روند قیمتی طی ۴ ماه اخیر حکایت از روند اصلاحی دو سهم نسبتا تازه وارد این گروه با فرآیند عملیاتی تقریبا مشابه ....
بورس24 : مهر ماه 95 بازار سرمایه میزبان سهمی از گروه عرضه برق یا اصطلاحا نیروگاهی بود. برق ماهتاب کهنوج از زمان ورود به بازار سرمایه 930 تومان قیمت گذاری شد و پس از آن با شدت عرضه ها به زیر قیمت عرضه اولیه IPO رسید که نتیجه آن لمس 780 تومان بود. این سهم که این روزها حوالی 900 تومان نوسان می کند سال آینده حدود 1000 میلیارد ریال افزایش در فروش برق را تجربه خواهد کرد که به معنی رشد 75 درصدی درآمد حاصل از فروش خواهد بود.
این در آمد که به دلیل نوع قرارداد با وزارت نیرو به نوعی تضمین شده تلقی می شود سود عملیاتی را حدود 115 درصد افزایش خواهد داد و پس از کسر هزینه های مالی جدید شامل وام 230 میلیون یورویی صندوق توسعه که برای احداث طرح های توسعه مصرف شده است، رشد 45 درصدی سود خالص را برای سال مالی منتهی به دی ماه 96 به همراه خواهد داشت. این شرکت که چند روز است وارد سال مالی جدید خود شده است برای سال 96 با بهره برداری از فاز بخار و همچنین بهره برداری از سیکل ترکیبی از مزایای معافیت مالیاتی 20 ساله به دلیل قرار گرفتن در شوباد و کهنوج در استان کرمان بهره خواهد گرفت.
همانگونه که مشاهده می شود افزایش نرخ در مهمترین سرفصل فروش شرکت یعنی نیروگاه شوباد نسبت به ماه های پیش نیز رخ داده است و برای سال آینده نیز نرخ های جدید اعمال شده می تواند شرایط درآمد زایی را ضمن تثبیت، بهبود نیز بخشد.
لازم به ذکر است که طی ماه های آینده کهنوج مجمعی نیز برای تقسیم سود برگزار خواهد کرد که با توجه به شرایط فعلی احتمال تقسیم حداقل 30 تومان از 105 تومان سود خالص بودجه برای آن مد نظر خواهد بود.
مطابق نمودار ، روند قیمتی طی 4 ماه اخیر حکایت از روند اصلاحی دو سهم نسبتا تازه وارد این گروه با فرآیند عملیاتی تقریبا مشابه یعنی بکهنوج و وهور دارد. به نظر می رسد بازار برای قیمت گذاری این شرکت بدون توجه به ظرفیت های تعدیل شده و نیروگاه سیکل ترکیبی ، صرفا به EPS و نسبت P/E اکتفا کرده است. نباید فراموش کرد که این سهم به عنوان کوچکترین شرکت گروه چه از لحاظ سرمایه و چه از لحاظ ارزش بازار می تواند در صورت رونق گروه و بازار ، پتانسیل های بیشتری نسبت به سایرین از خود بروز دهد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.