Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

​با افزایش نرخ ارز و گذشتن از مرز ۴٠٠٠ تومان صحبت هایی از تاثیر این موضوع بر مسکن شد. این که آیا می توان شاهد رشد در بخش مسکن به واسطه رشد دلار بود یا خیر، سوال بسیاری از مردم است.

افزایش نرخ ارز، مسکن را از خواب زمستانی بیدار می کند؟/ پاسخ یک کارشناس را بخوانید

منصور غیبی کارشناس اقتصاد مسکن در خصوص افزایش نرخ دلار و تاثیر آن بر مسکن به خبرنگار بورس24 گفت: نوسانات ارزی تاثیر مستقیمی در رونق یا رکود بازار مسکن ندارد. اما نمی توان تاثیر آن را نیز صفر در نظر گرفت.

وی ادامه داد: شاخص هایی که بر روی رونق و خروج از رکود اقتصاد موثر است جدای از دلار و نوسانات آن است. یعنی ما با افزایش نرخ دلار شاهد اتفاقات و تحولات شدیدی در مسکن نخواهیم بود. دلایل رکود مسکن به دلار مربوط نیست که با رشد آن بتوان منتظر رونق در بخش مسکن باشیم.

وی عنوان کرد: فرهنگ ایرانی در حوزه اقتصاد بر این منوال است که هر کسی پول مازادی داشته باشد آن را وارد بازار مسکن می کند. اینکه پولی وارد مسکن نمی شود به علت عدم وجود سرمایه نیست. سرمایه ها در سایر بخش ها بلوکه شده و وارد بخش های دیگر شده است.

غیبی بیان داشت: ما در حوزه مسکن دو آیتم داریم؛ اول مصرف کننده و دوم سرمایه گذار که با توجه به رکود این بازار سرمایه گذاران مسکنی وارد حوزه های دیگر از قبیل طلا و ارز شده اند. ما باید ارز و مسکن را جدای هم بدانیم. نوسانات ارز غیر از تاثیر روانی هیچ تاثیر دیگری بر بازار مسکن ندارد.

وی تاکید کرد: این موضوع یعنی افزایش نرخ دلار روی معاملات کاغذی اقتصاد مسکن تاثیری ندارد. نمی توان گفت به علت اینکه ارز رشد داشته تقاضای مسکن بالا خواهد رفت و ما شاهد خروج از رکود چند ساله مسکن خواهیم بود. سرمایه در بازار وجود دارد اما این سرمایه در گردش نیست. باید تمهیداتی اندیشیده شود تا این سرمایه به گردش درآید.

وی تصریح کرد: ارز کنترل خواهد شد و این رشد ادامه نخواهد یافت. دولت باید تمهیدات و برنامه های خود را در خصوص مسکن ببیند. مسکن دخالت دولت را می طلبد. بانک های کشور حتی با انباشت ساختمان ها و دارایی های مازاد رو به رو هستند و از این منظر با بحران مواجه اند. انباشت ساختمان حتی دامن بانک ها و بخش پولی اقتصاد را گرفته است.

این کارشناس اقتصاد مسکن تشریح کرد: هر فردی که وارد بازار ارز شود به طور میانگین در سال حدود 13 تا 17 درصد بازدهی کسب می کند و این بازدهی در بازار ارز در بلند مدت تاثیری بر بازار مسکن ندارد و همان طور که گفته شد تاثیر کوتاه مدت روانی دارد که آن نیز به سرعت رفع خواهد شد.

وی تاکید کرد: تاثیر روانی ناشی از افزایش نرخ ارز می تواند به تمام جنبه ها و زوایای اقتصادی تاثیر بگذارد، چه بسا که ما شاهد تغییر در معاملات شرکت های ساختمانی فعال بورسی باشیم. همان طور که گفته شد تاثیر افزایش نرخ دلار بر مسکن و سپس تاثیر آن شرکت های ساختمانی بورسی کوتاه مدت بوده و جنبه روانی دارد. ما نباید به مسکن به عنوان کالای تجاری نگاه کنیم. در جامعه ایرانی مباحثی همچون سیاست، انتخابات، ارز و طلا نیز در اقصاد وجود دارد که هر کدام می توانند تاثیرات خود را بر بدنه اقتصاد بگذارند.

غیبی با اشاره به برنامه ششم توسعه گفت: در این برنامه هدف دولت سرمایه گذاری روی منابع پیشرو از جمله پالایشی، پتروشیمی، نفت و معادن است. سپس از محل تزریق درآمد به این منابع و بازدهی آن ها به سایر منابع نیز تزریقات درآمدی صورت گیرد. به نظر می رسد مسکن از این موضوع غافل مانده و در انتظار سرمایه برای پیشروی و خروج از رکود است.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24