نشست یک دیدار یک عرضه شرکت بورس کالای ایران صبح امروز برگزار شد.
به گزارش خبرنگار بورس24 ؛ در این نشست اعلام شد بازار مشتقه ارزی همچنان در دستور کار بورس کالا قرار دارد. توسعه معاملات کشاورزی، توسعه معاملات سواپ کالایی، طراحی ابزارهایی در حوزه مسکن که مبتنی بر خود کالای مسکن باشد، توسعه معاملات خرده فروشی، توسعه گواهی سپرده، گسترش فعالیت صندوق های کالایی، گسترش معاملات حراج دو طرفه، توسعه تامین مالی، پذیرش محصولات جدید در بورس کالا، توسعه صادرات کشاورزی در بورس، اجرای ماده ۳۷ قانون رفع موانع تولید مانند توسعه سنگ آهن وسایر مواپ با ارزش افزوده پایین و... از دیگر برنامه های شرکت بورس کالا برای سال 96 است.
پیش بینی سود هر سهم برای سال ۹۶ معادل ۳۹۵ ریال است. برنامه بورس کالا روی معاملات آپشن، ایجاد معاملات آنلاین نیز هست.
سلطانی نژاد مدیرعامل بورس کالا در این نشست گفت: ما همچنان به دنبال فعال شدن بورس کالا در تابلوهای خارجی هستیم. امیدواریم در سال ۹۶ برنامه عملیاتی ارائه دهیم. اما باید تمامی ریسک ها سنجیده شود. خودرو سازان به دنبال تامین مالی از طریق بازار سرمایه هستند. با یک یا دو خودروساز برای تامین مالی که بر مبنای فروش باشد، مذاکراتی شده و به زودی اجرایی خواهد شد. قطعا نمایندگی ها هم در این موضوع نقش خواهند داشت.
وی ادامه داد: با مناطق آزاد نیز صحبت هایی شده تا این امکان فراهم شود که از روی تابلوی صادراتی بورس کالا استفاده کنند و از همه مناطق آزاد به رینگ صادراتی ما دسترسی داشته باشند، به گونه ای که هم خرید و هم صادر، مورد توافق بورس کالا و مناطق آزاد باشد.
خبر تکمیلی:
نشست یک دیدار یک عرضه در آستانه بازگشایی نماد شرکت بورس کالای ایران در تابلوی الف بازار پایه در فرابورس برگزار شد.
به گزارش بورس24 ،در ابتدای این جلسه امیر هامونی مدیرعامل فرابورس ایران گفت: بورس ها می توانند به بورس ها و سپرده گذ اران و سایر نهادهای مالی دسته بندی شوند. کشف قیمت در فضای بورس بهتر صورت خواهد گرفت. شرکت هایی که بر روی تابلوی ب و ج فرابورس قرار دارند با توجه به درجه شفافیت بر روی این تابلو قرار می گیرند. فرابورس به تمامی شرکت هایی که روی تابلوی الف و ب فرصت داده تا چنانچه تا 96.5.31 شفافیت اطلاعات خود را بالا نبرند وارد تابلوی ج فرابورس خواهند شد. در حال حاضر تمامی شرکت ها به جز بورس ها و سپرده گذاری ها در تابلوی ب قرار دارند.
در ادامه حامد سلطانی نژاد مدیرعامل بورس کالای ایران بیان داشت: پذیرش بورس کالا در شرکت فرابورس ایران ما را یک قدم به سمت شفافیت بیشتر پیش می برد.بورس ها محیط های خوبی برای گسترش شفافیت هستند و به حق است که سهامداران و ذی نفعان بورس ها به این سمت روانه شوند تا شفافیت اطلاعاتی بیشتر و بیشتر شود.
وی ادامه داد: با این موضوع عملیات بورس ها نیز شفاف و شفاف تر می شود. با این موضوع در سطح منطقه ای هم می تواند رقابت وجود داشته باشد. ماموریت اولیه بورس ها و ماموریت اصلی آن ها شفاف سازی و روان سازی است. پوشش ریسک و تامین مالی نیز از دیگر وظایف بورس ها محسوب می شود.
وی بیان داشت: در حوزه محصولات پتروشیمی تعاملات خوبی با بالادستی ها و پایین دستی ها صورت گرفته که منجر به رشد خوبی در این حوزه شده است. توجه به نیاز صنایع بالادستی و پایین دستی منجر به رشد بازار فرعی شده، به گونه ای که ما در حوزه طلا نیز رشد داشته ایم. حجم معاملات در سال 95 به ارزش 34 هزار میلیارد تومان رسیده که رشد خیره کننده ای را نشان می دهد. حجم معاملات قراردادهای آتی نیز با 15 درصد رشد رو به رو بوده است. به طور کلی حجم معاملات قسمت های مختلف بورس کالا رشد داشته و به نظر می رسد این حجم بیشتر هم شود. به عنوان مثال کل بازار مشتقه رشد 156 درصدی در ارزش معاملات را داشته است.
وی عنوان کرد: معاملات سلف موازی استاندارد رشد بیش از 1000 درصدی و گواهی سپرده کالایی نیز رشد 187 درصدی را نشان داده اند که همین موضوع منجر به رشد بالای 900 درصدی نسبت به سال گذشته شده است. از اهم اقدامات مهم انجام شده در سال 95 می توان به اجرای ماده 33 قانون افزایش بهره وری، راه اندازی معاملات اختیار معامله، ارتقای سامانه معاملاتی به گونه ای که ما شاهد رشد قابل قبولی در کاهش هزینه های دولت بودیم.
سلطانی نژاد تصریح کرد: در حوزه تامین مالی نیز با دولت، پتروشیمی ها و سنگ آهن قراردادهای بلند مدت زیادی بستیم. از برنامه آتی بورس کالا می توان به بازار مشتقه ارزی، توسعه معاملات کشاورزی، معاملات سواپ کالایی، ورود به حوزه مسکن، توسعه معاملات خرده فروشی
( این معاملات کلید خورده است) ، توسعه گواهی سپرده، توسعه و گسترش فعالیت صندوق های کالایی، معاملات حراج دو طرفه، توسعه تامین مالی، پذیرش محصولات جدید در بورس کالا، اجرای ماده 37 قانون رفع موانع تولید که منجر به عرضه سنگ آهن و سایر مواد با ارزش افزوده پایین خواهد شد و توسعه صادرات محصولات کشاورزی در بورس کالا اشاره کرد.
وی افزود: سود هر سهم شرکت بورس کالای ایران برای سال آتی به اندازه 395 ریال پیش بینی شده است این رقم برای سال گذشته به اندازه 256 ریال بوده است. خودروسازان به دنبال تامین مالی از طرق بازار سرمایه بوده اند و ما نیز به دنبال مدلی تامین مالی ای هستیم که بر مبنای فروش باشد و یا محدودیت قیمت گذاری نداشته باشد. با یک یا دو خودروساز در این خصوص مذاکراتی شده که به زودی صورت خواهد گرفت.
وی عنوان کرد: صحبت هایی با مناطق آزاد نیز صورت گرفته که معاملات آن ها روی تابلوی صادراتی بورس کالا صورت گیرد به گونه ای که همه مناطق آزاد به رینگ صادراتی بورس کالا دسترسی داشته باشند یعنی هم خرید و هم صادرات مورد توافق بورس کالا و مناطق آزاد باشد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.