در سال میلادی گذشته شاهد تحولات گوناگونی در عرصه جهانی بودیم و بسیاری از پارامترها دستخوش تغییرات گوناگون شدند.
سال 2016، برای سرمایه گذاران در بازارهای نوظهور، سال خوبی بود؛ البته سرمایه گذاران خارجی در انگلیس به موجب کاهش ارزش پوند، متحمل زیان شدند. اما با وجود خروج انگلستان از اتحادیه اروپا، رشد اقتصادی این کشور بیش از ناحیه یورو بوده است. در این سال، بر خلاف آمریکا، کشورهای ژاپن و چین با کاهش رشد اقتصادی مواجه گردیدند. اما باید به این نکته نیز توجه داشت که فروش پایان سال در آمریکا ضعیف شده است. خرده فروشان در سال 1994 بیش از 82 میلیارد دلار در ماه های نوامبر و دسامبر فروش داشتند که معادل 310 دلار به ازای هر نفر بود. اما در سال گذشته این رقم به 76 میلیارد دلار کاهش یافت که برابر با 240 دلار به ازای هر نفر است. رشد فروشگاه های آنلاین به موجب امکان خرید و تخفیف بالا، عاملی برای کاهش فروش خرده فروشان به شمار می رود.
قیمت جهانی نفت پس از توافق اوپک، مطابق انتظارات، افزایش یافت و نرخ طلا به سبب انتخابات آمریکا و قیمت مس به جهت بهبود اوضاع اقتصادی چین، رشد کردند. رشد قیمت نفت و ارزش دلار، سبب افزایش تورم در آمریکا گردید و رقم آن را به 2 درصد رساند. در این میان، ژاپن همچنان با تورم منفی روبرو می باشد.
همواره یکی از معیارها و عوامل اثرگذار بر قیمت های جهانی، نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا بوده است. برخی معتقدند روند 30 ساله کاهش نرخ بهره پایان یافته و با روی کار آمدن رییس جمهور جدید آمریکا، نرخ بهره روند رو به رشد به خود خواهد گرفت. پارامتر دیگری که می توان به بررسی آن پرداخت، نرخ بیکاری است. در سال 2016 نرخ بیکاری در سراسر جهان پس از ماه ها ثبات، روند نزولی در پیش گرفت و در ناحیه یورو به 10 درصد رسید.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.