وزیر امور اقتصادی و دارایی در جریان بازدید از سامانه جامع گمرک ایران با اشاره به اقدامات مهم خانواده وزارت اقتصاد در راستای مقابله با فساد گفت که در این زمینه ۱۰۰ دستاورد وجود دارد که طی ۱۰۰ روز آتی رونمایی خواهد شد و سامانه جامع گمرکی یکی از این ۱۰۰ دستاورد است.
به گزارش ایسنا، علی طیبنیا در جریان بازدید از تازهترین امکانات سامانه جامع گمرکی که امروز ۲۸ دی ماه در ساختمان گمرک ایران واقع در فرودگاه مهرآباد با حضور مسعود کرباسیان برگزار شد، اظهار کرد: طی سه سال گذشته در مجموعه خانواده اقتصاد و دارایی اقدامات بسیاری در جهت ارتقای شفافیت و تامین منابع مالی پایدار انجام شده است که ترتیباتی انجام دادهایم که ۱۰۰ مورد از این اقدامات طی ۱۰۰ روز رونمایی شود و امروز از سامانه جامع گمرکی که گام مهمی در ارتقای شفافیت در گمرک ایران بود، به عنوان یکی از آن ۱۰۰ دستاورد رونمایی شده است.
وی اظهار کرد: اعتقاد من بر این است که مقابله با فساد و بهبود شفافیت میسر نیست، مگر اینکه از فناوری ارتباطات و اطلاعات به نفع احسن استفاده کنیم. امروز در گمرک ایران همه شیوههای جدید متناسب با فناوری جدید کار میکنند. امروزه در بسیاری از گمرکات کشور دیگر افراد مراجعه نمیکنند و همه پروسهها به صورت الکترونیکی انجام میشود و به این واسطه ارتباط معمول با مراجعهکنندگان قطع شده است و زمانی که برای انجام امور صرف میشود، کاهش یافته است.
طیبنیا همچنین گفت: نکته بسیار مهم این است که اقداماتی که در سامانه جامع الکترونیک گمرک انجام شد، توسط جوانان، دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاه تهران انجام شده که با همکاری نزدیک با گمرک ایران توانستند امور این سامانه را به انجام برسانند.
مسعود کرباسیان نیز در جریان رونمایی از این سامانه به وزیر اقتصاد توضیح داد: اقداماتی که طی ۲ سال در راستای الکترونیکیکردن پروسههای گمرکی ایران انجام شده است، در بسیاری از کشورها با کیفیت پایینتر در زمان طولانیتری انجام شدهاند.
وی اظهار کرد: وقتی قائم مقام سازمان جهانی گمرک به ایران آمد، گفت که شما کاری کردهاید که در کشور کره ۱۰ سال طول کشید.
رئیس کل گمرک با نشان دادن بخشهای مختلف سامانه جامع گمرکی به وزیر امور اقتصادی و دارایی، گفت: اکنون آمار به صورت روزانه روشن است که چقدر کالا به کشور وارد شده و چقدر کالا از کشور خارج می شود و تمامی اطلاعات مربوط به واردات و صادرات کالا نیز در سامانه الکترونیکی روزانه ما مندرج است. چنین اقدامی فقط در ۴ یا ۵ کشور دنیا انجام میشود.
همچنین کرباسیان یکی دیگر از دستاوردهای سامانه جامع گمرکی را ارائه پروانه الکترونیک دانست و گفت: پیشتر امور گمرکی افراد با بانک توسط ارائه یک مهر تسویه میشد که این موضوع امکان بروز تخلفات را افزایش داده بود، ولی اکنون این کار به صورت الکترونیکی انجام میشود.
کرباسیان ضمن اشاره به برقراری تبادل اطلاعات گمرکی با کشورهای همسایه و همچنین توسعه روابط گمرکی با تاکید بر بخشودگی تعرفه گفت: چنین روابطی را با روسیه آغاز کردهایم و ۱۵ درصد بخشودگی تعرفه گرفتهایم. همچنین با آذربایجان، ترکیه و چین نیز چنین روابطی برقرار شده و برخی به نتیجه رسیدهاند.
او همچنین به طیبنیا توضیح داد: گمرک ایران اقدام به تولید پلمبهایی کرده است تا امکان جعل آن را از متخلفان سلب کند. در گذشته این امکان وجود داشت که عدهای پملب را جعل کرده و امور خود را با استفاده از پملب جعلی پیش میبردند.
کرباسیان همچنین در بخشی دیگر درباره سامانه جامع گمرکی به طیبنیا توضیح داد: طی اقداماتی که در سامانه جامع گمرکی شده است، ارتباط معمول با مراجعهکننده قطع شده و آنها فقط میتوانند با یکدیگر از طریق سامانه به صورت آنلاین در ارتباط باشند. در موارد مشابه مشاهده شده که مراجعهکننده سعی کرده است به صورت آنلاین کارشناس را مجاب به همراهی و دادن رشوه بکند که اطلاعات آن در اختیار ما است.
طیبنیا در پاسخ به این موضوع گفت: به نظرم برای موارد اینچنینی باید مجازاتهایی تعیین شود.
کرباسیان همچنین در بخشی از مراسم رونمایی از سامانه جامع گمرکی اظهار کرد: در حال حاضر کل اطلاعات مبدا کالاهای وارداتی به کشور را به دست آوردهایم، ولی کالاهای ملوانی هنوز شامل آن نیست و پیشنهاد شده است تا کالاهای ملوانی نیز اظهارنامه ارائه دهند. اکنون قبل از اینکه کالا به گمرک برسد، میدانیم چه نوع کالاهایی با چه تعرفه و ارزشی وارد شده و این گامی بزرگ در ایجاد شفافیت است.
وی ادامه داد: اکنون درآمدهای گمرک ۴۰ درصدی افزایش یافته است.
او به جزئی کردن تعرفهها هم اشاره کرد و گفت: اکنون جزئیات بیشتری در تعرفه ها منعکس است که شامل نوع، برند و مدل می شود و این موضوع به شفافیت بیشتر میشود.
رئیس کل گمرک درمورد قابلیت سامانه درباره رجیستری گوشیهای تلفن همراه هم بیان کرد: گمرک در حال حاضر IMEI گوشیها را ثبت میکند که قیمت و مدل آنها هم وجود دارد. از زمان راه اندازی
سامانه تاکنون واردات دو میلیون گوشی ثبت شده است.
وی در حاشیه این برنامه درباره مالیاتهای معوقه واردات کالا گفت: اکنون سامانه مالیات و سامانه گمرک با یکدیگر متصل شده و همکاری خوبی صورت گرفته است که طبق آن از کارتهای بازرگانی یکبار مصرف مالیات علیالحساب 4 درصد گرفته میشود. امیدواریم با این روش و سایر اقدامات گمرک دیگر شاهد معوقه شدن مالیات واردات و کارتهای بازرگانی نباشیم.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.