قرار دادهای شرکت بیشتر ارزی است و خرید مواد اولیه و فروش آن به صورت ارزی می باشد به همین دلیل ریسک نوسانات نرخ ارز کمتری داریم. همچنین این شرکت در مورد صادرات می تواند فعال باشد اما مشتری داخلی در دسترس است...
معارفه شرکت صنایع تجهیزات نفت با حضور فعالان بازار سرمایه و مسئولان و مدیران شرکت برگزار شد.در این معرفی، مدیرعامل و سایر مدیران شرکت توضیحاتی در خصوص عملکرد این شرکت و برنامه های توسعه ای آن ارائه دادند.
به گزارش بورس24 ،در مراسم معارفه دوشنبه گذشته شرکت صنایع تجهیزات نفت محمد تقی زمان سرائی، مدیر عامل این شرکت در خصوص برنامه های شرکت گفت: شرکت صنایع تجهیزات نفت یک هلدینگ اقتصادی ایرانی است که به همراه پنج شرکت زیر مجموعه خود در زمینه تولید، طراحی و تامین تجهیزات مورد نیاز خطوط انتقال نفت و گاز و همچنین فعالیت می کند.
وی افزود: این شرکت در آغاز تاسیس در سال 70 با ماموریت تولید تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت به ایجاد و راهبری هشت شرکت برای ساخت انواع شیرآلات نفتی، اتصالات ، تجهیزات سرچاهی، پیچ و مهره های صنعتی، توربو کمپرسورها، پمپ های صنعتی، مبدل های حرارتی و ... اقدام نمود و در سال های بعد با تخصصیتر نمودن حوزه ماموریت به واگذاری برخی از شرکت های زیر مجموعه اقدام نمود.
زمان سرائی گفت: شرکت صنایع تجهیزات نفت در حال حاضر پنج شرکت تابعه شامل شرکت های (فناوری تجهیزات سرچاهی (وتکو)، پارس پنگان، تهران سوفا، گسترش شیرسازی و توس پیوند) و یک شرکت تابعه (پیچ و مهره های صنعتی ایران) را تحت پوشش دارد.
وی گفت: تولیدات پارس پنگان طراحی و ساخت انواع شیرها ، گسترش شیرسازی نیز طراح و تولید کننده انواع شیرهای دریچه ای با سایزهای مختلف است ، تهران سوفا نیز طراح و سازنده انواع شیرآلات نفتی مورد نیاز بوده و توس پیوند نیز تولیداتی از جمله انواع پلنچ ها و ... را می باشد.
وی ادامه داد: اقتصاد ایران به صنعت نفت گره خورده، حتی پایه گذاری اقتصاد غیر نفتی باز هم از بهره برداری و در آمدهای نفتی طی یک دوره بلند مدت امکان پذیر است و اغلب فعالان اقتصادی جدای ازجدای از جایگاه صنعتی خود نیم نگاهی به صنعت نفت دارند وهمواره نبض اقتصاد کشور محسوب می شود.
به گفته وی، وزارت نفت با درک صحیح جزئیات کشور به ویژه صنعت نفت به ویژه نقت ، گاز و جبران افت تولید در سال های گذشته را در اولویت برنامه ای خود قرارداده است .
در ادامه حمید خجسته، مشاور مدیر عامل شرکت صنایع تجهیزات نفت در خصوص برنامه های شرکت گفت: شرکت صنایع تجهیزات نفت با هدف ساخت و تامین تجهیزات صنایع نفت ، گاز و پتروشیمی در تاریخ 19 مرداد 70 به ثبت رسید. در ابتدا صد در صد سهام این شرکت متعلق به سازمان گسترش و نوسازی صنایع بود و نهایتا در سال 89 با پیاده سازی اصل 44 قانون اساسی به بخش خصوصی واگذار گردید.
وی افزود:پنج شرکت زیر مجموعه (وتکو، گسترش شیرسازی، پارس پنگان، تهران سوفا، توس پیوند) به صورت مستقل تحت کنترل شرکت صنایع تجهیزات نفت به عنوان شرکت مادر فعالیت می کنند .مهمترین سهامدار کل شرکت ها متعلق شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کارکنان صنعت نفت زیر مجموعه شرکت ملی نفت ایران می باشد.
طرح توسعه مهم شرکت ....
وی در مورد طرح توسعه شرکت گفت: استراتژی شرکت صنایع تجهیزات نفت در جهت توسعه تجاری ساخت محصول جدید کنترل ولو و اکچوایتور از طرحهای توسعه ای در جریان تکمیل شرکت می باشد.
خجسته در مورد صادرات و چشم انداز شرکت گفت: حفظ جایگاه نخست در تولید اقلام مربوط به شیرآلات صنعتی ، اتصالات و تجهیزات سرچاهی موردنیاز صنایع نفت ، گاز و پتروشیمی و همچنین ورود به شرکتهای دارای جایگاه مناسب در صنایع مرتبط با وزارت نیرو و دسترسی به بازارهای هدف (کشورهای عراق، عمان و ترکمنستان ) تا سال 97 از برنامه های آتی شرکت می باشد.
وی درخصوص ماموریت شرکت گفت: سرمایه گذاری و بنگاه داری از طریق مدیریت بر شرکتهای زیرمجموعه میباشد که با خلق ارزش های پایدار برای مشتریان و سایر ذینفعان و کسب رضایت مندی ایشان با استفاده از توانایی های شرکت در زمینه طراحی و مهندسی، تامین و ساخت به عنوان یکی از مجموعه شرکتهای تامین کننده تجهیزات پایپینگ (شیرآلات صنعتی و اتصالات) و تجهیزات سرچاهی برای صنایع نفت ،گاز و پتروشیمی و سایر صنایع فعالیت می نماید.
برنامه های شرکت های زیر مجموعه ...
خجسته در مورد شرکت های زیر مجموعه و برنامه های آن ها توضیح داد: وتکو طرح توسعه مختلف و 160میلیارد قرارداد در جریان اقدام وارد که 50میلیارد تومان آن تا پایان سال محقق خواهد شد.
به گفته وی، شرکت پارس پنگان 75.5میلیارد تومان کار در اختیار دارد که 44.5میلیارد تومان کار را در سال جاری تحویل خواهد داد. شرکت پارس پنگان طرح توسعه شیر توپی را در اختیار دارد. همچنین شرکت گسترش شیر سازی به دنبال اجرای طرح شیر ضد زنگ است.
حجت اله محمدیان پور، معاون مالی و اقتصادی شرکت گفت: نسبت های مالی شرکت از مطلوبیت برخوردار است ارزش دارایی ها دفتری و پایین است که فرصت خوبی برای سرمایه گذاران است. همچنین دوره دریافت مطالبات بالاست ولی تسهیلات کمی دریافت شده است.
محمدیان پور گفت: حرکت سود حدود 10درصد رشد داشته است. عملکرد 6ماهه ما معمولا منفی است که در پایان سال جبران می شود.همچنین در ترازنامه چولگی دیده نمی شود در نسبت های مالی هم به همین ترتیب است.
وی گفت: بودجه 95را نتوانستیم پوشش دهیم اما تا پایان سال این مبلغ را پوشش خواهیم داد.
در ادامه جلسه با تشکیل پنل پرسش و پاسخ به سوالات سهامداران پاسخ داده شد. محمدتقی زمانسرایی ، مدیر عامل شرکت، سید علی آذردادگان و عباس زارعی اعضای هیات مدیره شرکت، حجت اله محمدیان پور، معان مالی و اقتصادی شرکت و امیر حمزه مالمیر معاون سرمایه گذاری شرکت سرمایه گذاری صندوق کارکنان نفت به عنوان اعضای پنل حضور داشتند.
پرسش و پاسخ...
مالمیر در ابتدای پنل صحبت هایی را ایراد نموده و سپس با توجه به سوالات حضار، اعضای پنل پاسخگو شدند.
سوال) هدف از عرضه این شرکت چه بوده است؟
پاسخ) امیر حمزه مالمیر در پاسخ به این سوال گفت: شفاف سازی پرتفوی سرمایه گذاری صندوق کارکنان نفت هدف اصلی ورود این شرکت بوده و در نظر داریم سایر شرکت های خود را نیز به همین منظور وارد بازار سرمایه کنیم.
سوال) شرکت می تواند بودجه خود را محقق نماید؟
پاسخ ) محمدیان پور گفت:شرکت برای سال جاری از سود خالص 13میلیارد تومان به 7میلیارد تومان رسیده که این میزان تا پایان سال محقق خواهد کرد. در کل شرکت های زیر مجموعه مشکل تولید و مواد اولیه نداشتند اما کارفرمایان در زمینه پیش پرداخت کوتاهی داشته و فروش مورد نظر عملیاتی نشده است.
سوال) آیا صادرات خواهید داشت؟ ریسک نوسانات نرخ ارز دارید؟
پاسخ)قرار دادهای شرکت بیشتر ارزی است و خرید مواد اولیه و فروش آن به صورت ارزی می باشد به همین دلیل ریسک نوسانات نرخ ارز کمتری داریم. همچنین این شرکت در مورد صادرات می تواند فعال باشد اما مشتری داخلی در دسترس است.
سوال)رقبای داخلی و خارجی شرکت چه شرکتهای می باشند؟
پاسخ) رقیب داخلی جدی نداریم.رقبای اصلی ما شرکت های چینی و اروپایی هستند که شرکتهای چینی با کیفیت ما تولید نمی کنند.
سوال) علت افزایش قیمت بهای تمام شده قرار دادها چه بوده است؟
پاسخ) افزایش هزینه مالی، تاخیر در پرداختی های کارفرمایان و افزایش قیمت فولاد از دلایل افزایش بهای تمام شده بوده است.
سوال) زمین شهرضا در مشهد به فروش نمی رسد؟
پاسخ)شرکت در حال حاضر برنامه فروش برای این زمین در دستور کار ندارد.
سوال) چه میزان عرضه خواهید داشت؟
پاسخ) طبق تعهد 10درصد عرضه خواهیم داشت در مورد عرضه های بعد هنوز تصمیم گرفته نشده و بستگی به کشش بازار دارد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.