ورود کیسون به بازار بالاتر پس از رفع ابهامات و درج آن در فرابورس قطعی است. این شرکت فعلا باید در بازار پایه معامله شود که طبق رویه بازگشایی فرابورس ، نماد شرکت برای معامله آماده خواهد شد.
صابر جعفروند، رییس اداره نظارت بر ناشران فرابورسی درخصوص آخرین وضعیت نماد کیسون و موضوع بازگشایی این شرکت به خبرنگار بورس24 گفت: درخواستی که شرکت برای پذیرش به بازار بالاتر فرابورس داد، دارای ابهامات اساسی از سوی فرابورس بود و منوط به این شد که شرکت ابهامات خود را برطرف کند و اگر ابهامات مذکور برطرف گردید پروسه پذیرش کامل شده و به مرحله درج برسد.
وی افزود: لذا در حال حاضر در جریان اخذ اطلاعات هستیم که البته هنوز نهایی نشده و ابهامات برطرف نشده و اطلاعات مورد نظر سازمان هنوز نهایی نشده که پس از انتشار و برطرف شدن ابهام می تواند مرحله پذیرش و درج کامل گردد. در نتیجه تا آن زمان در بازار پایه توافقی معامله خواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال که نماد چه زمانی بازگشایی می شود؟ گفت: هماهنگی با فرابورس داشته ایم که مطابق رویه خود این بازگشایی را انجام دهند. البته هماهنگی ها و پیگیری ها انجام شده است تا در شرایط قبل امکان معامله وجود داشته باشد.
جعفروند درخصوص بازگشایی نماد بهپاک گفت: پذیرش نماد این شرکت از بازار پایه به بازار دوم فرابورس انجام شده. در صورتی که اطلاعات قبل از عرضه به طور کامل روی سایت کدال قرار بگیرد، با هماهنگی های لازم پیغام بازگشایی را خواهیم داد تا قابل معامله شود. البته ما مکاتبات لازم با این شرکت را انجام می دهیم و پیگیر این موضوع هستیم تا هر چه سریع تر این بازگشایی انجام شود.
این مقام مسئول در فرابورس با اشاره به موضوع بازگشایی نماد بانکی ها گفت: سازمان به دنبال ارسال اطلاعات بانکی ها برای تایید نهاد نظارتی و بانک مرکزی است. لذا برخی از این بانک ها به مقطعی رسیدند که اطلاعات مربوط به گذشته را بدهند و یا برخی مشمول ارسال اطلاعات جدید شده اند و هیچگونه ممانعتی از سوی سازمان وجود ندارد.
او گفت: برخی شرکت ها صورت های مالی حسابرسی شده و یا گزارشات لازم را باید ارائه دهند و دلیل توقف نماد هم همین ارسال اطلاعات است. هر بازگشایی که قرار است اتفاق بیفتد درآن مقطع باید همه اطلاعات تا مقطع مورد نظر کامل باشد. اگر این زمان طولانی شود به دوره بعدی اطلاعات برخورد می کند.
جعفروند در پایان گفت: در راستای بازگشایی نماد جلسات گذاشته می شود و پیگیری های لازم انجام می گیرد اما هر کاری در راستای دستور العمل ها خواهد بود و خیلی نمی توانیم دخل وتصرف داشته باشیم و در راستای دستور العمل پیش خواهیم رفت. البته درمورد بانک ها بحث استاندار IFRS هم وجود دارد که مجموع این موارد موجب ایجاد تاخیر در ارسال اطلاعات از سوی خودشان شده است.
بنیادی نگر:
نمادهای بانکی مدت هاست با توقف نماد مواجه هستند مشکل دیگر بانک ها عدم انتظار گزارشات 3 و 6 ماهه و عدم شمخص بودن روند سودآوری آن ها می باشد.
تطبیق صورت های مالی بانک ها بر اساس استانداردIFRSباعث شده تا شاهد عدم انتظار صورت های مالی بان کها و به طبع آن عدم بازگشایی نمادهای این گروه باشیم.
به نظر می رسد، سرعت بخشی در ارائه اطلاعات و فشار سازمان بورس بر بانک ها برای جلوگیری از توقف طولانی مدت نمادهای بانک و جلوگیر یاز بلوکه شدن سرمایه سهامداران بتواند در این زمینه راهگشا باشد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.