی‌ طبا، چه کسانی را در اینستاگرام «فالو» یا «دنبال» کرده‌ اند؟ چند نفر «فالوور» یا «دنبال‌ کننده» دارند؟ برای پاسخ به این سوال‌ ها به صفحات منتسب به شش نامزد انتخابات ریاست‌ جمهوری سرک کشیده‌ ایم...

نامزد‌های ریاست‌ جمهوری ایران در اینستاگرام چگونه فعالیت می‌ کنند؟

بورس24 : تبلیغات انتخاباتی کاندیداهای ریاست جمهوری، دیگر فقط به تلویزیون و روزنامه‌ ها و حتی سایت‌ های خبری ختم نمی‌ شود؛ این روزها صفحات اصلی و هواداری زیادی برای این نامزدها در شبکه‌ های اجتماعی وجود دارد که یکی از محبوب‌ ترین آنها «اینستاگرام» است. صفحات منتسب به حسن روحانی، ابراهیم رئیسی، محمد باقر قالیباف، اسحاق جهانگیری، مصطفی آقا میرسلیم و مصطفی هاشمی‌ طبا، چه کسانی را در اینستاگرام «فالو» یا «دنبال» کرده‌ اند؟ چند نفر «فالوور» یا «دنبال‌ کننده» دارند؟ برای پاسخ به این سوال‌ ها به صفحات منتسب به شش نامزد انتخابات ریاست‌ جمهوری سرک کشیده‌ ایم.

فالو کردن در اینستاگرام را می‌ توان به دو معنی دانست: اول آنکه کلمه معنای دنبال کردن کارهای کسی را می‌ دهد. یعنی شخص فالو کننده می‌ خواهد بداند فلان شخص در اینستاگرام چه چیزهایی برای اشتراک می‌ گذارد.

در اینگونه مواقع معمولا فالو شدن متقابل، از طرف شخص فالو شده مد نظر فالو کننده نیست. مثل کسانی که صفحه‌ چهره‌ ها را (سیاسی، فرهنگی، ورزشی و...) دنبال می‌ کنند و به‌ صورت طبیعی این انتظار را ندارند که آن چهره هم حتما آن‌ ها را فالو کند و بخواهد اشتراکات آن‌ ها را دنبال کند.

اما برخی‌؛ فالو کردن کسی در اینستاگرام را به معنی دراز کردن دست دوستی با او می‌ دانند و انتظار دارند که حتما توسط آن‌ شخص «‌فالوبک» شوند؛ یعنی آن شخص هم آن‌ ها را فالو یا دنبال کنند. در این مواقع، «بک» ندادن دوستی از طرف کسی که او را دنبال کرده‌ اند، ممکن است به اندازه‌ ای بی‌ ادبی تلقی شود که کاربر از خیر دوستی با او، دست‌ کم در فضای مجازی بگذرد!

با این توضیح سراغ چهره‌ های مطرح این روزهای سیاست رفته‌ ایم؛ کسانی که کاندیدای انتخابات ریاست‌ جمهوری شده‌ اند و اتفاقا اینستاگرام را هم محلی برای رساندن حرف‌ های خود به مردم انتخاب کرده‌ اند.23

روحانی؛ بیشترین دنبال‌ کننده 

چندی پیش بود که «لایو» کوتاه صفحه اینستاگرام حسن روحانی موجب واکنش کاربران اینستاگرام و سایر شبکه‌ های مجازی به‌ خصوص کانال‌ های تلگرام و توئیتر شد؛ «ادمین‌ ها» یا گردانندگان صفحه رسمی رئیس‌ جمهور کشورمان، مشغول تست ویدئوی زنده این شبکه اجتماعی بودند و این آزمون و خطای‌ شان، تماشاگرهای زیادی داشت!

صفحه اینستاگرام حسن روحانی چند ماهی بعد از آغاز دوره ریاست‌ جمهوری‌ اش یعنی در 12 آذر ماه سال 1392 (3 دسامبر 2013) به راه افتاد؛ صفحه‌ ای که با علامت آبی کنار نام کاربر، نشان می‌ دهد.

به‌ عنوان صفحه رسمی و اصلی رئیس‌ جمهور ایران از سوی شبکه اینستاگرام شناخته شده است. اما اولین پست اینستاگرامی حسن روحانی چه بود؟ عکسی بود با توضیحی یک خطی در زیر آن و مربوط به عیادت روحانی از آسیب‌ دیدگان زلزله دشتستان و برازجان در مرکز آموزشی درمانی شهدای خلیج فارس که برای او تا این لحظه 904 لایک و 106 کامنت به همراه داشته است.

صفحه اینستاگرامی رئیس‌ جمهور ایران بیش از یک میلیون فالوور یا دنبال‌ کننده دارد و 31 صفحه را هم فالو یا دنبال کرده است. برای بسیاری از کاربرهای عادی اینستاگرام، میزان فالوور، لایک و فالو بک اهمیت زیادی دارد و حالا که صفحه او بیشتر از پنج نامزد دیگر ریاست‌ جمهوری فالوور دارد، می‌ توان گفت که طرفداران روحانی خوشحال‌ تر از دیگر طرفداران هستند.

در صفحه روحانی سری به بخش فالوشده‌ ها می‌ زنیم تا ببینیم گردانندگان این صفحه چه کسانی را دنبال می‌ کنند. همان طور که گفته شد، صفحه اینستاگرام روحانی 31 صفحه را دنبال می‌ کند که البته از میان آن‌ ها تنها 19 صفحه متقابلا او را فالو کرده‌ اند. این را می‌ توان به حساب این گذاشت که احتمالا میان سیاست مداران، معنای فالو شدن و فالو کردن متفاوت از کاربران عادی است.

کسانی که با «فالوی» حسن روحانی «فالوبک» داده‌ اند عبارتند از: صفحات حقیقی یا منتسب به آیت‌ الله هاشمی رفسنجانی، جواد ظریف، اسحاق جهانگیری، پایگاه نشر تصاویر دکتر روحانی و معاونت‌ ها، سید محمد نهاوندیان، شهیندخت مولاوردی، دکتر حسن هاشمی، صفحه طرفداری حسن روحانی، عبدالرضا رحمانی فضلی، محمد شریعتمداری، محمود واعظی، رضا صالحی‌ امیری، پایگاه اطلاع‌ رسانی دولت، معاونت علمی ریاست‌ جمهوری، انتخابات 96، امیر سرلشگر شهید تیمسار منصور ستاری، حمید ابوطالبی و صفحه پویش ملی روحانی 96.

صفحه‌ هایی منتسب به صفحه‌‌ای درباره امام خمینی (ره)، صفحه‌ ای به نام پرتال امام خمینی (ره)، صفحه سایت خبری آیت‌ الله خامنه‌ ای، سید حسن خمینی، سید محمد خاتمی، معصومه ابتکار، خاتمی‌ مدیا، علی لاریجانی، علی‌ اکبر ناطق نوری، اکبر ترکان، صفحه نشر اندیشه شهید بهشتی و صفحه بنیاد علمی و فرهنگی شهید مطهری هم از مواردی هستند که در مقابل، صفحه رسمی روحانی را دنبال نکرده‌ اند.

البته صفحه مسعود سلطانی‌ فر (وزیر ورزش و جوانان)، صفحه رسمی روحانی را دنبال نکرده و به‌ جای آن سه صفحه دیگر یعنی پایگاه نشر تصاویر دکتر روحانی و معاونت‌ ها، پرتره رئیس‌ جمهور و روحانی تنها نیست را فالو کرده است.

صفحه اینستاگرامی حسن روحانی تا تاریخ 6 اردیبهشت‌ ماه، 875 پست منتشر کرده است؛ پست‌ هایی که اغلب به دیدارها و فعالیت‌ های رئیس‌ جمهور می‌ پردازد یا جملاتی کوتاه از او را همراه با عکس‌ هایی اختصاصی منتشر می‌ کند.

البته گاهی تسلیت درگذشت چهره‌ های هنری و اجتماعی هم در این میان به چشم می‌ خورد. آدرس دو توئیتر فارسی و انگلیسی روحانی و نشانی سایت او هم در صفحه اینستاگرامی رئیس‌ جمهور کشورمان درج شده است.

از طرفی این صفحه در بخش‌ های لایو و استوری اینستاگرام نیز فعال است، البته نه به اندازه صفحه ابراهیم رئیسی.

26

رئیسی؛ هر روز دو استوری 

11 دی‌ ماه 1394، روزی است که سید ابراهیم رئیسی اولین پست اینستاگرامی خود را منتشر کرده است؛ چیزی بیش از دو ماه قبل از انتخابش به عنوان تولیت آستان قدس رضوی. در این مدت و تا تاریخ ششم اردیبهشت، 862 پُست در این صفحه بارگزاری شده است؛ پُست‌ هایی که اغلب همراه عکسی، به شرح فعالیت‌ ها و برنامه‌ های تولیت آستان قدس رضوی، دیدار با مردم روستاهای مختلف، دیدارهای رسمی و... اختصاص دارد.

اولین پست ابراهیم رئیسی مربوط به زمان فعالیتش به عنوان دادستان کل کشور و حضور او در همایش طلایه‌ داران بصیرت مربوط به هشتم دی‌ ماه 94 در رشت است که این عکس 271 لایک و 9 کامنت دارد. البته آخرین عکس‌ های این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌ جمهوری به‌طور میانگین 12 هزار لایک برای او آورده است.

صفحه ابراهیم رئیسی در اینستاگرام 109 هزار نفر فالوور دارد و 10 صفحه را هم دنبال کرده است. به جز صفحه سایت آیت‌ الله علم‌ الهدی و صفحه رسمی حرم مطهر امام رضا (ع)، هیچ‌ کدام به‌ طور متقابل صفحه رئیسی را دنبال نکرده‌ اند؛ صفحاتی همچون سایت خبری آیت‌ الله خامنه‌ ای، صفحه‌ای درباره امام خمینی (ره)، آستان قدس حسینی، العتبه الکاظمیه المقدسه، صفحه رسمی عتبات عسکری مقدسه، صفحه عتبات علویه مقدس، آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه و صفحه عتبات زینبیه مقدس، که در میان آنها اسامی اشخاص حقیقی به چشم نمی‌ خورند. به این ترتیب، می‌ توان گفت که ابراهیم رئیسی، فعالیت هیچ سیاستمداری را در اینستاگرام دنبال نمی‌ کند.

در میان پست‌ های اینستاگرامی صفحه منتسب به ابراهیم رئیسی، پیام‌ های تسلیتی برای درگذشت حمید سبزواری، آیت‌ الله واعظ طبسی و شهادت آیت‌ الله نمر هم به چشم می‌ خورد، اما فعالیت‌ های روزهای اخیر این صفحه بیشتر انتخاباتی و در راستای معرفی دیدگاه‌ های اوست. از زمان ثبت‌ نام رئیسی در انتخابات تاکنون، این صفحه روزانه دو یا بیشتر عکس منتشر می‌ کند.

این صفحه در بخش لایو و به‌ خصوص استوری بیش از همه فعال است. بخش لایو که مربوط به پخش زنده سخنرانی‌ هایش می‌ شود و در استوری که یک عکس فقط 24 ساعت در معرض دید می‌ ماند، معمولا هر روز تا دو عکس به اشتراک می‌ گذارد.

نکته جذابی که در بخش لایو این صفحه رخ داد، همزمانی پخش سخنرانی او با افتتاح طرح‌ های عمرانی در استان فارس توسط روحانی بود که صفحه رئیس‌ جمهور هم این افتتاح را به صورت لایو پخش کرد. بخش کامنت‌ ها در لایو رئیسی بسته بود اما کامنت‌ های لایو روحانی برای اظهارنظرها باز گذاشته شده بود، همین موضوع هم محلی شد برای بجث‌ های گوناگون در دیگر شبکه‌ های اجتماعی.

25

جهانگیری: من و رئیس‌ جمهور دوستیم 

«فکر نمی‌ کنم در هیچ مقطعی بین رئیس‌ جمهور و معاون اولش چنین رابطه صمیمانه‌ ای وجود داشته باشد» این جمله را اسحاق جهانگیری، معاون اول حسن روحانی و نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌ جمهوری، همراه با فیلمی در اینستاگرام خود منتشر کرده؛ فیلمی که در آن عکس‌ های خندان او و روحانی، کنار هم قرار گرفته است.

معاون اول روحانی 31 شهریور سال 93 ( 22 سپتامبر 2014) اولین پست اینستاگرامی خود را منتشر کرده و از آن روز تا ششم اردیبهشت‌ماه، 476 عکس را بارگزاری کرده است. در این صفحه آدرس کانال تلگرام جهانگیری و آدرس سایت معاونت نیز درج شده است.

بدرقه رئیس‌ جمهور به آمریکا برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل، اولین عکسی است که جهانگیری در اینستاگرام منتشر کرده؛ عکسی که برای او 331 لایک و 39 کامنت داشته است. البته این روزها، پست‌ های اینستاگرامی او به طور متوسط 4 هزار لایک دارد.

صفحه اسحاق جهانگیری تا روز ششم اردیبهشت‌ ماه، 105 هزار فالوور دارد و او فقط 5 صفحه را دنبال کرده است. پنج صفحه‌ ای که توسط این صفحه فالو شده‌ اند عبارتند از صفحه سایت خبری آیت‌ الله خامنه‌ ای، حسن روحانی، جواد ظریف، محمود نادری و صفحه رسمی ابراهیم جهانگیری. از میان این پنج صفحه، به جز صفحه سایت خبری رهبری و جواد ظریف، مابقی در مقابل او را فالو یا دنبال کرده‌ اند.

صفحه اینستاگرام جهانگیری شامل دیدارها و شرح فعالیت‌ های او در حوزه معاونت است؛ اما لا به‌ لای آن، تصاویری هم از چهره‌ های درگذشته به چشم می‌ خورد که با پیام تسلیت جهانگیری همراه است؛ افرادی مانند داود رشیدی، سلیم موذن‌ زاده، منصور پورحیدری، مرضیه حدیدچی. در کنار این تسلیت‌ ها، پیام تبریک به قهرمانان المپیک هم به چشم می‌ خورد.

24

قالیباف: بادیگارد را دیدم 

صفحه محمد باقر قالیباف در اینستاگرام، 20 آذرماه 1393 (11 دسامبر 2014) با عکسی از مرقد امام علی (ره) افتتاح شد؛ تصویری که در زیر آن به امام اول شیعیان سلام شده بود و «جهاد ـ‌ ادامه‌ ـ‌ دارد»، «ایران‌ ـ‌ سربلند، بسم‌ـ الله»، «نجف» و «کربلا» ازجمله هشتگ‌ های زیر آن بود. ا

ولین پست اینستاگرامی شهردار تهران 199 لایک و 12 کامنت داشته است.

اینستاگرام قالیباف تا تاریخ ششم اردیبهشت‌ ماه، حدود 59 هزار و 200 فالوور دارد و در مقابل تنها سه صفحه را دنبال کرده است؛ صفحه منتسب به سایت آیت‌ الله خامنه‌ ای، صفحه‌ ای درباره امام خمینی (ره) و الیاس قالیباف (پسرش). این یعنی قالیباف هم مانند رئیسی صفحه شخصی هیچ سیاستمداری را دنبال نمی‌ کند.

تصور کنید که وقتی ادمین این صفحه یا در مواقعی حتما خود قالیباف، وارد صفحه اینستاگرامش می‌ شود، با توجه به اینکه تنها 3 صفحه فالو شده‌ اند، در بخش پست‌ ها، چقدر صفحه خالی خواهد بود.

تا تاریخ ششم اردیبهشت، 434 پُست در صفحه اینستاگرام قالیباف که در آن عنوان «تنها صفحه رسمی در اینستاگرام» ذکر شده، بارگزاری شده است.

اغلب عکس‌ هایی که در این صفحه منتشر شده، مربوط به دیدارهای مردمی، دیدار با دیگر مدیران و عکس‌ های فضاهای شهری است که در زیر آنها اغلب متن‌ هایی بلند از صحبت‌ های شهردار تهران در تاریخ‌ ها و موضوعات مختلف نوشته شده.

تسلیت درگذشت آیت‌ الله هاشمی رفسنجانی و چهره‌ های غیر سیاسی مانند منصور پورحیدری، داود رشیدی، اشرف قندهاری (از بنیان‌ گذاران کهریزک) و حمید سبزواری، از پست‌ های متنوع و متفاوت این صفحه است.

در یکی از این پست‌ های غیر سیاسی، عکسی از ابراهیم حاتمی‌ کیا و پرویز پرستویی منتشر شده و زیر آن با درج تاریخ 19 بهمن‌ ماه 94، این طور نوشته شده است: جمعه شب «بادیگارد» را در جشنواره فیلم فجر دیدم. فیلم صادقانه‌ ای بود - رویکرد انقلابی داشت و در عین حال با دیدن همه ابعاد، اشکالاتی که در طول زمان در بدنه نظام نفوذ کرده را نیز نشان داد...»

27

هاشمی‌ طبا؛ تازه‌ وارد اینستاگرام

عمر فعالیت اینستاگرامی سید مصطفی هاشمی طبا تا تاریخ 6 اردیبهشت‌ ماه که این گزارش نوشته شد، تنها به سه روز می‌ رسد. در همین سه روز، دو هزار و 662 نفر صفحه منتسب به او را فالوو کرده‌ اند.

هاشمی‌ طبا هشت نفر را دنبال کرده است؛ صفحه‌ ای درباره امام خمینی (ره)، صفحه خبری آیت‌ الله خامنه‌ ای، حسن روحانی، سید حسن خمینی، سید محمد خاتمی، آیت‌ الله هاشمی رفسنجانی، جواد ظریف و صفحه پیروان پیر جماران که هیچ‌ یک از این هشت نفر در مقابل او را دنبال نکرده‌ اند و با توجه به زمان کوتاه فعالیت هاشمی‌ طبا در اینستاگرام چندان عجیب به نظر نمی‌ رسد.

هاشمی‌ طبا تا تاریخ ششم اردیبهشت ماه تنها 5 پست به اشتراک گذاشته سه پست آن عکسی از خودش در پشت میز کار همراه با متنی انتخاباتی منتشر شده و در دو پست دیگر هم جدول پخش تبلیغاتی و برنامه‌ های او را با مخاطبان به اشتراک گذاشته است.

هاشمی‌ طبا در زیر اسم خود در اینستاگرام نوشته است: حفظ سرزمین ایران، اصلاح کشاورزی، رسیدگی به مردم محروم و ایجاد اشتغال.

17

میرسلیم؛ بدون صفحه مشخص 

مصطفی آقا میرسلیم چندین صفحه هواداری دارد که برخی از آن‌ ها خود را تنها صفحه رسمی او می‌ دانند.

یکی از این صفحه‌ ها که با بیش از 30 هزار و 800 فالوور، بیشترین تعداد دنبال‌ کننده را در صفحه‌ های هم‌ نام او دارد، صفحه‌ ای خصوصی و بسته است؛ یعنی تا شما را قبول نکند، نمی‌ توانید پست‌ های او را ببینید.

این صفحه را فالو کردیم تا پست‌ هایش را ببینیم، اما متاسفانه تا تنظیم این گزارش، مورد قبول ادمین آن قرار نگرفتیم. این صفحه تنها پنج نفر را فالو کرده است و 95 پست نیز به اشتراک گذاشته که برای ما قابل دیدن نیست. از آن‌ جا که این صفحه خصوصی است، می‌ توان حدس زد که یا صفحه اصلی میرسلیم نیست و یا مدت زیادی است که سری به آن نزده‌ اند.

دو صفحه دیگر از میرسلیم در اینستاگرام پیدا کردیم که توسط صفحه حزب موتلفه فالو شده بود. یکی از آن‌ ها با نام حامیان مهندس میرسلیم است که 1907 دنبال‌ کننده دارد و 14 نفر را نیز دنبال کرده است که صفحه‌‌ هایی درباره امام خمینی (ره) و آیت‌ الله خامنه‌ ای به چشم می‌ خورد و در کنار این ها دو صفحه از حزب موتلفه و صفحاتی را با موضوعات دفاع مقدس و حزب‌ الله را فالوو کرده است.

صفحه دیگر فالو شده توسط حزب موتلفه که خود را تنها صفحه رسمی مهندس سید مصطفی آقا میرسلیم نامیده، شش‌ هزار و 576 نفر فالوو دارد که 190 نفر را هم دنبال کرده است. البته از میان این 190 نفر به ندرت می‌ توان چهره یا صفحه معروفی پیدا کرد. این صفحه، تاکنون 120 پست به اشتراک گذاشته است.

منبع: ایلنا 

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24