Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 248
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 249
تبلیغ بورس24

هلدینگ توکا فولاد در زمینه سرمایه گذاری داخلی و خارجی جهت خرید و مشارکت و در اختیار گرفتن اداره شرکت ها و موسسات تولیدی ، صنعتی ، معدنی ، خدماتی و بازرگانی و تاسیس واداره شرکتهای تولیدی ، صنعتی ، معدنی ، ساختمانی ، بازرگانی ، کشاورزی وخدماتی فعالیت دارد.

افق بلند پروازانه مدیرعامل «وتوکا» برای این شرکت

راهبری شرکتی در توکافولاد علاوه بر ضرورت الزام و رتبه بندی که بعد از سال 2000 در دنیا اهمیت پیدا کرد ناشی از ویژگی های خاص توکا فولاد نیز بود که می طلبید روابط خود را با شرکت های زیر مجموعه شفاف نماید.

در همین راستا احمد کارگهی مدیرعامل این شرکت در سمینار رونمایی اصول تدوین شده راهبری شرکتی توکافولاد گفت: شرکت سرمایه گذاری توکا فولاد یک شرکت سرمایه گذاری است که با جذب، هدایت و مدیریت سرمایه در فعالیت های اقتصادی مفید برای کشور، به دنبال مشارکت در توسعه صنعتی و اقتصادی ایران و ارزش آفرینی برای سهامداران است.

وی افزود: ما به عنوان یک شرکت سرمایه گذاری اولویتمان صنعت فولاد و صنایع مرتبط است و می خواهیم تا سال 1400 یکی از 75 شرکت برتر ایران باشیم. در جهت رسیدن به این چشم انداز، ارتقای عملکرد اقتصادی، بهبود سبد سرمایه گذاری ها ، ارتقای چابکی ، بهبود فرهنگ سازمانی ، افزایش سطح رضایت و وفاداری سهامداران وکارکنان از جمله اهداف شرکت می باشد.

وی گفت: واقعیت این است که سال 94 سال سختی بود و اقتصاد ایران در سال 94 در رکود نسبی قرار داشت. اگرچه تورم مهار شده اما رکود فراگیر دامن اقتصاد ایران را گرفته است و شرایط را برای بنگاه های اقتصادی سخت و طاقت فرسا کرده است.

کارگهی گفت: در چنین شرایطی صنعت فولاد کشور نیز دچار رکود شد و مشکلات نقدینگی علاوه بر فشار بر روند عادی شرکت ها، توسعه های فولادی را با چالش جدی مواجه کرد. اما علیرغم شرایط مذکور ، توکا فولاد سال 94 را به خوبی گذراند و علاوه بر دستیابی به تعهدات خود به سهامداران محترم و تحقق سود اعلامی توانست دستاوردهای بزرگی حاصل نماید.

مدیر عامل توکا فولاد گفت: ارتقای موقعیت شرکت در بین صد شرکت برتر و کسب رتبه 93 در بین آن ها و همچنین کسب مقام به عنوان یکی از ده شرکت پیشرو در بین صد شرکت برتر ایران از جمله دستاورد های سال 94 بود. امروز شرکت توکا فولاد به عنوان یک شرکت شناخته شده و پیشرو از جایگاه مناسبی در کشور برخوردار است. اعتقاد شرکت بر ارزش هایی همچون شفافیت ، درستکاری ، شایسته سالاری ، قانون مداری ، مسئولیت پذیری و احترام به حقوق ذینفعان و عزم شرکت به توسعه و پیشرفت ما را بر آن داشته که سال 95 را نیز علیرغم سختی ها با تلاش و کوشش شبانه روزی با موفقیت و سربلندی به سرانجام برسانیم.

وی افزود: مهم ترین برنامه شرکت در سال 95 تدوین و پیاده نمودن اصول راهبری شرکتی در مجموعه گروه شرکت های توکا فولاد است. با پیاده نمودن این اصول ضمن تحکیم شفافیت، انضباط و شایسته سالاری ، رشد و توسعه مالی و تخصصی، شرکت شتاب خواهد گرفت و آینده شرکت برای سهامداران محترم تضمین خواهد شد. آینده ای که در سایه نظام راهبری خوب به مراتب بهتر از امروز خواهد بود.

در ادامه سمینار فاطمه سادات هاشمی فشارکی، مدیر واحد راهبری و نظارت بر عملکرد شرکت به تشریح ساختار و اصول تدوین شده پرداخت و گفت: امروزه یک هیات مدیره موفق متشکل از کمیته‌های تخصصی است که هرکدام وظایف خاصی را برای پیشبرد اهداف شرکت بر عهده دارند. در این خصوص هیئت مدیره شرکت سرمایه گذاری توکافولاد بنا به نیاز شرکت و قوانین و مقررات سازمان بورس اوراق بهادار اقدام به تشکیل کمیته های تدوین فرآیندها و ساختار نظام راهبری شرکتی، کمیته سرمایه گذاری،کمیته حسابرسی و کمیته ریسک نمود.

وی افزود: هدف از تشکیل کمیته، تدوین ساختار نظام راهبری شرکتی، تعیین نحوه ارتباطات بین مدیریت، هیئت مدیره، سهامداران و سایر ذینفعان هلدینگ (شرکت سرمایه گذاری توکافولاد و شرکتهای تابعه آن) با یکدیگر و ایجاد ساختارها و فرآیندهای مناسب که از طریق آن اهداف هلدینگ تدوین و ابزارها و مکانیزم های مناسب جهت دستیابی به این اهداف و همچنین نحوه نظارت بر عملکرد شرکتهای تابعه و مدیران آن معلوم گردد.

او گفت: این کمیته طی نه جلسه برگزار شده تا کنون، ضمن بررسی وضعیت فعلی راهبری شرکتی در ستاد و شرکتهای گروه توکافولاد، اقدام به بررسی وضعیت راهبری شرکتی در شرکتهای بین المللی مطرح در این حوزه نمود و سپس با تشکیل جلسات متعدد و استفاده از نظرات مدیران گروه توکافولاد، به تحلیل بهترین راه کارهای ممکن در این راستا پرداخته است.

هاشمی فشارکی در مورد موضوع کمیته سرمایه گذاری توضیح داد: کمیته سرمایه گذاری، کمیتـه ای زیر نظـر هیـات مدیـره و مرکـب از یکی از اعضای هیات مدیره، مدیـرعامل، مدیران شـرکـت سرمایه گذاری توکافولاد، اسـت که با هدف به‌دست‌آوردن اطمینان معقول از تخصیص بهینه منابع مالی گروه در جهت ماموریت شرکت اصلی و رعایت قوانین، مقررات و الزامات مربوط به سرمایه گذاری و بررسـی طرح های کسـب و کار از لحـاظ بازار، فنـی و مالــی تشکیل گردیده است. دبیـر این کمیتـه، مدیر واحد سرمایه گذاری شرکت توکافولاد می باشد.

وی هدف از تشکیل کمیته حسابرسی را کمک به ایفای مسئولیت نظارتی هیئت‌مدیره و بهبود آن برای به‌دست‌آوردن اطمینان معقول دانست و گفت: اثربخشی فرآیندهای راهبری شرکتی و کنترل داخلی؛ سلامت گزارشگری مالی؛ اثربخشی حسابرسی داخلی؛ استقلال حسابرس مستقل و اثربخشی حسابرسی مستقل؛ و رعایت قوانین، مقررات و الزامات از اهداف کمیته حسابرسی است.

در این سمینار علاوه بر سبحانی مدیر عامل فولاد مبارکه، آقایان علی بیک زاده رئیس اداره ناشران سازمان بورس، رضا غلامعلی پور معاون توسعه بازار شرکت فرابورس و محمد مهدی مومن زاده پژوهشگر حوزه راهبری شرکتی نیز سخنرانی داشتند و هرکدام به اهمیت و الزام وجود نظام راهبری شرکتی در شرکتها به خصوص هلدینگ ها اشاره نمودند.

در این خصوص رضا غلامعلی پور، مدیر اداره ناشران فرابورس به توضیح راهبری شرکتی در ساختار های گروهی پرداخت و مواردی از جمله: 1- ایجاد واحد و مسئول راهبری شرکتی مستقل در شرکت مادر و هماهنگی کمیته ها، 2- ایجاد واحد ادغام و تملیک در هلدینگ ها و ارزیابی عملکرد مستمر شرکت های تابعه، 3- استفاده از اتوماسیون ها در تصمیم گیری ها و مدیریت اطلاعات راهبری شرکتی، 4- سیاست مدون در مورد ترکیب و سطح مسئولیت های هیئت مدیره شرکت مادر در تصمیم گیری ها و تخصیص منابع را بعنوان تضمین اجرای راهبری شرکتی در هلدینگ ها و شرکتهای تابعه معرفی کرد.

همچنین مومن زاده کارشناس بازار سرمایه گفت: راهبری شرکتی به مجموع روابط و تقسیم قدرت میان مدیریت اجرایی، هیئت مدیره، سهامداران و دیگر ذینفعان شرکت اطلاق می شود که از یک سو شامل روش های نظارت هیئت مدیره بر نحوه اداره شرکت توسط مدیریت اجرایی بوده و از سوی دیگر به چگونگی پاسخگویی اعضای هیئت مدیره به سهامداران و شرکت مربوط می شود. اما پاسخ به سوالاتی از این قبیل که چرا حاکمیت شرکتی به شکست منجر می شود؟ و چگونه بنگاه باید اطمینان حاصل کند که راه درست را در پیش گرفته است؟

وی افزود: ما را به سمت مدل جدیدی رهنمون می کند. گروهی این مدل جدید را حاکمیت سازمانی و برخی آن را حاکمیت شرکتی نوین می نامند. حاکمیت سازمانی مجموعه ای از مسئولیت ها و شیوه های بکارگرفته شده توسط هیئت مدیره و مدیران اجرایی شرکت است که با هدف اینکه مسیر استراتژیک شرکت را مشخص نماید، دستیابی به اهداف، مدیریت مناسب ریسک و مصرف بهینه و مسئولانه منابع را تضمین می کند.

مومن زاده گفت: در حاکمیت سازمانی ارکانی مثل مدیریت استراتژیک و دیده بانی استراتژیک و مدیریت ریسک در کنار حاکمیت شرکتی قرار می گیرند. دیده بانی استراتژیک بر چهار بعد یعنی شناسایی موقعیت استراتژیک، شناسایی گزینه های استراتژیک، ریسک های استراتژیک و پیاده سازی استراتژیک تأکید می کند.

در پایان اعضای کمیته راهبری از جمله آقایان صمدی و عشقی نژاد به اهمیت وجود راهبری شرکتی پرداختند و به پرسشهای حاضرین در جلسه در این خصوص پاسخ دادند.

محمد خادمی دبیر کمیته راهبری توکافولاد گفت: اکنون شرکت توکافولاد پس از تدوین اصول راهبری شرکتی در قالب آیین نامه ها و ایجاد مکانیزم های مختلف از جمله تشکیل کمیته های تخصصی هیات مدیره اکنون در ابتدای مرحله استقرار این نظام نامه قرار دارد و مصمم است با همکاری کلیه مدیران گروه توکافولاد در جهت افزایش شفافیت و حفظ حقوق سهامداران و سایر ذینفعان، راهبری شرکتی را بعنوان یک فرهنگ در هلدینگ توکافولاد جاری نماید.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 252
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24