Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

مرتضی خزانه داری به عدم برخورداری سازمان بورس از این طرح جامع برای چگونگی فناوری اطلاعات و ارتباطات در فرآیند های خود در بورس ها و کارگزاری ها و تمام نهاد های زیر ساختش اشاره کرد که در این میان افق های برنامه ریزی این سازمان به اندازه ی کافی بلند مدت نیست...

تقدیر از تنها بازارگردان الگورتیمی اسناد خزانه

در پی برنامه ورود شرکت کارگزاری بانک کشاورزی به فرابورس و کسب رتبه های نخست در معاملات بخش کشاورزی، این کارگزاری طی برگزاری همایشی با شعار " به کجا می رویم"، کارکنان خود را به منظور آماده سازی برای این اقدام، گردهم آورد.

به گزارش بورس24 ، در همایش سالانه کارکنان کارگزاری بانک کشاورزی که در روزهای بیستم و بیست و یکم آبان ماه امسال در سالن همایش های هتل ارم با شعار " به کجا می رویم" برگزار شد، حامد سلطانی نژاد مدیرعامل شرکت بورس کالای ایران، خزانه داری مشاور فناوری اطلاعات و فروغی فر عضو هیات مدیره کارگزاری بانک کشاورزی به ایراد سخنرانی پرداختند.

مناقصات در تابلوی بورس کالا می آید

در این مراسم مدیرعامل بورس کالای ایران در تشریح اقدامات بورس کالا در حوزه کشاورزی، به توسعه و پیشرفت های بخش کشاورزی در این بورس طی سال های اخیر اشاره کرد.

حامد سلطانی نژاد به سابقه راه اندازی بورس کالای کشاورزی در کشور اشاره کرد که پس از راه اندازی بورس کالا در سال 83، معاملات کشاورزی از رونق مطلوبی برخوردار نبود، اما با حمایت های وزارت جهاد کشاورزی و عزم جدی دولت در خصوص اصلاح ساختار بازارها، توسعه معاملات کشاورزی در بورس و استفاده از ظرفیت های این بازار در دستور کار قرار گرفت.

سلطانی نژاد تشکیل یک بازار قوی را نیازمند تعداد بازیگران و اشخاص زیادی اعم از حقیقی و حقوقی دانست تا به تبادل کالا یا داد و ستد بپردازند؛ در این بین همواره واسطه گران در بازار کشاورزی مشکلاتی را برای بازار و تولیدکنندگان ایجاد می کنند.

این مقام مسوول در بورس کالای ایران با اشاره به نقش بالای واسطه گری در کشاورزی نسبت به محصولات پتروشیمی و فلزات، به نقش  بورس کالا برای به حداقل رساندن این واسطه گری تاکید کرد.

وی با بیان اینکه نمی توان دلال و واسطه گر را از بازارها کرد، تصریح کرد: با توجه به جایگاه این واسطه ها و دلال ها در بازارهای مالی دیگر کشورها، در کشور نیز باید آنها را از بازار واقعی و از طریق بورس کالا به سمت بازار مالی هدایت کرد و به آنها برای نقد کردن بازارها و فعالیت در بازارهای مالی خوش آمد گفت.

وی همچنین علاوه بر واسطه ها، ابزارهای فیوچرز را به عنوان اهرم تعیین قیمت ها در بورس های کالایی مورد اشاره قرار داد که منجر به افزایش گردش مالی می شوند.

سلطانی نژاد با برشمردن کارکرد بورس های کالایی کشاورزی از جمله کشف نرخ ، مدیریت ریسک نوسانات قیمت، فرصت سرمایه گذاری، تسهیل تجارت فیزیکی، تامین مالی و گسترش بازارها، به ابلاغ ماده ۳۳ قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی اشاره کرد که منجر به عزم دولت و وزارت جهاد کشاورزی برای استفاده از مکانیسم بازار برای خرید و فروش محصولات کشاورزی شد.

وی یکی از کارکردهای اساسی بورس کالا را فراهم کردن ارتباط میان بخش واقعی اقتصاد و بخش مالی اقتصاد ذکر کرد؛ این مساله نیز در صورتی محقق می شود که کلیه کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم که نوسانات قیمت آنها در کل زندگی مردم اثر گذار است در یک مکانیسم با نظارت آگاهانه و بی طرف همانند بورس کالا عرضه شود.

مدیرعامل بورس کالای ایران که از شفافیت به عنوان مهم ترین رکن در فعالیت های بورس کالا نام می برد، تاکید کرد: مکانیسم مدرن بورس کالا می بایست با ساختارهای سنتی جایگزین شود که این مهم نیز زمانی محقق می شود که علاوه بر خود بورس کالا، ذی نفعان این بورس نیز قدیمی و سنتی فکر نکنند و به مکانیسم های جدید اعتقاد داشته باشند.

وی به عدم آشنایی عرضه کنندگان و خریداران محصولات از بورس کالا با روندهای مدرن و مکانیزه اشاره کرد که با توسعه ابزارهای مالی در بورس کالا روند خرید و فروش محصولات در بخش فیزیکی سهولت خواهد یافت.

سلطانی نژاد به انجام معاملات گواهی سپرده کالایی در محصولاتی مانند جو، ذرت دامی و سکه طلا اشاره کرد که با توجه به امکان تبدیل کالا به گواهی سپرده کالایی برای صادرات و واردات، برنامه بورس کالا توسعه معاملات گواهی سپرده کالایی در سایر محصولات است. به طوری که در آینده گواهی سپرده کالایی بر کالاهای پی وی سی و محصولات آهنی راه اندازی خواهد شد.

وی نقش کارگزاران در فرهنگ سازی و آموزش را به منظور رونق بخش کشاورزی مورد تاکید قرار داد و به  اضافه شدن تهاتر و مناقصه به عنوان دو رویکرد جدید به بورس کالا اشاره کرد؛ بر این اساس مقرر شده است که تابلو مناقصات نیز در بورس کالا راه اندازی شود.

طرح جامع فناوری اطلاعات و ارتباطات در شرکت های کارگزاری

همچنین در این مراسم مشاور مدیریت  فناوری اطلاعات، طرح جامع فناوری ارتباطات و اطلاعات را در بر گیرنده ی تمامی مسیر ها و راه و ابزار هایی تعریف کرد که  برای تحقق اهداف با تکیه بر فناوری های نوین بویژه به سخت افزار، نرم افزار و مهمتر از آن سیستم مورد استفاده قرار می گیرد.
وی با طرح این سوالت که با پیشرفت شتابان فناوری اطلاعات و ارتباطات، آیا می توان طرح جامع فناوری ارتباطات و اطلاعات را طراحی کرد؟ ، گفت: طراحی طرح جامع آی سیتی برای یک شرکت کارگزاری یا شرکتی که از وضعیت مناسبی در بازار برخوردار است بی شک باید متکی بر طرح جامع آی سیتی سازمان بورس باشد.  

مرتضی خزانه داری به عدم برخورداری سازمان بورس از این طرح جامع برای چگونگی فناوری اطلاعات و ارتباطات در فرآیند های خود در بورس ها و کارگزاری ها و تمام نهاد های زیر ساختش اشاره کرد که در این میان افق های برنامه ریزی این سازمان به اندازه ی کافی بلند مدت نیست.

وی به برنامه سازمان بورس در حذف مرکزیت مربوط به هسته ی معاملات برای همه ی بورس ها اشاره کرد که به موجب این برنامه بورس ها را تشویق می کند که خود به صورت جداگانه هسته معاملات را برای خود تهیه کنند، همچنین هر بورس سیستم های تسویه حساب و پایاپای اوراق مختص به خودش را داشته باشد.

به گفته خزانه داری؛ براین اساس  شرکت کارگزاری برای حفظ رشد وتوسعه خود در این عرصه باید حتما از یک برنامه ریزی مشخص  برخوردار باشد تا از انعطاف پذیری لازم در مقابل تغییرات برخوردار باشد.

وی به کاربرد طرح جامع فناوری ارتباطات و اطلاعات در صنعت کارگزاری اشاره کرد که رتبه نخست را در کل حوزه های اقتصادی کشور دارد.

خزانه داری با توجه به حیاتی بودن نقش فناوری اطلاعات در مجموعه کاری کارگزاران، به اهمیت به کارگیری فناوری در  معاملات آنلاین، صدور ابطال سرمایه گذاری یا همان نرم افزار صندوق، تسویه وجوه الکترونیکی، وب سایت شرکت های کارگزاری اشاره کرد.

وی با توجه به پیشرفت های کارگزاری بانک کشاورزی در بکارگیری وب سایت انگلیسی، عنوان کرد: از این طریق می توان با کمک واحد فناوری اطلاعات ، همپوشانی خوبی را برای جذب سرمایه گذاری خارجی ایجاد کرد.

اجرای موفقیت آمیز معاملات الگوریتمی    

در روز دوم این همایش نیز مدیر تامین مالی شرکت کارگزاری بانک کشاورزی نیز  در خصوص الگوریتم تریدینگ اظهارداشت: در 5 سال اول از شکل گیری معاملات الگوریتمی، این معاملات 25 درصد از کل معاملات بازار سرمایه را به خود اختصاص می دهند.

وی با بیان این که در حال حاضر در بورس فرانکفورت 93 درصد از معاملات به معاملات الگوریتمی اختصاص دارد، متوسط معاملات الگوریتمی در دنیا را  80 درصد عنوان کرد.

عبد الهی که از جلوگیری از اثرات قیمتی، استفاده از فرصت های آربیتراژ و کسب بازدهی به عنوان مزیت های انجام معاملات الگوریتمی نام می برد، یاد آورشد: شرکت کارگزاری بانک کشاورزی تنها بازار گردان اسناد خزانه محسوب می شود که موفق شد تا درآخرین روز کاری بازار سرمایه در هفته گذشته از معاملات الگوریتمی در اسناد خزانه استفاده کند.

به گفته مدیر تامین مالی شرکت کارگزاری بانک کشاورزی؛ توسعه معاملات الگوریتمی به معنای حذف معامله گر نیست، بلکه به معنای تعمیق و گسترش حوزه نفوذ و فعالیت معامله گر است. ضمن اینکه برای شروع عملیات فلیتر نویسی این معاملات قابلیت سفارش گیری ندارد و اما می تواند روند بازار را گزارش دهد.

رتبه کارگزاری بانک کشاورزی در بورس کالا

کارشناس بخش کالایی کارگزاری بانک کشاورزی نیز به ارایه عملکرد واحد کالایی این کارگزاری در کلیه رینگ های معاملاتی در سال 94 نسبت به 93 پرداخت و اظهارداشت: این شرکت کارگزاری در رینگ معاملات پتروشیمی و صادراتی با برخورداری از ارزش معاملاتی 846 میلیارد تومانی، از رشد 42 درصدی نسبت به سال گذشته برخوردار بوده است. از این مقدار مبلغ 277 میلیاردتومان مربوط به معاملات قیر صادراتی بوده است.

خانم زمانی ادامه داد: بر این اساس این کارگزاری توانست بدون تجربه قبلی عملکرد خوبی را با ارزش معاملاتی 277 میلیارد تومانی در این بخش داشته باشد.

وی در خصوص رینگ کشاورزی نیز گفت: این کارگزاری با ارزش معاملاتی حدود 59 میلیارد تومان ( معادل 54 درصد رشد) به عنوان دومین شرکت کارگزاری در بورس کالا بوده است. در رینگ صنعتی نیز با توجه به رکود حاکم بر معاملات نسبت به سال گذشته، با ارزش معاملاتی 52 میلیارد تومانی از رشد 48 درصدی برخوردار بوده است.

کارنامه 7 ماهه کارگزاری بانک کشاورزی

کارشناس بخش کالایی کارگزاری بانک کشاورزی در ادامه به مقایسه عملکرد واحد کالایی در کلیه رینگ های معاملاتی در هفت ماهه اول سال 95 نسبت به سال 94 پرداخت و اظهارداشت: این شرکت کارگزاری در بخش معاملات پتروشیمی و صادراتی در مجموع با ارزش معاملاتی 1.292 میلیارد تومان، میزان 93 درصد رشد را نسبت به هفت ماهه سال گذشته داشته است که از این مقدار مبلغ 333 میلیارد تومان آن مربوط به معاملات قیر صادراتی است.

زمانی به ارزش معاملاتی 1.157 میلیارد تومانی این کارگزاری در رینگ کشاورزی اشاره کرد که با رشد 799 درصدی ارزش معاملات در هفت ماهه نخست امسال، شرکت کارگزاری بانک کشاورزی رتبه نخست را در میان شرکت های فعال در صنعت کارگزاری در بورس کالا از آن خود کرد.

وی در خصوص معاملات این شرکت در رینگ صنعتی نیز عنوان کرد: با توجه به رکود حاکم بر معاملات، این مجموعه از ارزش معاملاتی 60 میلیارد تومانی معادل 465 درصد نسبت به 7 ماهه سال گذشته برخوردار شده است.

کارشناس بخش کالایی کارگزاری بانک کشاورزی  در خصوص اولویت ارایه گزارش  مقایسه ای 93 به 94 در برابر  گزارش 7 ماهه 95، اینگونه توضییح داد: تا قبل از سال 93، واحد کالایی این کارگزاری به عنوان جزیره ای در این کارگزاری شناخته می شد اما از ابتدای سال 94 با تغییر مدیریت کل این شرکت و به تبع آن مدیر کالایی، یک تحول شگرف در واحد کالایی ایجاد شد.

وی با توجه به رشد 133 درصدی معاملات واحدی کالایی این کارگزاری در هفت ماهه نخست امسال، عنوان کرد: در برابر رشد 3 درصدی بورس کالا در 7 ماهه نخست امسال بورس کالا در رینگ محصولات پتروشیمی، این شرکت از رشد 110 درصدی برخوردار شد که این مساله سهم از بازار این شرکت را به 103 درصد افزایش داد.

وی همچنین با توجه به سهم از بازار  293 درصدی این کارگزاری از رینگ محصولات کشاورزی، عنوان کرد: در برابر رشد 125 درصدی بورس کالا در رینگ محصولات کشاورزی، این کارگزاری از رشد 799 درصدی در معاملات این بخش برخوردار شد.

زمانی به رشد 100 درصدی سهم از بازار این شرکت کارگزاری در رینگ محصولات صنعتی اشاره و اضافه کرد: سهم از بازار این شرکت از 0.5 درصد در رینگ محصولات کشاورزی از هفت ماهه نخست 94 ، به یک درصد در مدت مشابه در سال جاری افزایش یافت.

کارشناس بخش کالایی کارگزاری بانک کشاورزی در اشاره به رینگ معاملات صادراتی این شرکت نیز عنوان کرد: در برابر رشد منفی 30 درصدی بورس کالا در رینگ معاملاتی صادراتی، این کارگزاری با برخورداری از سهم بازار 132 درصدی، از رشد 61 درصدی در رینگ معاملاتی صادراتی در هفت ماهه نخست امسال همراه بود.

همچنین در این مراسم خانم کیا کارشناس واحد معاملات آتی سکه نیز در ارایه گزارش عملکرد این واحد در هفت ماهه نخست امسال، سهم از بازار معاملات آتی این شرکت را 5.6 درصد عنوان کرد که شرکت از  166 هزار و 68 معامله ای برخوردار بوده است.

 فروغی عضو هیات مدیره شرکت کارگزاری بانک کشاورزی به عنوان آخرین سخنران، از ترکیب جدید هیات مدیره این شرکت، به عنوان مدیران ریسک پذیر یاد کرد که فرصت مناسبی  برای اجرای طرح های جدید برای این شرکت فراهم آورده است.

در پایان این مراسم، به موجب شاخصه درآمدزایی از مدیر شعبه یزد، شاخصه افزایش درآمد آنلاین از مدیر شعبه آمل، افزایش فروش فوق العاده حجم معاملات و در آمد شعبه از مدیر شعبه ارومیه، بیشترین رشد حجم معاملات آنلاین و بازسازی شعبه از مدیر شعبه مشهد تقدیر به عمل آمد.

همچنین از مدیر شعبه زنجان به عنوان مدیریت مناسب در عبور از بحران و جابجایی شعبه، مدیر شعبه گرگان با توجه به رعایت قوانین و افزایش تعداد مشتریان به رغم آفلاین بودن معاملات نیز تقدیر و تشکر شد.از مدیران شرکت نیز از مدیر تامین مالی آقای عبدللهی و مدیر بخش کالایی آقای باقری مورد تقدیر قرار گرفتند.

منبع خبر: سازمان خبری-تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24