Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

صبح امروز در محل سازمان بورس کالای ایران، کارگاه آموزشی آشنایی با قراردادهای اختیار معامله برگزار شد و علیرضا ناصرپور مدیر توسعه بازار مشتقه به تشریح این قرارداد جدید پرداخت.

«اختیار معامله» چیست؟/ با این ابزار مالی جدید آشنا شوید

به گزارش بورس24 ؛ معاملات مشتقه به چهار مدل پیمان‎های آتی (Forward)، قراردادهای آتی (Futures Contract)، قراردادهای اختیار معامله (Options) و قراردادهای سوآپ (Swap) تقسیم می‌شود که تا به امروز از قراردادهای اختیار معامله استفاده نمی‌شد.

به گفته ناصرپور، قرارداد اختیار معامله قراردادی است که در آن یک طرف، اختیار (حق) خرید و یا فروش کالایی را از طرف دیگر خریداری می‌کند.

در یک طرف این معاملات، قیمت اختیار وجود دارد؛ در واقع فروشنده اختیار معامله مبلغی را تحت عنوان قیمت اختیار از طرف مقابل بابت اختیاری که به او می‌دهد دریافت می‌کند.

در طرف دیگر این معاملات، قرارداد اختیار فروش قرار دارد؛ به این معنا که به خریدار خود این اجازه را می‌دهد که مقدار مشخص از یک دارایی را در آینده زمانی مشخص و با قیمتی معین به فروشنده اختیار معامله بفروشد.

سبک اعمال

در معاملات اختیار معامله، دو نوع معامله در دنیا صورت می‌گیرد؛ اختیار معامله اروپایی و آمریکایی.

اختیار معامله اروپایی یعنی فقط در تاریخ سررسید امکان اعمال وجود دارد؛ ولی در اختیار معامله آمریکایی ممکن است در روزهای قبل از سررسید معامله شود، (امکان اعمال قبل از سررسید وجود دارد). البته از روز چهارشنبه به دلیل آنکه هنوز ریسک بالایی را فروشندگان نمی‌توانند متقبل شوند، معاملات اختیار معامله در بورس کالای ایران به صورت اروپایی انجام می‌پذیرد.

فرآیندهای اجرایی

کارگزاران دارای مجوز معاملات قرارداداهای آتی می‎توانند در معاملات قراردادهای اختیار معامله شرکت کنند. دریافت کد معاملاتی، مانند معاملات قراردادهای آتی بوده و حساب عملیاتی در معاملات اختیار مشتری، همان حساب عملیاتی وی در قراردادهای آتی است. از طرفی در شروع راه اندازی این معاملات امکان معاملات برخط وجود ندارد.

مزایای اختیار معامله

معاملات اختیار معامله نسبت به قراردادهای آتی دارای چند مزیت هستند که از جمله آنها می‌توان به پوشش ریسک برای تولیدکنندگان، مصرف کنندگان و معامله‌گران، اهرم مالی (کاهش هزینه‌ها) ریسک پایین و امکان بازدهی بالا و وجود استراتژی‌های متعدد معاملاتی اشاره کرد.

یکی دیگر از نکات قابل توجه در این معاملات، میزان کارمزد آنها است؛ در واقع برای هر قرارداد کارمزد کارگزاران برای هر سکه 1600 ریال و برای بورس و حق نظارت سازمان صفر در نظر گرفته شده است. همچنین برای سه ماه جاری (تا ابتدای سال 96)، رقم کارمزد برای همه صفر است.

مهلت تحویل و شرایط آن

مهلت تحویل مطابق با ضوابط دستورالعمل اجرایی معاملات قراردادهای اختیار معامله بوده و محل تحویل، اتاق پایاپای بورس یا محلی است که توسط بورس تعیین می‌شود و سایر مهلت‌های آن به شرح زیر است:

  1. مهلت ارائه رسید تحویل (در اختیار خرید) توسط دارنده موقعیت فروش تا 15 دقیقه پس از پایان آخرین جلسه معاملاتی.
  2. مهلت بررسی رسیدهای تحویل و درخواست‌های اعمال توسط بورس و اطلاع به کارگزار، تا 1:15 پس از پایان آخرین جلسه معاملاتی.
  3. مهلت اطلاع نتیجه بررسی بند 2 توسط کارگزار به مشتریان، تا 1:30 پس از پایان آخرین جلسه معاملاتی.

برای انجام این معاملات، همه روزه از شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10 الی 19 و پنجشنبه‌ها از ساعت 10 الی 16 امکان انجام معاملات قراردادهای اختیار معامله وجود دارد. در آخرین روز معاملاتی هر نماد، ساعت معاملاتی از ساعت 10 الی 15 خواهد بود.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24