Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

بزرگترین سرمایه گذار بخش خصوصی صنعت برق از برابری دولت و بخش خصوصی در این صنعت سخن گفت.

اعلام سه دلیل برای توجه بازار به سهام برقی و طلوع آفتاب در ماهتاب کهنوج

جهش بخش خصوصی در صنعت برق

بهمن مسعودی قائم مقام شرکت تولیدی برق آرین ماه تاب گستر در گفت و گو با بورس24 گفت : در سال جاری بخش خصوصی توانست سهم خود از تولید برق کشور را با دولت برابر کند. به این صورت که هم اکنون نیمی از تولید برق کشور توسط نیروگاه های خصوصی تولید و عرضه می شود و به نظر می رسد که با توجه به قدیمی بودن نیروگاه های دولتی و افزایش راندمان در نیروگاه های جوان خصوصی در آینده ای نزدیک بخش خصوصی صنعت برق کشور را به لحاظ توان تولید قبضه کند.

رابطه برق و رشد اقتصادی ...

این تحلیلگر اقتصادی دلیل رشد صنعت برق و به تبع آن توجه بازار سهام به این صنعت را این گونه تحلیل کرد:صنعت برق با رشد اقتصادی رابطه مستقیم و جالبی دارد.تحلیل ها و بررسی های ما نشان می دهد که هر 1 درصد رشد اقتصادی در کشور 1.5 درصد رشد مصرف برق را رقم می زند.در واقع رشد مصرف برق تحت تاثیر دو عامل اساسی اتفاق می افتد.اول رشد جمعیت و دیگری رشد اقتصادی ناشی از فعالیت های اقتصادی.

قائم مقام شرکت تولیدی برق آرین ماه تاب گستر در برابر این سوال که اگر برق با رشد اقتصادی رابطه مستقیم دارد بنابراین با توجه به رشد اقتصادی 6 درصدی کشور در سال جاری ، مصرف برق در کشور باید حدود 9 درصد در کشور رشد کرده باشد،گفت:تاکید می کنم رشد مصرف برق تحت تاثیر رشد اقتصادی ناشی از فعالیت های اقتصادی رخ می دهد و از آنجا که بخشی از رشد اقتصادی ایران در ماه های اخیر ناشی از افزایش صادرات نفت است،لذا رشد مصرف تا 9 درصد شاید رقم نخورده باشد اما در هر حال رشد مصرف ما فراتر از رشد اقتصادی 6 درصدی بوده است.جالب است بدانید رشد مصرف برق در بدترین شرایط اقتصادی 2 درصد بوده است اما در سال های اخیر این متغیر صعودی بوده و همگام با رشد اقتصادی جهش قابل اعتنایی داشته است.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد در صورتی که مداخله دولت در صنعت برق کشور کمتر شود و نقش دولت در این صنعت صرفا به عنوان یک ناظر در تولید برق باشد و نه تولید کننده برق،قطعا روزهای خوبی برای صنعت برق کشور به لحاظ افزایش راندمان و سودآوری و سایر متغیرها قرار دارد.

برق را آزاد می کنند؟

مسعودی در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر این که همان طور که می دانید پیرو دستور معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی کلیه قراردادهای دوجانبه از تاریخ 1 فروردین 95 تا پایان سال جاری کان لم یکن تلقی می شود و لازم است کلیه شرکت های خریدار در خصوص برنامه ریزی خرید از بورس انرژی اقدامات لازم را بعمل آورند،بر این اساس آیا این موضوع می تواند لزوما مهیا کننده شرایط برای آزادسازی برق و واقعی شدن قیمت آن باشد،گفت:به اعتقاد من صنعت برق برای تداوم حیات و توسعه به آزادسازی قیمت ها نیاز دارد.زمانی دولت یارانه های سنگینی بابت برق و آب و سایر انرژی ها به مصرف کننده اختصاص می داد اما پس از اجرای هدفمندی یارانه ها شرایط به کلی تغییر کرده و عملا نباید همچنان قیمت گذاری دولتی در این صنعت حاکم باشد و قیمت ها باید واقعی شود.البته قیمتگذاری تنها یکی از مشکلات کنونی این صنعت است و مشکل بزرگتر مطالبات سنگین صنعت از دولت(شرکت های توزیع) است و سهم تولید برق ماهتاب کهنوج از این مطالبات حدود 130 میلیارد تومان است.

ورود سرمایه گذاران بلندمدتی در « بکهنوج »

در ادامه سهامدار عمده تولید برق ماهتاب کهنوج درباره دلیل رشد این سهم در فرابورس ایران و عبور از قیمت عرضه اولیه پس از 5 ماه نیز گفت: بررسی های ما نشان می دهد که سهامداران بلند مدت نگر وارد این سهم شده اند،اگر سهام در بدو عرضه اولیه مورد توجه قرارنگرفت به دلیل ویژگی عرضه های اولیه است که عده زیادی نوسان گیر صرفا جهت کسب نوسان وارد سهم ها می شوند و بلافاصله فروشنده هستند.اما در روزهای اخیر رشد 50 درصدی پیش بینی سود شرکت،تحقق سود 105 تومانی در سال مالی منتهی به پایان دی ماه و نزدیک بودن مجمع و از همه مهم تر افزایش راندمان نیروگاه شوباد سبب شده تا سهامداران تحلیل محور وارد این سهم شوند.

جهش راندمانی ماهتاب کهنوج

وی توضیح داد: عملکرد نیروگاه ها از دو بعد سنجیده می شود،یکی در تولید و تبدیل انرژی و دیگری آمادگی.در نیروگاه های زیرمجموعه تولید برق ماهتاب کهنوج شاهد افزایش راندمان هستیم.در صنعت برق از هر یک متر مکعب سوخت به طور میانگین 3 کیلووات برق تولید می شود حال آن که در شوباد ما موفق شدیم از هر متر مکعب سوخت به طور میانگین 5 کیلووات برق تولید کنیم.این به معنی افزایش راندمان و همچنین آمادگی بسیار مطلوب برای تزریق برق به شبکه است.در واقع در شوباد به دلیل راه اندازی بخش بخار نیروگاه راندمان تولید از 32 درصد به 48 درصد رسیده و همین موضوع سبب رشد حدود 50 درصدی پیش بینی سود سال مالی جاری شده است.

وی گفت:در حال حاضر بکهنوج بر اساس قرارداد ECA برق می فروشد به این صورت که سوخت را از دولت تحویل گرفته و برق تولید می کند و اگر این برق وارد شبکه نشود دولت بابت اصطلاحا این خواب برق 15 درصد به اضافه یک عدد پریمیوم بابت این آمادگی به نیروگاه پول می دهد.

مسعودی توضیح داد :تمام تولید نیروگاه به صورت ECA فروش خواهد رفت. این قرارداد به صورت دو جانبه با وزارت نیرو برای مدت 20 سال که 5 سال اول آن به صورت ECA است و بعد از آن برق نیروگاه به صورت تضمینی خریداری می گردد. مسئولیت تأمین سوخت نیروگاه به عهده شرکت توانیر بوده و به صورت ماهیانه براساس میزان برق تولیدی و آمادگی واحدها، صورت وضعیت فروش صادر می گردد.لازم به ذکر است پس از انقضای مدت قراردادECA ، فروش برق این نیروگاه ها از طریق عرضه در بازار برق خواهد بود.

براساس بررسی های به عمل آمده شرکت تولید برق ماهتاب کهنوج با قدمت حدودا 10 ساله هم اکنون مالک نیروگاه 75مگاواتی گازی (نیروگاه کهنوج) و نیروگاه سیکل ترکیبی (شوباد) است.فاز اول نیروگاه شوبادشامل یک بلوک سیکل ترکیبی (دو واحد گازی و یک واحد بخار) به ظرفیت اسمی 484مگاوات بوده و فاز دوم شوباد یک واحد گازی 400 مگاوات ویک واحدبخار به ظرفیت200 مگاوات است.

تولید برق ماهتاب کهنوج از شرکت های خصوصی در صنعت تولید برق است که در مهر ماه سال جاری با قیمت 9300 ریال در بازار عادی فرابورس عرضه شد.این شرکت نو پا با توجه به این که در مسیر توسعه قرارداشت و برنامه های تکمیل نیروگاه شوباد را در دستور کار خود داشت باز هم توانست بر اساس پیش بینی حرکت کند،هرچند که با نوسانات قیمت سهم در گیر بود و به زیر قیمت عرضه اولیه تنزل داشت، اما در شرایط فعلی بخش عمده ای از پروژه های این مجموعه تکمیل شده است و بودجه ارائه شده سال آتی شرکت ، پتانسیل های رشد ارزش سهام این شرکت را نمایان کرده است ، تاجایی که رشد قیمت سهام تا 9624 ریال را در روزهای گذشته را شاهد بودیم. با توجه به نتیجه دادن برخی طرح های توسعه ای «بکهنوج» باید منتظر افزایش درآمد این شرکت بود. همانطور که در بودجه پیش بینی این شرکت دیده می شود در حدود 36 درصد رشد تولید و در حدود 75 درصد رشد مبلغ فروش در صورت های مالی سال 96 خود نمایی می کند.این موضوع می تواند تاثیر قابل توجهی در سود آوری شرکت داشته باشد. تولید برق ماهتاب کهنوج در سال مالی منتهی به پایان دی 95 معادل 105 تومان سود محقق کرد، حال آن که پیش بینی سود شرکت در سال مالی جاری حدود 50 درصد رشد کرده است.بنابراین در این شرایط و نزدیک شدن به زمان مجمع ، به نظر می رسد یکی از دلایل اقبال بازار به سهام این شرکت نزدیک بودن به زمان مجمع و پیش بینی مطلوب بودجه سال96 شرکت دانست.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24