وزیر نیرو با بیان اینکه ابتدای امسال بدهیهای صنعت برق ۳۲۰ هزار میلیارد ریال بود ، گفت: با اقدام های انجام شده در طول ۷ - ۸ ماه گذشته از سال جاری توانستیم ۱۰۰ هزار میلیارد ریال از بدهی وزارت نیرو به صنعت برق را پرداخت کنیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادیخبرگزاری تسنیم، «حمید چیتچیان» وزیر نیرو امروز در حاشیه بازدید از شانزدهمین نمایشگاه صنعت برق در جمع خبرنگاران اظهار داشت: صنعت برق با اتکای 95 درصدی به تولیدات و محصولات داخلی یکی از صنایع پیشروی کشور در بحث خودکفایی است.
وی افزود: علم و فناوری در جهان به سرعت در حال پیشرفت است و ما باید شبکه برق کشور را به تجهیزات روز جهان مجهز کنیم که همواره نیازمند یک داد و ستد و ارتباط نزدیک با کشورهای پیشروی جهان هستیم.
وزیر نیرو با بیان اینکه "برگزاری نمایشگاه صنعت برق فرصت مناسبی برای عرضه و ارایه آخرین دستاوردها و محصولات صنعت برق است"، گفت: شرکتهای داخلی و خارجی میتوانند در قالب برگزاری چنین نمایشگاههایی مراودات و همکاریهای نزدیکی با یکدیگر برقرار کنند که این مسئله از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی ادامه داد: بسیاری از شرکتهای ایرانی با همکاری شرکتهای خارجی در قالب شریک توانستهاند بازارهای خوبی را در سطح بینالملل برای خود دست و پا کنند که بسیاری از مذاکرات ابتدایی شرکای داخلی و خارجی، در چنینی نمایشگاههایی است.
این عضو کابینه دولت، محصولات ارائه شده در نمایشگاه امسال را محصولات و خدمات به روز صنعت برق جهان دانست و گفت: امیدوارم با توجه به شرایط جدید بینالمللی به ویژه در پسابرجام، صنعت برق ایران بتواند سطح همکاریهای خود را در عرصه بینالملل افزایش داده و بازار صادراتی خود را توسعه و گسترش دهد.
وی ادامه داد: قالب شرکتهای حاضر در نمایشگاه در مقایسه با سال گذشته محصولات جدیدی را تولید و ارایه کردهاند که مورد تایید کشورهای مختلف جهان از نظر کیفی قرار گرفته و مطابق با بهترین استانداردهای روز جهان است.
وزیر نیرو از حضور 20 شرکت دانش بنیان داخلی در نمایشگاه شازندهم خبر داد و گفت: در چارچوب مقررات و قوانین موجود این شرکتها از مزیتهای موجود برخوردارند و در این زمینه گرایش وزارت نیرو و شرکتهای تابعه آن حمایت از این شرکتهاست تا بازار در اختیارشان قرار گرفته و امکان رشد و فعالیت داشته باشند.
چیتچیان در خصوص مطالبات گسترده پیمانکاران و تولیدکنندگان برق از وزارت نیرو گفت: عمده عقبماندگی پرداختها سه یا چهار ماهه و حداکثر 6 ماهه است که در شرایط فعلی مالی کشور، این شرایط دور از انتظار نیست.
وی افزود: امروز صنعتگران و مدیران صنعت برق با همکاری یکدیگر مکانیزمهایی را طراحی کردند تا بر مشکل عقبماندگی پرداختها غلبه کنند.
وزیر نیرو تصریح کرد: برخی کارخانجات تولیدکننده فولاد، آلومینیوم و غیره که صنعت برق به آنها انرژی فروخته است، به وزارت نیرو بدهکارند و شرکتهای تولیدکننده برق نیز خواهان مواد اولیه این شرکتها هستند که برقراری یک مکانیزم تهاتر بین آنها تا حد قابل توجهی بدهیهای صنعت برق را کاهش داده است.
وی ادامه داد: با همکاری دولت، وزارت نیرو نیز با مکانیزمهای اوراق تسویه خزانه، اسناد خزانه اسلامی و اوراق مشارکت به خلق منابع جدید مالی اقدام کرده و آنها را در اختیار نیروگاهها و شرکتهای سازنده طلبکار از وزارت نیرو قرار داده است.
چیت چیان با بیان اینکه "ابتدای امسال بدهیهای صنعت برق 320 هزار میلیارد ریال بود"، گفت: با اقدام های انجام شده در طول 7 - 8 ماه گذشته از سال جاری توانستیم 100 هزار میلیارد ریال از بدهی وزارت نیرو به صنعت برق را پرداخت کنیم و امروز این رقم به حدود 220 هزار میلیارد ریال کاهش یافته است.
وزیر نیرو با اشاره به ارایه مجوز ساخت 37 هزار مگاوات نیروگاه به بخش خصوصی در 10 سال گذشته گفت: در این مدت، بخش خصوصی فقط 11 هزار مگاوات نیروگاه احداث کرده و علت عمده این عقبماندگی میسر نبودن تامین سرمایه و منابع مالی در کشور بوده است.
وی افزود: منتقدان در این زمینه باید پاسخگو باشند که چرا قراردادهای منعقد شده برای ساخت بخش بخار نیروگاههای گازی تاکنون مورد استقبال قرار نگرفته که دلیل اصلی آن محدودیتهای مالی بوده است.
وزیر نیرو با بیان اینکه "کشورهای موفق در صنعت برق کشورهایی بودند که منابع مالی خارجی را در کنار منابع داخلی وارد چرخه کردهاند"، گفت: این دو مکمل یکدیگرند تا گامهای توسعه سریعتر برداشته شود.
چیت چیان در خصوص آخرین وضعیت تعیین تکلیف سهام شرکتهای مپنا و مهاب قدس اذعان داشت: این موضوع در دادگاهها و مراجع ذیصلاح در دست پیگیری و اقدام است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.