Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

شرکت نرم افزاری سوشیانت روزگذشته از نخستین سامانه بازارگردانی خودکار موسوم به «بیکسو ماشین» رونمایی کرده است...

افزایش نقدشوندگی سهام با نرم افزار جدی شد/ «بیکسو ماشین» اعلام موجودیت کرد

روز گذشته شماری از فعالان بازار سهام در برج میلاد تهران گرد هم آمدند تا از نخستین سامانه بازارگردانی خودکار رونمایی کنند.

به گزارش بورس24 ، در این مراسم شرکت توسعه فناوری سوشیانت اقدام به رونمایی از نخستین سامانه بازارگردانی خودکار به نام «بیسکو ماشین» کرد.نرم افزاری قدرتمند که به کمک بازار سرمایه خواهد آمد. آن هم به منظور بازارگردانی چرا که از زمان تصویب قانون بازارگردانی در کشور و پس ازگذشت هفت سال از این قانون از مجموع ٤٥٠ شرکت کل بازار تنها ٣٢ شرکت بازارگردان رسمی دارند که ٧ درصد از کل بازار را تشکیل می دهند و از این میان تنها ٥ شرکت دارای بازارگردان فعال هستند، این اتفاق بزنگاهی است تا بتوان از طریق این تکنولوژی تازه وارد این خلا را جبران کرد.

فناوری به نجات نقدشوندگی می آید

رحمان بابازاده رئیس هیئت مدیره شرکت توسعه فناوری سوشیانت عصر یکشنبه در این مراسم گفت:بازارگردانی یک انتخاب لوکس نیست و از معدود روش های باقی مانده برای بهبود بازار مالی است که می توانیم از آن استفاده کنیم.

این کارگزار بورس با بیان این که بازار سرمایه با مشکلات عدیده ای روبروست و می توان از جمله اصلی ترین مشکلات این بازار را نقدشوندگی دانست،گفت:راهکارهایی که برای افزایش کارایی بازار پیشنهاد می شود موقتی است و پس از مدتی خود به یک معضل جدید برای بازار تبدیل می شود و در حال حاضر گزینه مغفول در بازار سرمایه کشور که کمتر به آن پرداخته شده است به عنوان راهگشا حوزه فناوری اطلاعات است.این حوزه بسیار گسترده است و ظرفیت های بالایی دارد اما به آن توجه ویژه ای نشده است. تاکنون اعتراضات زیادی در بازار سرمایه در مورد دامنه نوسان، حجم مبنا ، آپشن و ... وجود داشته است، شاید باید گفت که راهگشای بسیاری از این مشکلات در حوزه فناوری اطلاعات خلاصه شده است.

الگوریتم چطور می تواند به بازار سرمایه کمک کند؟

در ادامه این مراسم محمد قاسمی مدیر عامل شرکت توسعه فناوری اطلاعات سوشیانت هم در سخنانی گفت: معاملات بر مبنای الگوریتم یکی از مشتقات بازارگردانی است. حال این الگوریتم چطور می تواند به بازار سرمایه کمک کند.در این خصوص باید به دوران آغاز معاملات آنلاین بازگشت. زمانی که بسیاری بر این عقیده بودند که شاید این سیستم چندان راهگشا نیست اما شاهد آن هستیم که در حال حاضر یکی از شاخص های موثر در بازار سرمایه معاملات آنلاین شد و این سیستم جدید در حدود ٣٠ تا ٤٠ درصد روی ارزش معاملات تاثیر داشت و منجر به افزایش آن شد.

قاسمی گفت: بسترهای معاملات آن لاین را به نوعی می توان زیر ساخت برای ظهور پدیده ای به نام معاملات الگوریتمی دانست.سیستمی که بر مبنای نحوه معاملات گذشته کاربر و پس از بررسی شرایط بازار اقدام به خرید و فروش می نماید.

وی گفت: حجم پایین معاملات، ارزش پایین بازار و عدم نقد شوندگی از جمله مشکلاتی است که بازار سرمایه ایران به آن دچار است. یکی از عوامل موثر برای بهبود شرایط بازار، بحث بازار گردانی است، در دنیا در مقوله بازار گردانی اقدامات گسترده ای صورت گرفته است که خواه ناخواه در ایران هم باید این توسعه صورت گیرد.

چرا بازارگردانی در ایران پا نمی گیرد؟؟

پس از آن احمد زندی مدیرفنی شرکت سوشیانت در مورد زیرساخت های فنی و الگوریتمی آماده شده در این شرکت صحبت کرد و گفت: سوشیانت آماده است با روش های متفاوتی با تمامی شرکت هایی که در حوزه الگوریتم فعال هستند همکاری نماید.

وی افزود:زیرساخت های آماده شده در سوشیانت از ابتدا با بینش الگوریتمی طراحی و تولید شده اند و هم اکنون آماده به کار می باشند.

سید امید موسوی مدیر عامل شرکت تحلیلگر امید هم اظهارات زندی را این طور ادامه داد: در بیش از دوسال در حال اجرا و توسعه ایده ای بودیم که بتواند به صورت الگوریتمی و سیستماتیک ریسک ناشی از سرمایه گذاری در بورس را کاهش دهد و بتواند با کیفیت بالایی نسبت به خرید و فروش خودکار بر مبنای الگوریتم های ورودی اقدام کند.با توجه به این که تحلیل پذیری بازار سرمایه ایران و عمق این بازار کم است، دستکاری قیمتی در سهام به راحتی انجام پذیر است!این در حالی است که امکان پیاده سازی الگوریتم هایی با این شرایط در بازار وجود نداشت، بنابراین به سراغ این موضوع رفتیم که کیفیت بازار را بهبود بخشیم.

وی گفت:بر مبنای اطلاعات موجود در بازار های توسعه یافته جهان اگر شرکتی بازار گردان نداشته باشد از بازار برتر اخراج و به بازار رده پایین تر منتقل خواهد شد. این امر اهمیت وجود بازار گردان را نشان می دهد. از جمله وظایف اصلی بازار گردان ها این است که یک بازار منصفانه، منظم، پیوسته و کارا ایجاد کنند تا بتوان از نوسانات شدید قیمتی جلوگیری کرد و با تحلیل های منطقی اقدام به خرید و فروش در بازار کرد.

موسوی ادامه داد: حال این سوال پیش می آید که چرا بازار گردانی خودکار؟در دنیا برای انجام فعالیت بازار گردانی در بازار و گرفتن مجوز، بازارگردان الزاما باید از سیستم معاملات خودکار و الگوریتمی استفاده کند. این امر  موجب کاهش هزینه های بازارگردانی با به کار گیری انواع استراتژی های معاملاتی و کنترل پیشرفته ریسک می شودکه در نتیجه آن فعالیت بازار گردانی به سود آوری منتهی خواهد شد. لذا مهمترین دلیل عدم موفقیت بازارگردانی در بورس تهران تاکنون را می توان استفاده نکردن از سامانه های بازارگردانی خودکار دانست.

همه چیز درباره عملیات بازارگردانی خودکار

او سامانه خودکار بازارگردان را این طور معرفی کرد: این نرم افزار در مدت زمان کوتاه، حجم بالایی از داده ها را تحلیل و اقدام به ارسال سفارش خرید و فروش بر طبق استراتژی های از پیش تعریف شده روی تابلو معاملات و سهام خاص می کند.ماموریت این نرم افزار افزایش حجم و نرخ معاملات ، کاهش دامنه مظنه و ایجاد بازار منصفانه و پیوسته است. این سامانه مجهز به ابزار کنترل ریسک نیز هست.

موسوی امکانات این سامانه را این طور توضیح داد: بازار گردانی سهام، بازار سازی سهام، بازار گردانی اوراق و آربیتراژ اوراق. همچنین از مزایای این سامانه برای سهامدران می توان به مواردی همچون هزینه کمتر معاملاتی برای سرمایه گذاران (کاهش اسپرد معاملاتی)،بهبود فرآیند های کشف قیمت و قیمت گذاری،افزایش حجم معاملاتی و نقدشوندگی،نوسان پذیری کمتر،افزایش عمق بازار،روند منطقی حرکت سهم و عدم دستکاری در قیمت به سادگی و حداقل شدن تاخیر در اجرای سفارشات.

منبع خبر: سازمان خبری-تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24