Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

معاون شرکت نفت با تشریح اختلافات گازی ایران و هند بر سر توسعه یک میدان مشترک، گفت: اگر در مهلت تعیین شده توافق حاصل نشود، برای توسعه فرزاد B مناقصه برگزار می‌کنیم.

ماجرای اختلاف گازی ایران-هند/ اولتیماتوم دوباره گازی به هندی‌ها

غلامرضا منوچهری در گفت‌وگو با مهر درباره آخرین وضعیت مذاکرات شرکت ملی نفت ایران و شرکت ONGC هند به منظور نهایی کردن قرارداد توسعه میدان مشترک گازی فرزاد B، گفت: هفته گذشته هیاتی از شرکت ONGC هند برای ادامه روند گفتگوهای توسعه این میدان گازی در خلیج فارس به تهران سفر کرده بود.

معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر اینکه بر اساس توافق انجام شده مهلت مذاکرات برای نهایی کردن قرارداد توسعه میدان گازی فرزاد تا پایان سال ۹۵ تمدید شده است، تصریح کرد: در صورتی‌که در زمان تعیین شده توافقی برای توسعه این میدان گازی حاصل نشود، توسعه فرزاد از طریق برگزاری مناقصه بین‌المللی انجام می‌شود.

این عضو هیات مدیره شرکت ملی نفت در پاسخ به پرسش مهر در خصوص مهمترین اختلافات گازی بین ایران و هند برای توسعه میدان فرزاد B، توضیح داد: هندی‌ها در نشست اخیر خود مدلی برای محاسبه قیمت گاز ارائه کرده‌اند که درباره مدل ارائه شده با هندی‌ها هنوز اختلاف داریم.

این مقام مسئول همچنین در خصوص طولانی شدن پروسه مذاکرات با هندی‌ها برای توسعه این میدان مشترک گازی از سال ۲۰۰۱ میلادی تاکنون هم توضیح داد: هندی‌ها برای کشف این میدان چاه حفاری کرده و سرمایه گذاری‌هایی انجام داده اند اما به دلیل شرایط تحریم مدتی مذاکرات متوقف ماند.

منوچهری با بیان اینکه هندی‌ها در مذاکرات سرسخت هستند، تاکید کرد: دور جدید گفتگوها حدود دو هفته آینده با نمایندگان شرکت ONGC هند برگزار می‌شود.

علی کاردر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران هم در گفت‌وگو با مهر با اعلام اینکه هم اکنون در خصوص مدل فنی توسعه فرزاد B نظرات دو طرف کمی به هم نزدیک است، گفت: اما درباره مدل اقتصادی توسعه میدان اختلاف داریم و مذاکرات ادامه دارد.

بیژن زنگنه وزیر نفت اواسط آبان ماه امسال در پاسخ به پرسش مهر با تاکید بر اینکه آخرین فرصت را به شرکت ONGC ارائه کردیم تا یک مدل اقتصادی منطقی برای توسعه میدان فرزاد B ارائه کنند، گفته بود: بیش از این منتظر هندی‌ها نمی‌مانیم و اگر ماه جاری هیاتی که از ONGC هند به تهران می‌آید، مدل اقتصادی مطلوبی ارائه نکند، تصمیم دیگری خواهیم گرفت.

به گزارش مهر، با گذشت بیش از ۱۴ سال از آغاز مذاکرات شرکت ملی نفت ایران با کنسرسیومی متشکل از سه شرکت بزرگ نفت و گاز هند، نشست مشترک بین دو طرف مرداد ماه گذشته در تهران برگزار و در نهایت یک توافق تاریخی شکل گرفته است.

بر این اساس با سفر مدیرعامل و مدیران ارشد شرکت ONGC به عنوان بزرگترین شرکت دولتی نفت هند به تهران و انجام گفتگوهایی با مسئولان شرکت ملی نفت ایران، با به پایان رسیدن اختلافات ۱۴ ساله، دو طرف برای توسعه میدان مشترک فرزاد B ایران در آب‌های خلیج فارس به توافق رسیدند.

بلوک فارسی حوزه‌ای هیدروکربنی در خلیج فارس شامل میدان نفتی بینالود و میدان گازی فرزاد B است که پس از کشف ذخایر هیدروکربنی در این منطقه، قرارداد توسعه این میدان با کنسرسیومی متشکل از سه شرکت دولتی هند در سال ۲۰۰۲ میلادی امضا شد.

در حال حاضر میدان فارسی با در اختیار داشتن ۵۰۸ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی و ۲۱۲ میلیون بشکه میعانات گازی حدود ۲۵ درصد بیش از تولید گاز بزرگترین شرکت هند در جنوب این کشور است.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24