Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

چند سالی است که قرار است مهرآباد به صورت صد در صدی به خارج از تهران برود اما هر بار این موضوع مطرح می‌شود، پای یک اما و اگری در میان است.

اعتماد /دوری مسیر و آماده نبودن زیر ساخت‌های لازم در فرودگاه امام خمینی به عنوان نزدیک‌ترین فرودگاه به تهران و دلایلی دیگر موجب شده تا موضوع انتقال مهرآباد همیشه بی‌نتیجه باقی بماند. گو اینکه انتقال مهرآباد به امام خمینی با توجه به مسافت طولانی که امام خمینی تا تهران دارد موجب شده تا بسیاری از مردم گلایه مند از این بحث باشند و با منتفی شدن یا حتی سکوت در مقابل این تصمیم‌گیری لبخند رضایت بزنند. با این حال صحبت‌های دیروز محمود نویدی، مدیرعامل شرکت شهرفرودگاهی امام خمینی (ره) نشان داد که پرونده انتقال همچنان باز است و این‌بار گزینه دیگری روی میز نیست و به مرحله تصمیم‌گیری به عنوان یک پیشنهاد جدی رسیده است. اگر این تصمیم قطعی شود، تا دو سال آینده پروازهای داخلی هم به فرودگاه امام منتقل می‌شود.

محمود نویدی با اشاره به برنامه‌های کلان توسعه‌ای فرودگاه امام خمینی می‌گویند: این فرودگاه طبق درخواستی که از سوی سازمان هواپیمایی کشوری صورت گرفته، از حدود دو سال بعد به پروازهای داخلی نیز ورود خواهد کرد تا بخشی از این پروازها از طریق این فرودگاه انجام شود. فرودگاه امام خمینی برای پنج سال آینده در چند محور مختلف برنامه‌های توسعه‌محوری را پیگیری خواهد کرد. یکی از این برنامه‌ها به توسعه باند فعلی فرودگاه اختصاص می‌یابد که طبق نظر مشاور خارجی پروژه امکان بهره‌برداری از آن تا سقف ۳۰ میلیون مسافر در سال وجود دارد. وی با تشریح عملکرد شهر فرودگاهی امام خمینی در طول یک سال گذشته گفت: «سال گذشته با شرکت هلندی ناکو قراردادی برای طراحی مستر پلن در شهر فرودگاه امام خمینی به ارزش ١٤ میلیون دلار منعقد کردیم که براساس آن طی پنج سال آینده میزان جابه‌جایی مسافر در فرودگاه باید به ٢٠ میلیون نفر برسد. در اکثر فرودگاه‌ها درآمدزایی از سمت فعالیت‌های هوایی به سمت فعالیت‌های غیر هوایی و ایجاد مراکز تجاری در حال افزایش است به‌طوری که امروز بیش از ٧٠ درصد درآمدهای فرودگاه‌ها مربوط به فعالیت‌های غیر هوایی می‌شود. ورود هر نفر به یک فرودگاه ٢٠ دلار درآمد برای فرودگاه‌ها در بردارد، از مجموع هفت میلیارد مسافر حداقل ١٤٠ میلیارد دلار درآمدزایی ایجاد شده است که ما هم باید سهم خود را افزایش دهیم. » این مقام مسوول با بیان اینکه در فرودگاه‌های خاورمیانه میزان درآمدهای هوایی و غیرهوایی ٥٠ به ٥٠ است، ادامه داد: « در کشور ما میزان درآمدهای هوایی نسبت به فعالیت‌های غیر هوایی ٨٠ به ٢٠ درصد است و سیاست ما این است که به سمت تجاری‌سازی فرودگاه‌ها پیش برویم. البته طبق برآوردهای انجام شده چیزی حدود ٥ تا ٦ درصد درآمدهای فری‌شاپ‌های داخل فرودگاه‌ها از درآمدهای این اصناف در خارج از فرودگاه بیشتر است. ٨٣ شهر فرودگاهی در دنیا وجود دارد که ٣٨ شهر فرودگاهی در امریکای شمالی، ٢٠ شهر فرودگاهی در اروپا و ٧ شهر فرودگاهی در خاورمیانه تاسیس شده است. »

نویدی با اشاره به مزیت‌های جغرافیایی و مکانی فرودگاه امام اظهار داشت: «فرودگاه امام خمینی این مزیت را دارد که طی ١٢ ساعت به پنج میلیارد جمعیت دنیا دسترسی داشته باشد و این یکی از بهترین امکانات و مزیت فرودگاه حضرت امام محسوب می‌شود. تهران منطقه اتصال غرب به شرق در دنیا است که ما می‌توانیم از این مزیت به نفع اقتصاد کشور استفاده کنیم. در حالی که کشور ترکیه امروز با مشکلات بسیار متعددی روبه‌رو است اما در حال سرمایه‌گذاری چهار میلیارد یورویی برای ساخت فرودگاه جدید است. این در حالی است که فرودگاه آتاترک ظرفیت جابه‌جایی ٦٥ میلیون مسافر را دارد. با توجه به طرح‌های توسعه‌ای ترکیه درصدد است که فرودگاه جدیدی را با وجود فرودگاه آتاترک احداث کند. »

وی با اشاره به ساخت فرودگاه جدید در عمان گفت: «فرودگاه فعلی عمان چیزی شبیه به فرودگاه کیش است حال اینکه کشور عمان ساخت فرودگاهی با ظرفیت ٣٠ میلیون مسافر را شروع کرده است. همچنین دوبی هم ساخت فرودگاه المکتوب را کلید زده است که این فرودگاه ظرفیت جابه‌جایی ١٦٠ میلیون نفر و جابه‌جایی ١٢ میلیون تن بار در سال را دارد. فرودگاه المکتوب در دوبی در حالی ساخته می‌شود که فرودگاه دوبی امروز ظرفیت ٨٠ میلیون نفری را دارد. فرودگاه موجود در پکن نیز ظرفیت جابه‌جایی ٩٠ میلیون مسافر را دارد اما با توجه به طرح‌های توسعه در پکن سخت فرودگاه جدید با ظرفیت ٧٢ میلیون نفر کلید خورده است. »

عقب ماندگی از برنامه‌های توسعه

مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی با بیان اینکه ساخت فرودگاه امام از سال ٤٢ شروع شد و قرار بر این بود که فرودگاهی با ظرفیت جابه‌جایی ٩٠ میلیون مسافر در سال و همچنین جابه‌جایی ١٠ میلیون تن بار در سال ساخته شود اما امروز ظرفیت فرودگاه امام برای جابه‌جایی هفت میلیون مسافر و ٢٠٠ هزار تن بار در سال کفاف می‌دهد. این در حالی است که فرودگاه اینچئون زمانی قرار بود با ظرفیت صد میلیون مسافر ساخته شود و ساخت آن همزمان با ساخت فرودگاه امام شروع شد امروز به ظرفیت ٥٠ میلیون مسافر رسیده است.
درآمد ٤٦٠٠ میلیارد ریالی و درمقابل بدهی صفر

مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی با اشاره به درآمدهای سال گذشته فرودگاه امام گفت: درآمد فرودگاه حضرت امام در سال گذشته ٤٨٠٠ میلیارد ریال بوده که ٢٠ درصد آن از منابع مراکز تجاری و ١٥ درصد آن از منابع درآمدهای پارکینگ حاصل شده است. بعد از برنامه ششم سیاست ما این است که فرودگاه امام را به شهر فرودگاهی تبدیل کنیم و در این صورت باید بار بدون گمرکی وارد این منطقه شود. نویدی با بیان اینکه فرودگاه حضرت امام به هیچ موسسه و شرکتی بدهی ندارد، گفت: میزان طلب‌های ما از ایرلاین‌ها چیزی حدود ٤٠٠ میلیارد تومان است و یکی از بدهکاران اصلی شرکت ایرانی است.

رقابت بنیاد با دو بخش خصوصی

مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی در مورد واگذاری و ساخت ترمینال سلام به بنیاد مستضعفان یا بخش خصوصی، گفت: « پیش از این ترمینال سلام از محل منابع داخلی ساخته می‌شد اما به مشکلاتی برخوردیم و از آیین‌نامه مشارکت بخش‌های غیردولتی برای ورود به این پروژه استفاده کردیم. سه تقاضا برای ورود به ترمینال سلام وجود داشت یکی از این متقاضیان بنیاد مستضعفان بود و دو درخواست از سوی شرکت‌های بخش خصوصی مطرح شد اما شرایط بنیاد مستضعفان از دو شرکت دیگر چه از لحاظ زمان و چه از لحاظ مدت زمان بازپرداخت‌ها بهتر بود و در نهایت بنیاد انتخاب شد. البته بنیاد مستضعفان به این پروژه آشنا بود و درخواست‌های بخش خصوصی برای مشارکت در این پروژه هم منطقی نبود از جمله اینکه مدت زمان بهره‌برداری از پروژه را ٤٠ ساله در نظر گرفته بودند. در حال حاضر بنیاد مستضعفان با سرمایه‌گذاری ٥٠٠ میلیارد تومانی وارد پروژه شده است و در حال حاضر این پروژه ٤٥ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. »


ورود شرکت‌ فرانسوی منتفی شد

نویدی با اشاره به ساخت ترمنیال ایرانشهر با استفاده از سرمایه‌گذاری بخش خارجی گفت: «سال گذشته با یک شرکت فرانسوی برای ساخت ترمینال ایرانشهر توافقاتی انجام شد اما به مشکلاتی برخوردیم و ورود فرانسوی‌ها منتفی شد. در ١١ بهمن ما فراخوانی را توسط ناکو برای ورود سرمایه‌گذاران به ساخت ترمینال ایرانشهر به صورت BOT یا BLT منتشر خواهیم کرد که فاز اول آن افزایش ظرفیت برای ٢٥ میلیون مسافر است که پیش‌بینی یک میلیارد دلاری را برای سرمایه‌گذاری کردیم. »

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24