معاون ناشران و اعضاء شرکت بورس معتقد است: وقتی با خروج یک مدیر در بنگاه اقتصادی قیمت سهام دچار تغییر و نوسان ناخواسته میشود می تواند حاکی از وزن آن مدیر برای به جنب و جوش درآوردن صنعت باشد.
روح الله حسینی مقدم در گفتوگو با فارس گفت: تخصیص بهینه منابع مالی مهم ترین وظیفه بازار سرمایه است که به پشتوانه مکانیزمهای پیشرفته اجازه میدهد تا منابع مالی مناسب به سمت مدیران خوش فکر،برخوردار از مزیت نسبی و تکنولوژی حرکت کند در غیر این صورت این منابع از آن مجموعه ها خارج می شود.
وی افزود: اطلاعات مالی شرکت ها در حالی از طریق بازار سهام منتشر و در دسترس عموم قرار می گیرد که گاهی اوقات گزارشگری شرکتها در بورس با واکنش تودهای از سهامداران مختلف مواجه میشود که این سهامداران را میتوان به مثابه مجموعهای از مشاوران آن شرکت به شمار آورد.
به گفته وی هر چند هنوز نمی توان بازار کارای ایده آل را در بورس نظاره کرد ولی تا سطح قابل قبولی هم اکنون بورس توانسته به عموم ذی نفعان بازار راهنمایی ارایه دهد. وقتی با خروج یک مدیر در بنگاه اقتصادی قیمت سهام دچار تغییر و نوسان نا خواسته می شود می تواند حاکی از وزن آن مدیر برای به جنب و جوش درآوردن صنعت باشد.
این مقام مسئول عنوان کرد: بازار سهام با درک افزایش یا کاهش قیمت ها ، در این زمینه نشان داده آندسته از صنایعی که از بستر محک سهامداران استفاده نکرده اند از گردونه توجه بازار نیز خارج شده اند.
وی افزود: مدیر بنگاه اقتصادی می تواند عملکرد خود را در معرض محک سهامداران بگذارد تا از منفعت غیر مادی بازار سرمایه به منظور بررسی درستی تصمیم های خود و یا چالش های گوناگون بهره ببرد.
وی ادامه داد: سهامداران در مجامع عمومی یا معارفه سهام می توانند ضمن بررسی صورت های مالی خواستار ارایه دلایل فنی و منطقی کاهش سودآوری در سطوح معمول صنعت از مدیر شرکت شوند و به این ترتیب سیستم نظارتی بازار سهام از طریق سهامداران تحت پوشش قرار می گیرد.
حسینی مقدم با یادآور شدن اینکه در مورد برخی شرکت ها همواره عده ای از گزارشگری ها حمایت و در مقابل، عده ای نیز نسبت به نحوه اطلاعات منتشر شده هشدار می دهند گفت: این در حالی است که در صورت عرضه سهام به قیمت گران می توان روند نزولی را نیز برای دارایی مالی مد نظر داشت. بنابراین نمی توان کلیت بازار را متهم کرد که در انتخاب قیمت ها دچار اشتباه شده است.
معاون ناشران و اعضاء شرکت بورس افزایش شفافیت ،آموزش و تخصیص منابع را وظیفه بورس دانست و تاکید کرد: باید به سمتی حرکت کرد که توقف نماد معاملاتی در بازار سهام به حداقل ممکن برسد. در عین حال با کاهش شائبه دستکاری قیمت، انتظارات سرمایه گذاران مبنی بر امکان نقدشوندگی همیشگی سهام نیز فراهم باشد.
به اعتقاد وی بازار سهام همواره به عملکرد درست یا نادرست شرکتها و نحوه اظهار نظر حسابرس و بازرس قانونی به گزارش های شرکت ها وزن می دهد و در نهایت تصمیم می گیرد که چه نسبت قیمت بر درآمدی را برای یک سهم اختصاص دهد.
معاون ناشران و اعضاء شرکت بورس ادامه داد: در برخی نمادهای معاملاتی نسبت قیمت بر درآمدی هر سهم گاهی با افزایش دو مرتبهای نیز مواجه بوده که به معنای بازگشت 50 درصدی قیمتها است و در عین حال در برخی دیگر نیز به تصور اینکه قیمت سهم بازگشت بهتری خواهد داشت با نسبت قیمت بر درآمدی به مراتب بالاتری روبرو بوده است.
حسینی مقدم با بیان اینکه حسابرس و بازرس قانونی و همچنین هیت مدیره شرکتها باید فضایی را فراهم کنند که بتوان بر صحت گزاشهای مالی و مستندات عملکردی و بودجهای اعتماد کرد،افزود: هم اکنون مکانیزم انتشار اطلاعات در کدال در حالی برای ناشران بازار سرمایه کشور فراهم است که در برخی کشورها از این امکان برخوردار نیستند و باید برای دسترسی به اطلاعات به وبسایت های متعدد مراجعه کرد.
این مقام مسئول یادآور شد: مطابق با ماده 148 قانون تجارت ،انتخاب حسابرس و بازرس قانونی در اختیار سهامدار گذاشته شده و از اینرو سهامداران باید با انتخاب دقیق حسابرسان معتمد امکان دفاع از حقوق تمامی سهامداران و حساسیت های افزایش یافته در این زمینه را فراهم کنند.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.