بازار سرمایه یکی از روشهای کسب درآمد برای همه مردم است. اگر میخواهید پولی را هر ماه برای پس انداز، جمع آوری کنید، یکی از راههای پیشنهادی ما به شما سرمایهگذاری در بورس است.
البته بورس نیازمند یکسری اطلاعات تخصصی است و اگر شما در این زمینه اطلاعاتی ندارید، جای هیچ نگرانی وجود ندارد و میتوانید با آموزش گام به گام و پیگیری، به سود موردنظر خود دست یابید.
سودآوری در بازار سرمایه به سه حالت تقسیم میشود؛ بلندمدت، میان مدت و کوتاه مدت. در ابتدا باید گفت که تا به امروز حدود 500 شرکت در بازار سرمایه حضور دارند که 353 شرکت در بورس و 147 شرکت در فرابورس ایران درج نماد شده اند. فرق شرکتهای حاضر در بورس و فرابورس به مسائلی همچون سرمایه شرکتها، پذیرش سادهتر در فرابورس و مقررات معاملاتی بازمیگردد.
ازطرف دیگر در بازار سرمایه به جز خرید و فروش اوراق، نوع دیگری نیز وجود دارد که صندوق سرمایهگذاری قابل معامله (ETF) نام دارد. درحال حاضر 12 صندوق در بازار سرمایه قابل معامله هستند که فعالیت اصلی آنها سرمایهگذاری در اوراق بهادار است؛ درواقع دارندگان این صندوقها به نسبت سهم با میزان سرمایهگذاری خود در صندوق در سود و زیان آن شریک میشوند. به جز برخی سهمهای بنیادین، معمولا صندوقها امن ترین روش سرمایهگذاری در بورس هستند.
حال بعد از این معرفی مختصر، سوال اصلی اینجاست که بهطور مثال اگر 10 میلیون تومان پول نقد در دست دارید و میخواهید این پول را در بازاری سرمایهگذاری کرده و سود دریافت کنید، باید چه اقدامی انجام دهید؟
در ابتدا برای سرمایهگذاری در بورس لازم است کد سهامداری دریافت کنید. برای این کار به کارگزاریهای شهر خود مراجعه کرده و با در دست داشتن شناسنامه، کارت ملی و آخرین مدرک تحصیلی، کد سهامداری دریافت کنید. این اقدام تنها چند روز طول میکشد و بعد از آن شما میتوانید به سادگی در بورس سرمایهگذاری کنید.
اولین پیشنهاد این است که همیشه یک سبد برای خرید سهمهای خود درنظر بگیرید؛ 40 درصد سرمایه را سهمهای بلندمدت، 40 درصد سرمایه سهم میان مدت و 20 درصد باقی مانده را سهام کوتاه مدت بخرید که علاوه بر کاهش ریسک خود، با قواعد بورس نیز آشنا شوید.
در دومین مرحله لازم است با انواع شرکتها و نوع سهامشان آشنا شد. برخی گروهها همچون مخابرات و ارتباطاتیها ازجمله سهمهایی هستند که برای سودآوری مناسب لازم است مدت زمان طولانی این سهمها را در سبد خود نگه داشت. ازطرف دیگر برخی سهمها همچون خودرویی و قندیها معمولا به دلیل ریسک بالاتری که دارند، در رده سهام کوتاه مدت قرار میگیرند.
ازسوی دیگر اغلب نمادهای گروه بانکی، سیمانی، محصولات شیمیایی، دارویی و فلزات اساسی، از آنجایی که به اخبار روزانه جهانی و داخلی واکنش نشان میدهند جزو سهام میان مدت هستند. به این ترتیب میتوان سبد سرمایهگذاری خود در بورس را ایجاد کرد.
5 گام برای خرید اوراق
اگر میخواهید در بازار سرمایه معمولا از سرمایه خود سود دریافت کنید، توجه به چند نکته لازم است؛ نکه اول آنکه به اخباری که روزانه درخصوص سهمها چه بازار داخلی و خارجی توجه اساسی داشته باشیم. نکته دوم اینکه روند قیمتی هر سهم را نیز هر روز باید بررسی کرد.
نکته سوم اینکه هر سهم در هر بازه زمانی، دارای قیمت سقف و کف است؛ بنابراین به سادگی متوجه خواهیم شد که چه زمانی باید یک سهم را خرید و چه زمانی آن را فروخت. نکته چهارم اینکه زمانی که یک سهم به قیمت سقف خود نزدیک میشود و درواقع تقاضای مردم برای خرید آن سهم افزایش مییابد، شما نیز باید در سمت عرضه کننده قرار گیرید و بالعکس زمانی که قیمت یک سهم به کف قیمتی خود نزدیک میشود و دراصل میزان عرضه درمیان سهامداران زیاد میشود، شما باید در طرف تقاضا قرار گیرید و آن سهم را در پایین ترین قیمت خریداری کنید.
نکته پنجم و آخر اینکه حد سود و حد ضرر یک سهم را درنظر بگیرید؛ معمولا 10 درصد پایین تر از قیمت خرید یک سهم را به عنوان حد درنظر میگیرند؛ زمانی که شما سهمی را خریداری کردید و قیمت آن سهم کاهش یافت، تا زمانی که قیمت سهم به 10 درصد کمتر از قیمت خرید کاهش یافت و این روند کاهش معکوس نشد، سهم خود را بفروشید. البته زمانی که سهم شما تا 10 درصد قیمتش کاهش یافت، میتوان بدون فروختن سهم به صورت پله ای به تعداد سهام خود بیفزایید؛ به بیان سادهتر آنکه اگر مثلا هزار ورق از یک سهم را خریداری کرده اید، با قیمت پایینتر 500 ورق دیگر بخرید تا میانگین قیمت خریداری شده شما کاهش یابد و درواقع بازه حد ضرر خود را بیشتر کرده اید.
نظرات :
این مطلب 2 نظر دارد.
بسیار عالی و کامل ممنون از اطلاعاتی که در اختیار میگذارید
8 سال پیشعالی
8 سال پیش