سال آینده احتمال دارد بخشی از ساخت و ساز رونق بگیرد اما انتظار تکرار رونق اوایل دهه ٩٠ ، انتظار غیرقابل تحقق می تواند باشد...
نتایج سرشماری نفوس و مسکن، حقایق مربوط به رکود مسکن سال های ٩٣ تا ٩٥ را فاش کرد.
به گزارش بورس24 ،اطلاعات به دست آمده از سرشماری سال ٩٥ نشان می دهد: به رغم افزایش ٢٥ درصدی حجم عرضه مسکن ناشی از ساخت و ساز طی ٥ سال اخیر، نه تنها کسری واحد مسکونی در مقابل خانوارهای موجود، بهبود پیدا نکرده که تعداد خانه های خالی یا همان عرضه های بی مصرف و غیر قابل استفاده نیز ٥٥ درصد رشد کرده است.
افزایش تعداد خانه های خالی از یک میلیون و ٦٠٠ هزار واحد به ٢ میلیون و ٥٠٠ هزار واحد بیانگر انحراف سرمایه گذاری های ساختمانی از مسیر اصلی ساخت واحدهای قابل فروش به ساخت آپارتمان های فاقد تقاضا و لوکس است که نتیجه آن ضمن حبس سرمایه در خانه های خالی سبب زمین گیر شدن بازار ساخت و ساز و همچنین شکل گیری رکود مسکن شد.
در حال حاضر از هر ١٠ واحد مسکونی در کل کشور یک واحد خالی از سکنه است.در صورتی که ساخت و ساز طی سال های اخیر از انطباق لازم با الگوی تقاضا برخوردار بود، خرید آنها توسط متقاضیان مصرفی می توانست هم به جبران کمبود مسکن کمک کند و هم اینکه، جلوی افزایش خانه های خالی گرفته می شد.
بخش مسکن طبق گزارش بانک مرکزی در ٩ ماه اول امسال، ١٧ درصد کوچک شد به این معنا که ارزش افزوده این بخش نسبت به ٩ ماه سال گذشته ١٧ درصد کاهش یافت.
بخش مسکن در سال ٩٤ نیز ١٧ درصد رشد منفی پیدا کرده بود.علت اصلی این سقوط، رکود مسکن ناشی از اضافه وزن در بازار ساخت و ساز طی سال های ٩٠ تا ٩٢ بوده است.
در تهران، تعداد واحدهای مسکونی ساخته شده در این مدت، معادل ١٠ درصد کل واحدهای شهر تهران از ابتدا تا کنون بوده است.حجم سنگین ساخت مسکن در فاصله کم و به شکل واحدهای غیرمصرفی، سبب شد طی دو سال اخیر، ساخت و ساز بخاطر اشباع ظرفیت سازنده ها ناشی از اضافه وزن بازار ( انباشت واحدهای آماده فروش در بازار فاقد تقاضای موثر)، کاهش پیدا کند.
سال آینده احتمال دارد بخشی از ساخت و ساز رونق بگیرد اما انتظار تکرار رونق اوایل دهه ٩٠ ، انتظار غیرقابل تحقق می تواند باشد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.