جمهوری آذربایجان در آستانه ارسال گاز خود به غرب اروپا تا پایان دهه جاری قرار دارد، اما این کشور باید برای تامین نیاز داخلی خود از کشورهای دیگر گاز وارد کند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، جمهوری آذربایجان در آستانه ارسال گاز خود به غرب اروپا تا پایان دهه جاری قرار دارد، اما این کشور باید برای تامین نیاز داخلی خود از کشورهای دیگر گاز وارد کند.
آذربایجان دارنده یکی از بزرگترین میادین گازی جهان یعنی میدان شاه دنیز در دریای خزر است، اما این کشور مرحله بعدی تولید گاز این میدان را تا سال 2020 به کشورهای یونان، ایتالیا، ترکیه و دیگر کشورهای علاقمند به کاهش وابستگی شان به گاز روسیه پیش فروش کرده است.
در پایان سال گذشته میلادی، شرکت انرژی دولتی سوکار آذربایجان اعلام کرد که واردات گاز از ایران را آغاز کرده است.
دو منبع صنعتی در این باره گفتند، در واقع گاز از ترکمنستان با قیمتی مناسب تر برای آذری ها، به این کشور وارد می شود، اما ورود گاز ترکمنستان به آذربایجان به دلیل اختلاف ایران و ترکمنستان بر سر قیمت گاز متوقف شد.
این منابع افزودند، اختلاف بر سر قیمت گاز همچنین مذاکرات بر سر واردات احتمالی گاز از روسیه به آذربایجان برای جبران کمبود گاز در داخل این کشور را با وقفه روبرو کرده است.
این مسئله برای الهام علی یف، رئیس جمهور آذربایجان که با کاهش شدید ارزش پول ملی به دلیل افت قیمت نفت و اختلافات بین روسیه و غرب مواجه است، به مشکل دو چندانی تبدیل شده است.
خوشبخت یوسف زاده، معاون رئیس شرکت سوکار در ماه دسامبر گفته بود، باکو برای حل مشکل کمبود گاز در داخل، شروع به خرید روزانه حدود 2 تا 4 میلیون متر مکعب گاز از ایران کرده که رقم کل آن در سال گذشته به 286 میلیون متر مکعب رسیده است. وی به جزئیات بیشتری در این خصوص اشاره نکرد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.