آزادسازی سهام عدالت شامل سه فاز است؛ مرحله اول ارائه صورت حساب است. مرحله دوم ایجاد صندوق های قابل معامله در بورس و مرحله سوم این است که اگر مجلس مصوب کرد که صندوق ETF تشکیل شود، این سهام به طور فیزیکی در اختیار فرد قرار بگیرد تا در بورس سرمایه گذاری و یا خرید و فروش کند.
با توجه به راه اندازی سامانه سهام عدالت برای مشمولین و دارنده سهام، بسیاری از مشمولین در جریان جزئیات قرار نگرفته اند و دقیقا نمی دانند که تا 6 ماه آینده اگر با قیمانده وجوه خود را پرداخت نکنند علنا صاحب 532 هزار تومان سهم عدالت خواهند شد. این البته به جز دو دهک پایین یعنی مددجویان کمیته امام (ره) و افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی است که ظاهرا نیمی از مبلغ برایشان بخشیده شده است. در نتیجه با فرض عدم پرداخت باقیمانده وجه، سالانه حدود 100 هزار تومان سود به حساب مشمولین واریز می شود و در صورتی که 1 میلیون تومان برگه سهم داشته باشند این عدد تا 200 هزار تومان قابلیت رشد دارد.
جعفر سبحانی، مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی در خصوص نحوه اجرایی شدن سامانه سهام عدالت به خبرنگار بورس24 گفت: اینکه این سهام در آینده از چه طریقی قابلیت خرید و فروش یا ورود به بورس دارد ؛ با توجه به شرایط فعلی که شرکت های سرمایه گذاری استانی دارند این امر ابدا قابل اجرا نیست.
وی افزود: از همان سه سال گذشته که سازمان خصوصی سازی کار را شروع کرد متوجه شدیم که یک حلقه مفقوده ای وجود دارد و ما نمی توانیم از طریق شرکت های سرمایه گذاری سهام را برای مردم مسترد نماییم تا آن ها نیز سهامدار باشند.
او ادامه داد: در بررسی هایی که با کارشناسان اقتصادی داشتیم به این نتیجه رسیدیم که بهترین روش، واگذاری و ایجاد صندوق ETF است که قابلیت معامله در بورس را هم داشته باشد. به همین جهت لایحه ای تنظیم شد که در خصوص اصلاح موادی از قانون سیاست های اجرایی اصل 44 به دولت محترم داده شده و منتظر هستیم در مجلس تبدیل به قانون گردد.
سبحانی عنوان کرد: طبیعتا تا زمانی که این امر اتفاق نیفتد نه قابلیت خرید و فروش دارد و نه این کار امکان پذیر است. ما مطابق قانون تا پایان سال 95 موظف بودیم که به همه مشمولین صورتحساب بدهیم که خوشبختانه این امر با همه سختی هایی که پیش رو بود انجام شد که همزمان با آئین رونمایی از همان روز سامانه سهام عدالت راه اندازی شد و مردم می توانند صورت حساب خود را مشاهده نمایند.
اجرای فاز نخست از مراحل سه گانه
وی با بیان اینکه آزادسازی سهام عدالت شامل سه فاز است گفت: مطابق فاز اول مشمولین 6 ماه فرصت دارند باقیمانده سهم خود را تا سقف یک میلیون تومان کنند. ما برای طرح ساماندهی سهام عدالت سه مرحله را پیش بینی کردیم؛ مرحله ارائه صورت حساب که در حال حاضر در این مرحله هستیم. مرحله دوم ایجاد صندوق های قابل معامله در بورس است که هنوز زمان رونمایی آن مشخص نیست و بستگی به مصوبه مجلس دارد. مرحله سوم این است که اگر مجلس مصوب کرد که صندوق ETF تشکیل شود این سهام به طور فیزیکی در اختیار فرد قرار بگیرد تا در بورس سرمایه گذاری و یا خرید و فروش نماید.
مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی گفت: در کل طی این 10 سال سازمان خصوصی سازی سود هر سال دریافتی از شرکت های سرمایه پذیر را به نیابت از مشمولین به حساب خزانه واریز نموده است. از آنجایی که اسفند 94 دوره 10ساله سهام عدالت به اتمام رسیده در نتیجه میزان وصولی سود از سال 85 تا 94 مشخص شد و به حساب خزانه واریز گردید.
وی گفت: حدود 24 هزار میلیارد تومان از محل دریافت و وصول به خزانه واریز شده. این نکته قابل توجه است که در 7ساله دولت نهم و دهم مجموع رقمی که بابت دریافت سود از شرکت ها و وصول به خزانه اتفاق افتاده حدود 6 هزار و 100 میلیارد تومان بود و طی این سه ساله سازمان خصوصی سازی معادل 17 هزار و 800 میلیارد تومان دریافت کرده است که نشان می دهد سازمان خصوصی سازی در دولت جدید هم در جهت شفافیت مالی و انظباط مالی و دریافت سود هایی که باید می گرفته، به موقع، خوب و طبق روال قانونی عمل کرده است.
6 ماه مانده تا بده بستان های سهام عدالت
وی افزود: طبیعتا با توجه به اینکه میزان دریافتی سود حدود 532 هزار تومان است باید طبق صورت حسابی همه مشمولان را آگاه کنیم که این 10 ساله چه وضعیتی داشتند. بخشی از این صورت حساب نشان می دهد که کدام یک از مشمولین تا کنون سود دریافت کرده اند. نهایتا دو دهک پایینی در آمدی جامعه (مددجویان کمیته امام و افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی) به موجب قانون 50 درصد تخفیف دارند. طبیعی است که با توجه به اینکه حدود 50 درصد هم تادیه شده این دو دهک می توانند سهام خود را متعلق به خود بدانند. ولی برای چهار دهک باقیمانده مبلغ باقی مانده اقساط را نشان می دهد. این به مفهوم این است که هر شخصی که 532 هزار تومان دارایی دارد و جزء دو دهک پایینی نیست 6 ماه فرصت دارد یا سقف رقم خود را به سقف 1 میلیون تومان برساند و یا همین میزان 532 هزار تومان را خواهند داشت که اختیار با خود مشمولین است.
وی در خصوص سود سال 95 مشمولین گفت: در مورد سال 95 هم پس از برگزاری مجامع شرکت ها متناسب با میزان پولی که هر مشمول در اختیار دارد، سود شرکت های مورد نظر به حسابشان به صورت مستقیم واریز می شود. نهایتا تا اواخر سال 96 سود سال 95 این 60شرکت به حساب مشمولین واریز می شود. همچنین به ازای یک میلیون تومان سهم، سالانه حدود 200 هزار تومان سود واریز می شود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.