جلسه هم اکنون مجلس شورای اسلامی برای استیضاح عباس آخوندی در حال برگزاری است.
بورس24 : جلسه هم اکنون مجلس شورای اسلامی برای استیضاح عباس آخوندی در حال برگزاری است.
به گزارش عصر ایران، در حال حاضر نمانیدگان موافق و مخالف در حال سخنرانی و بیان نظرات خود هستند.
در جلسه امروز رئیس جمهوری حضور ندارد و به جای او اسجاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری حضور دارد. علاوه بر آخوندی وزیر راه شماری از معاونان و وزیران در جلسه امروز مجلس مشارکت دارند.
ایسنا هم نوشت: اکبر رنجبرزاده عضو هیات رئیسه مجلس در ابتدای بررسی طرح استیضاح، روند بررسی استیضاح را اینگونه تشریح کرد که 5 ساعت زمان برای استیضاح وزیر در نظر گرفته شده که 2 ساعت آن در اختیار نمایندگان متقاضی استیضاح است و بر این اساس 6 نفر جهت دفاع از استیضاح معرفی شدهاند. علاوه بر این 3 ساعت زمان برای وزیر و رئیس جمهور یا نماینده ایشان اختصاص یافته است.
وی گفت: از مجموع وقت دو ساعته نمایندگان و وقت سه ساعته وزیر، دو فرصت 15 دقیقه ای برای نمایندگان موافق اختصاص مییابد و وزیر هم میتواند حداکثر یک ساعت وقت خود را به یک یا دو نماینده از نمایندگان موافق اختصاص دهد.
رنجبرزاده گفت که قرار است در جلسه استیضاح وزیر راه و شهرسازی محمداسماعیل سعیدی، سیدمهدی مقدسی، محمدرضا صباغیان، اکبر ترکی، احمدعلیرضا بیگی و محمدحسین فرهنگی به عنوان موافقان استیضاح وزیر سخنرانی کنند.
پیش از آغاز بررسی طرح استیضاح، علیرضا رحیمی نماینده تهران در تذکری گفت که 7 محور در این طرح ابهام دارد که لاریجانی در پاسخ به وی گفت که از نظر ما محورهای استیضاح صراحت دارد و اشکالی ندارد، به طور مثال در سوال 11 که مربوط به چهار سانحه ریلی و هوایی است منظور چهار سانحه ای است که طی سال های اخیر اتفاق افتاده است. بنابراین علی الظاهر محورهای استیضاح هیچ ابهامی ندارد.
ابطحی نماینده مردم خمینی شهر نیز در ادامه در تذکری خواستار پاسخگویی رئیس مجلس درخصوص دلیل تاخیر در دستور قرار گرفتن طرح استیضاح وزیر راه و شهرسازی شد و لاریجانی نیز این سخنان را قضاوت زودهنگام دانست و متذکر شد: هیچ لابی برای تاخیر در استیضاح وزیر راه وشهرسازی در مجلس انجام نشده است.
در ادامه صحبتهای موافقان با طرح استیضاح آغاز شد.
**** اظهارات موافقان*****
سعیدی: استیضاح آخوندی سیاسی نیست
نماینده مردم تبریز در مجلس اظهار کرد: باید فرهنگ پاسخگویی در بین مسئولین نهادینه شود و مسائلی هم که در مورد استیضاح وزیر راه مطرح شده است صرفاً بر مبنای وظایف قانونی نمایندگی است.
به گزارش ایسنا، محمداسماعیل سعیدی که به عنوان موافق استیضاح وزیر راه و شهرسازی در جلسه علنی سخن میگفت، اظهار کرد: برخلاف شایعاتی که این چند روز توسط برخی جریانات و رسانهها مطرح شده استیضاح سیاسی نیست و تمام مسائلی که مطرح میشود بر مبنای وظایف قانونی نمایندگی است.
وی افزود: اینکه بعضی مطرح میکنند مصلحت نیست در دو سه ماه باقیمانده از عمر دولت استیضاح انجام شود دلیلی نمیشود که بر ابهامات و تخلفات چشمپوشی کنیم.
نماینده مردم تبریز در مجلس تأکید کرد: وظایف قانونی ایجاب میکند که در مسیر اجرای قانون حرکت کنیم و به گونهای نباشد که فردای قیامت نتوانیم پاسخگو باشیم. باید فرهنگ پاسخگویی به مردم و عذرخواهی از آنان و رها کردن میز و صندلی قدرت در بین مسئولین نهادینه شود و اگر اشتباه کردند در مقابل مردم عذرخواهی کنند.
وی یادآور شد: در حادثه قطار چنین بود که ابتدا وزیر به جای عذرخواهی گفت نگران نباشید همه مسافران بیمه هستند. خانوادهای عزیزانش در آتش سوختند و حتی یکی از اعضای این خانواده میگفت تلاش کردم تا شیشه قطار را بشکنم، نشد و یا خانواده دیگری از 5 آذر تا به امروز به خانه خودش نرفته است.
این نماینده مجلس خطاب به وزیر راه، اظهار کرد: چرا قطار مجهز به تجهیزات و امکانات لازم نبود؟ چرا امدادگران دیر رسیدند؟ ساعت 9 در محل حادثه این اتفاق رخ داده و واگنهایی سوختند اما امدادرسانی دیر انجام شد.
نماینده مردم تبریز در مجلس، افزود: همکاران ما در کمیسیون عمران اظهار کردند اینکه میگویند سیستم ناکارآمد بوده خطا است. آمارهایی وجود دارد که نشان میدهد خطاها اعلام شده و این گزارشها کذب محض است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: حتی در زمینه مسکن، وزارتخانه هیچ اقدامی انجام نداده است، توسعه زیرساختهای جادهای و ریلی نیز در همین وضعیت قرار دارند. آیا وزیر اطلاعی از وضعیت بافتهای فرسوده دارد؟ اگر حادثهای مانند زلزله رخ دهد چه اقدامی میخواهند انجام دهند؟
نماینده مردم تبریز در مجلس ضمن انتقاد از وضعتی پروژههای مسکن مهر، گفت: آنچه که میگوییم عملکرد وزیر و وزارت راه و شهرسازی ضعیف بوده است، وزیر مسکن مهر را مزخرف قلمداد کرده است. سوال این است چرا طرح مسکن اجتماعی در حد شعار باقی ماند؟ چرا وزارتخانه برنامه شفافی در حوزه مسکن ارائه نکرده است؟ همه اینها ایرادات جدی است که به این وزارتخانه وارد است.
سعیدی با اشاره به اصل 44 قانون اساسی، اظهار کرد: با کدام منطق 118 فروند و 108 فروند هواپیمای بوئینگ برای شرکت دولتی ایرانایر که شرکتی ورشکسته است آن هم با منابع صندوق توسعه ملی خریداری شده است؟ چرا برای بخش خصوصی این شرایط را فراهم نکردید؟
وی تصریح کرد: به غیر از ایرلاین دولتی حدود 13 شرکت هواپیمایی دیگر وجود دارند که وزارت راه وظیفه حمایت از بخش خصوصی را دارد اما عملاً در این حوزه هیچ تلاشی انجام نداده است. اگر همین روند ادامه پیدا کند در سالهای آتی یک شرکت هواپیمایی خواهیم داشت و بقیه به زمین خواهند خورد.
وی در مورد آزادسازی نرخ بلیط هواپیما نیز اظهار کرد: این اقدام منجر به افزایش هزینه برای مسافران شده است. آیا با آزادسازی نرخ بلیط کیفیت افزایش یافته و تأخیرها کاهش داشته است؟ همیشه نباید انتظار داشته باشیم با این کار تحول ایجاد شود.
وی در پایان در مورد آزادراه تبریز- بازرگان نیز اظهار کرد: اخیراً آقای نوبخت سوار قطار شده و از تهران به تبریز آمده آن هم در شرایطی که استیضاح مطرح شده است.
مقدسی: استیضاح وزیر به معنای نادیده گرفتن خدمات دولت نیست
نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی گفت که استیضاح وزیر به معنای نادیده گرفتن خدمات دولت نیست.
به گزارش ایسنا، سید مهدی مقدسی نیز به عنوان یکی از موافقان استیضاح وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: من با افتخار از دولت حمایت کرده و می کنم و اگر موضوع استیضاح وزیر هم مطرح شود نباید آن را به معنی نادیده گرفتن خدمات دولت دانست. در مقابل هر جا دولت خوب عمل می کند ما خود را موظف به حمایت از دولت می دانیم. لذا نگاه ما یک نگاه سیاه و سفید نیست و بر اساس منطق، عقلانیت و اعتدال مسائل را مطرح می کنیم.
وی افزود: من از موضع فراکسیونی حرف نمیزنم، فراکسیون امید نظر خود را اعلام کرده بلکه ما در مقابل قانون اساسی قسم یاد کردیم که از حقوق ملت دفاع کنیم و این استیضاح هم بر اساس احساس تکلیف بود. ما نباید نگران جراحی در دولت باشیم. زیرا اگر اشکالی را در دولت برطرف کنیم این به سود دولت خواهد بود و اعتقاد مردم به دولت بیشتر می شود.
این عضو کمیسیون صنایع مجلس، اضافه کرد: در همه دنیا وقتی خطایی رخ می دهد بالاترین مقام دستگاه مربوطه عذرخواهی می کند. زیبنده بود آقای آخوندی هم بعد از حادثه قطار سمنان استعفا می داد نه به واسطه اینکه همه مسئولیت متوجه او شود بلکه این حداقل انتظار برای کاهش آلام مردم بود.
مقدسی مسأله اشتغال را جزو مطالبات مردم عنوان و خاطرنشان کرد: 11 ماه از سال 95 گذشته و دولت و سایر قوا باید پیرامون اقتصاد مقاومتی گزارش عملکرد خود را ارائه کنند. من بارها به آقای آخوندی تذکر دادم وقتی امکان ساخت واگن باری و مسافری داریم چرا اقدام به خرید از کشور دیگری میشود؟
وقتی وزیری مثل آقای نعمت زاده که دایرة المعارف صنعت کشور است می گوید جلوی واردات واگن را می گیرم چرا وزیر راه ایشان را دور می زند و به آقای روحانی برای واردات واگن نامه می نویسد آن هم در شرایطی که کارخانه های واگن سازی ما رو به تعطیلی است؟ پس ما کی می خواهیم به دستور رهبری برای اقتصاد مقاومتی عمل کنیم؟
نماینده مردم اراک در مجلس ادامه داد: در شرایطی که کارگران ما بیکارند و هشت تا 9 ماه است حقوق نگرفتها ند چرا ما برای کرهایها و چینی ها بازار ایجاد میکنیم؟ باید با ارائه سازوکار و هماهنگی مناسب بحران بیکاری را حل کنیم نه اینکه هر وزیر راه خود را برود.
این نماینده مجلس پیش از آغاز سخنان خود نسبت به تجمع جمعی از نمایندگان در اطراف صندلی وزیر انتقاد کرد و خواستار توجه وزیر، نمایندگان دولت و همکاران نماینده خود به اظهاراتش شد.
سیدمهدی مقدسی که در جریان نشست مشترک فراکسیون امید با وزیر راه و شهرسازی دچار فشار عصبی شده و به بیمارستان منتقل شده بود در پایان اظهارات خود از نمایندگانی که به ملاقات وی آمدند تشکر کرد و به مزاح گفت: من به دوستان از بیمارستان توصیه کردم اگر جانم را از دست دادم این را به بندهای استیضاح اضافه نکنند.
صباغیان: امیدوارم استیضاح باعث کاهش تخلفات و رشد ایران اسلامی شود
یک عضو فراکسیون امید با تأکید بر اینکه «نمایندگان فارغ از نگاه سیاسی رأی خود را درباره استیضاح اعلام کنند» ابراز امیدواری کرد که این استیضاح باعث کاهش تخلفات و رشد ایران اسلامی شود.
به گزارش ایسنا، محمدرضا صباغیان نیز به عنوان موافق استیضاح وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه «آقای آخوندی را فردی توانمند و صالح میدانم» گفت: با وجود اینکه بعد از حادثه قطار مشهد- سمنان مدیر رده بالا به خاطر کوتاهی استعفا کرد ولی بنده باز هم این استیضاح را امضا کردم و موافق آن هستم.
وی توضیح داد: در کشور ما بعد از بروز حادثهای افراد رده پایین مقصر شناخته شده و بعضاً تنبیه میشوند و مسئولان ارشد در رأس حوزه اجرایی از پاسخگویی طفره رفته و در حاشیه امن قرار میگیرند. روندی که در کشورهای پیشرفته و مردمسالار وجود ندارد و باید در کشورمان نهادینه شود.
نماینده مهریز و بافق ادامه داد: اگر ما از ابزارهای قانونی نظارتیمان استفاده نکنیم نمیتوان امیدی به حل مشکلات و رفع آن داشته باشیم. اگر مسئولان ارشد قوه مجریه بدانند در برابر پدیدههای اجتماعی همچون طلاق، بیکاری، آلودگی هوا و اتفاقاتی همچون اختلاسها، املاک و حقوق نجومی و تخریب پلاسکو باید پاسخگو باشند و باید به حداقل خواسته عمومی یعنی استعفا تمکین کنند در آینده جامعه بهتری خواهیم داشت. بنده با چنین نگاهی این درخواست استیضاح را امضا کردم چون ما با خانوادههای داغدار و مجروحی روبرو هستیم که باید به آنها پاسخی بدهیم.
صباغیان در پایان تأکید کرد: با نهادینه شدن فرهنگ عذرخواهی و پذیرش مسئولیت شرایط جامعه بهتر خواهد شد. از این رو از نمایندگان میخواهم فارغ از نگاه سیاسی رأی خود را بدهند. امیدوارم این استیضاح باعث کاهش تخلفات و رشد ایران اسلامی شود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.