Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

باتوجه به حساسیت ویژه بازارهای مالی و جایگاه خطیر کارگزاران، معامله گران و کارکنان شرکت های کارگزاری، در سراسر دنیا مقررات زیادی جهت اجرای صحیح و به موقع سفارش های مشتریان وجود دارد.

 محدودیت معاملاتی برای پرسنل شرکت های کارگزاری

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) ، در بورس کشور ما نیز این موضوع به گونه ای که در ماده 31 "‌آیین‌نامه معاملات در شرکت بورس اوراق بهادار تهران" دیده شده که به نظر می آید در شرایط فعلی نیاز به اصلاح داشته باشد.

در همین راستا "کارگروه مطالعات تطبیقی کانون کارگزاران" بر آن شد تا محدودیت معاملاتی و سفارش گذاری پرسنل شرکت های کارگزاری را در چند کشور دنیا مورد بررسی قرار دهد. مطالعات و بررسی چنین مواردی در تصمیم نهادهای سیاست گذار جهت وضع بهتر قوانین و مقررات کمک کرده و موجب اثرگذاری آن نیز خواهد شد.

فیلیپین :

کارگزار بورس اوراق بهادار نباید هیچ گونه تأثیری روی هرگونه معامله به حساب خود؛ حساب شخص وابسته، فروشنده یا دیگر اشخاص وابسته به کارگزار که نقش سرمایه‌گذار را ایفا می کند داشته باشد، مگر این‌که سیاست (حق تقدم مشتری) که در قسمت ذیل ذکر شده، رعایت شده باشد:

(1کارگزار، اولویت انجام سفارش مشتری را در صورتی که قیمت ها یکسان باشند بالاتر از سفارش خود طبق قوانین ذیل می‌داند:

- زمانی که سفارش کارگزار وجود داشته باشد (اولویت زمانی داشته باشد) و مشتری سفارشی را درخواست دهد، مادامی که همه یا بخشی از سفارش مشتری انجام نشده، کارگزار سفارش خود را انجام نمی دهد.

- چنان‌چه سفارش انجام نشده مشتری که اولویت زمانی دارد، وجود داشته و کارگزار قصد داشته باشد که سفارشی را با قیمت بهتری وارد کند، می‌بایست این کار را با در نظر گرفتن حداقل سه مظنه بهتر از بالاترین پیشنهاد موجود از قبل و یا پایین ترین پیشنهاد از طرف مشتری، انجام دهد.

(2رویه های اجرایی باید به گونه ای باشد که اولویت های اشاره شده برای سفارش های، قابل برنامه ریزی برای سیستم معاملات اوراق بهادار باشد چرا که این موضوع باید حداکثر نظارت را در زمینه اولویت های سفارش مشتری در برگیرد.

(3اولویت سفارشات تنها برای کارگزاران نبوده و برای مدیران، سهامداران، اشخاص وابسته به کارگزار است.

(4برای معاملات اشخاص ذکر شده باید برگه سفارش های وجود داشته باشد.

(5یک نسخه از سفارش که در آن ساعت و تاریخ ذکر شده است باید توسط کارگزار نگهداری شود.

(6 بر طبق قوانین ساعت و تاریخ ذکر شده توسط کارگزار در فرم سفارش اوراق بهادار بیان‌گر زمانی است که سفارش دریافت شده یا انجام شده است.

(7 بر طبق قوانین کارگزار باید تمام فرم‌های سفارش را که در آن زمان، ساعت، قیمت و دیگر اطلاعات مهم سفارش است را نگهداری کند.

(8 بر طبق قوانین کارگزار می‌تواند از روش دیگری برای نگهداری زمان سفارش استفاده کند همانند (ضبط نوار) البته به شرطی که این روش مورد تأیید قوانین کمیسیون بورس اوراق بهادار باشد.

آمریکا :

-1طبق مقررات کمیسـیون بـورس اوراق بهادار :

کارکنان شرکت های کارگزاری محدودیتی جهت خرید و فروش اوراق بهادار از لحاط سقف خرید اوراق بهادار ندارند ولی ملزم به رعایت الزاماتی به شرح زیرند:

- هرگونه خرید و فروش اوراق بهادار برمبنای اطلاعات نهانی ممنوع است؛

- هرگونه معاملات اوراق بهادار برای کارکنان، شرکت های کارگزاری از ۲ روز قبل از ارائه گزارش هایفصلی تا ۲ هفته پس از آن ممنوع است:

- شرکت های کارگزاری ملزم به آموزش کارکنان خود در مواردی که شامل معاملات مرتبط با اطلاعات نهانی هستند، بوده و در صورت هرگونه تخطی کارکنان، شرکت های کارگزاری مشمول جریمه می شوند؛

- کارکنان شرکت های کارگزاری تنها نزد شرکت های کارگزاری مجاز، اجازه خرید و فروش اوراق بهادار را دارند و می‌بایست حسابی ویژه نزد شرکت های کارگزاری مجاز بازگشایی شود و از طریق آن ها خرید و فروش اوراق بهادار صورت گیرد؛

- تخصیص عرضه های اولیه به کارکنان شرکت های کارگزاری ممنوع است.

سایر نکات مهم :

اطلاعات معاملات کارکنان شرکت های کارگزاری علاوه بر این‌که در اختیار شرکت های کارگزاری مجاز قرار دارد، در اختیار سازمان های نظارتی مربوطه و آن دسته از شرکت های کارگزاری که کارمند مربوطه در آن مشغول به فعالیت استنیز از طریق سیستمی هوشمند قرار می گیرد تا در اسرع وقت اقدامات نظارتی متناسب لحاظ شود.

به طورخلاصه در بورس اوراق بهادار آمریکا محدودیت سقفی برای خرید و فروش اوراق بهادار وجود ندارد ولی اقدامات نظارتی سختگیرانه ای در ارتباط با معاملات اوراق بهادار برمبنای اطلاعات نهانی وجود دارد.

طبق مقررات فینرا :

فینرا بزرگترین مقام قانون گذار مستقل و غیردولتی برای تمام شرکتهای اوراق بهادار در ایالات متحده است که به‌عنوان یک سازمان خودانتظام، حدود 4.900 شرکت اوراق بهادار، 172.000 شعبه و تقریباً 660.000 نماینده اوراق بهادار معتبر را سرپرستی می کند. فینرا دارای سه کمیته دائمی است که عبارت است از: کمیته های مشورتی، حسابرسی و بررسی گزارش‌های ویژه. مأموریت این نهاد، حفظ منافع سرمایه گذاران با ایجاد اطمینان در انجام منصفانه و صادقانه فعالیت ها در صنعت اوراق بهادار است.

مسئولیت های نظارتی :

محتویات قوانین و مقررات در حوزه نظارتی بین المللی فینرا نشان دهنده وجود سیستمی است که در آن تبیین مقررات و نظارت صحیح از اولویت برخوردار است.

در خصوص حیطه نظارتی تمام اشخاص حقوقی عضو می بایست یک سند نوشتاری از مقررات در حوزه اشخاص وابسته به خود وضع کرده و نگهداری کند، که این ضوابط باید منطبق بر قوانین بورس اوراق بهادار و فینرا است. طبق همین مقررات هر عضو می بایست یک دفتر صلاحیت نظارتیرا ایجاد کند، فعالیت های اجرایی اعضاء به این ترتیب شکل قانونی می گیرد. بازاریابی و تنظیم عرضه های عمومی، حراست از امنیت و سرمایه اعضاء با تصویب و تأیید مقررات وضع شده بر عهده ناظران فوق است. تمام اعضاء با کنترل های داخلی که بطور زمان‌بندی شده صورت می پذیرد، به این ضوابط پایبند بوده و بدین شیوه، نظارتی صحیح اعمال می شود.

این سند توسط تمامی نمایندگان فعال در حوزه فعالیت کارگزاران اجرا می شود و تمامی اعضاء متعهد می شوند که طبق قوانین فینرا حداقل اسناد مورد نیاز را در اختیار ناظر قرار دهند تا طبق توافق به عمل آمده از صحت عملیات مطمئن شوند.

طبق مجموعه سندهای تدوین شده توسط فینرا :

- ارتباطات بین شرکت های سرمایه گذاری و بانک ها با مشتریان و نهادهای دیگر مالی مرتبط با آن جهت بررسی تطابق با این قوانین مورد بازنگری قرار گیرد؛

- شکایات مشتریان و نحوه رسیدگی به آنها طبق رویه های مشخص شده اعمال شود؛

- تمامی پرسنل شاغل محل زندگی و سمت تمامی پرسنل شاغل و هرگونه اطلاعات موثر مربوط به آنان ثبت و نگهداری شود؛

- اطمینان از حفظ و نگهداری سالم و صحیح ثبت و ضبط معاملات و اسناد مالی به عهده این ناظر است؛

- جا به جایی پول ها در حساب مشتریان می بایست قابل ردیابی باشد؛

- شرکت های سرمایه گذاری به‌عنوان واحدهای مالی تحت نظارت بوده و حساب های مشتریانی که به صورت شخص ثالث مرتبط با آنان هستند، مشمول این نظارت‌ها می‌شود.

موارد ذیل نیز به صورت مرتب کنترل و نظارت می‌شود:

- ممانعت از معاملات با اطلاعات داخلی و نهانی؛

- جلوگیری از دست کاری و گمراه نمودن معاملات و معامله گران؛

- مشخص شدن حساب های تحت پوشش اشخاص.

انگلستان :

برخی تعاریف در این خصوص:

شخص وابسته :

خود شخص و یا افراد درجه اول خانواده مثل همسر، فرزند و یا پدر و مادر و یا افرادی که در یک خانه با فرد مذکور به مدت حداقل یک‌سال از زمان انجام معامله زندگی می کنند.

نظارت اولیه :

در زمان استخدام، شخص تازه استخدام شده می بایست لیست تمامی دارایی های خود را به مدیر بخش خود و واحد نظارت شرکت اعلام کند.

واحد نظارت در هر زمان می تواند تمامی دارایی های فرد را بررسی کند.

نظارت در حین استخدام :

- از تضاد منافع مشتریان و شرکت های سرمایه گذاری و یا کارگزاران و کارکنان آن ها، پیشگیری و مقابله صورت می‌پذیرد؛

- افرادی که به اطلاعات مشتریان و یا اطلاعات دیگری که به صورت عمومی قابل دسترسی نیست دسترسی دارند، نظارت می‌شوند، درصورتی که این افراد بخواهند خرید و یا فروشی انجام دهند، پیش از انجام معامله باید تأییدیه واحد نظارت را اخذ کنند؛

- هرگونه تضاد منافع بین مشتری و شخص می بایست توسط واحد نظارت مورد بررسی و نظارت مستمر قرار گیرد؛

- ترتیب سفارش های بین مشتری و اشخاص می‌بایست رعایت شود. در صورتی که مشتری به یکی از معامله گران سفارش خرید و یا فروش ارائه کند، هیچ یک از معامله گران حق ندارند تا زمانی که سفارش مشتری به اتمام برسد برای خود و یا افراد وابسته به خود در آن نماد خرید و یا فروشی کنند؛

- نظارت بر عدم افشای هرگونه اطلاعات نهانی به صورت مداوم صورت می‌گیرد؛

- ارائه هرگونه مشاوره و یا پیشنهاد خرید و فروش از طرف یکی از اشخاص وابسته به عضو که صلاحیت این کار را نداردمورد بررسی و نظارت مداوم قرار می‌گیرد.

کانادا :

در کاناداPMAC) کانون مدیران پورتفوی کانادا) برای شرکت های عضو یک راهنمایی را تهیه کرده تا بتوانند رهنمود و یا رویه‌هایی را جهت معاملات پرسنل خود تنظیم کند. نمونه ذیل حاصل بررسی رویه هایی است که شرکت‌های عضو استفاده کردند و هم‌چنین قوانین و مقررات کانادا و آمریکا، توصیه ها و رهنمودهای موسسه صندوق های سرمایه گذاری مشترک کانادا ، موسسه شرکت سرمایه گذاریو موسسه CFA نیز لحاظ شدند. البته قابل ذکر است که تعدادی از رویه ها برای برخی از اعضا با توجه به اندازه شرکت و ماهیتی که دارند مناسب تر بوده در حالی که برای برخی دیگر از شرکت ها ممکن است قابل اجرا نباشد. مواردی که در زیر ارائه می شود لزوماً کلیه مواردی که می تواند بر معاملات پرسنل وضع شوند نیست اما موارد کلیدی است که باید در تعیین سیاست های معاملاتی پرسنل رعایت شود.

هدف از کنترل و محدود کردن معاملات پرسنل، اطمینان از این است که افرادی که دسترسی به اطلاعات دارنداز اطلاعات محرمانه مشتریان خود بسته به موقعیت خود جهت کسب سود غیرمنصفانه از طریق معالات خود سود نبرند. این اشخاص می‌بایست همواره منافع مشتریان خود را نسبت به منافع خود اولویت دهند و از هرگونه تضاد منافع واقعی یا ظاهری جلوگیری کنند.

.1 چارچوب رویه :

• شرکت ها باید یک رویه کتبی شفاف جهت معاملات پرسنل خود داشته باشند؛

• رویه تعریف شده برای شرکت باید باید فردی را به عنوان مسئول اجرا کردن رویه (Chief Compliance Officer) اعلام کند؛

• رویه باید در اختیار تمامی کسانی که به اطلاعات دسترسی دارند و هم‌چنین پرسنل جدید که استخدام شرکت درآمده یا پرسنلی که در اثر جابه جایی به اطلاعات دسترسی پیدا می کنند توضیح داده شود؛

• شرکت ها می بایست آموزش لازم درباره این رویه را به پرسنل خود دهند؛

• پرسنل سالیانه باید تعهدی دهند که این رویه را عمل می کنند.

.2 مشخص کردن سطح :

• دسته‌ اشخاص:

این رویه شامل افرادی است که به اطلاعات دسترسی دارند، البته لزوماً محدود به آن ها نشده و تمامی کسانی که غیرمستقیم نیز به اطلاعات دسترسی دارند می بایست از این رویه استفاده کنند. لذا برای شرکت های کوچک پیشنهاد می شود تا برای کلیه افراد الزام آور باشد.

• کنترل حساب های معاملات:

تمامی حساب های کارگزاری و یا سرمایه گذاری که فرد دارای دسترسی به اطلاعات نهانی به عنوان دارنده آن تلقی می‌شود که شامل همسر و اعضای خانواده که با هم در یک خانه زندگی می کنند نیز شامل می‌شود.

حساب‌های افراد وابسته؛ در صورتی که ثابت شود فرد دارنده آن حساب ها نبوده و مدیریت آنها توسط فرد نیست می تواند شامل استثناء شود.

.3 الزمات گزارشگری

افرادی که دارنده اطلاعات نهانی هستند، می بایستتمامی معاملات و دارایی های خود و جزئیات حساب خود را به طرق زیر اعلام کنند.

• کپی از صورت حساب خود و یا تائیدیه معاملات که مستقیما توسط کارگزار باید به واحد نظارتارائه شود؛

• گواهی تائید حساب ها (یا اعلام اینکه حساب شخصی ندارد)؛

• افشای فوری حساب های جدید.

محدودیت های معاملات پرسنل

• محدودیت در عرضه های محدود همانند عرضه های اولیه؛

• اخذ پیش تائید در معاملات شخصی؛

• محدودیت در معاملات سایر اوراق نظیر:

- اوراق قرضه منتشر شده توسط دولت هایی که عضو کشورهای موسوم به G8 نیستند؛

- اوراق قرضه های شرکتی؛

- سهام (به غیر از لیست سهامی که معاف اعلام شدند)؛

- صندوق های سرمایه گذاری مشترک؛

- اوراق بهادار قابل تبدیل؛

- سهام ممتاز؛

- و ....

.5معافیت ها

در برخی موارد نیز معافیت هایی بسته مورد و شرایط می تواند اعمال شوند:

• در صورتی که موارد کنترلی به حدی باشد که موجب سختی کار شود؛

• معامله منجر به ایجاد تضاد با منافع مشتریان نشود.

.6معاملات بیش از حد

در مواردی که حجم معاملات یک نفر خیلی زیاد است نیز باعث ظن وجود تضاد منافع با سایر حساب‌های مشتریان شرکت می تواند شود و می‌بایست رویه هایی جهت شناسایی و برخورد با این مورد نیز تدوین شود.

.7 الزامات بازرسی و ثبت موارد

• موارد زیر در فایل پرسنل می بایست ثبت شود؛

o تأییدیه معاملات یا صورت‌حساب؛

o تأییدیه سالیانه یا لیستی از حساب ها؛

o تمامی تأییدیه درخواست های تأیید و رد شده و ...؛

• ثبت گزارش های ارائه شده به هیات مدیره.

.8 موارد تخلف

با توجه به فاکتورهای ذکر شده به محض اینکه تخلف فردی محرز شود باید به واحد مدیریت نظارتاطلاع داده شود تا این واحد بررسی ها و اقدامات مربوط با آن تخلف را انجام دهد. به عنوان مثال در مواردی که پیش تائید اخذ نشده باشد باید بررسی شود که آیا :

• اگر درخواست پیش تائید می بود آیا با آن موافقت می شد یا خیر؟

• آیا معامله انجام شده با معاملات مشتریان تضاد واقعی داشته یا خیر؟

• آیا الگویی در معاملات فردی که تخلف کرده در معاملات قبلی وجود داشته یا خیر؟

سایر مواردی که تخلف محسوب می شوند نیز مجازات خود را دارند از جمله این مجازات‌ها می‌توان موارد ذیل را نام برد:

• صدور اخطار؛

• از فرد خاطی خواسته می شود موقعیت خود را با معامله معکوس ببندد؛

• سود تعلق گرفته را به حساب فردی که با وی تضاد ایجاد شده یا یک صندوق خیریه واریز شود؛

• اخراج و تعلیق نیز در صورتی که این موضوع قبلا تکرار شده، قابل بررسی است.

.9 مدیریت و نظارت بر معاملات پرسنل به صورت اتوماتیک

با توجه به اهمیت موضوع بسیاری از شرکت ها جهت پیاده سازی سیاست های خود از سیستم های اتوماتیک استفاده می‌کنند.

بررسی چند نکته مهم در ساختار بازار سرمایه کشورها :

دیوار چین :

بین بخش‌های مختلف یک موسسه مالی به منظور جلوگیری از تضاد منافعدیوار چین ایجاد می‌شود. این موضوع از سال 1929 رواج یافته و بیشتر برای شرکت های تأمین سرمایه (شرکت هایی که هم کارگزار هستند و هم تأمین سرمایه) کاربرد دارد. یکی از دلایل استفاده از این دیوار چین (یا حائل) جلوگیری از اطلاعات نهانی شرکت هاست که می‌توان با تخصیص طبقه مجزا برای هر یک از بخش‌ها و یا جداسازی بخش ها صورت گیرد. بر انجام درست این جداسازی و جلوگیری از گردش اطلاعات بین واحدهای فوق الذکر هم کنترل داخلی و هم کنترل توسط نهادهای ناظر صورت می‌گیرد. این موضوع خود بخش قابل توجهی از معاملات با اطلاعات نهانی را از بین می برد. در تصویر زیر شمای کلی دیوار چین مورد بررسی قرار گرفته است.

معاملات بر اساس اطلاعات نهانی :

در دنیای کسب و کار امروز، بازارهای مالی با افزایش معاملات سهام، اوراق قرضه و ابزار مشتقه به دنبال توسعه خود هستند. یکی از انواع معاملاتی که تمایلات قابل توجهی را در سال های اخیر کسب نموده معاملات بر اساس اطلاعات نهانی است این‌گونه معاملات زمانی اتفاق می افتد کهاشخاص با دسترسی های بالقوه به اطلاعات نهانی در مورد خرید و فروش سهام شرکت کسب می کنند. البته این موضوع صرفاً به کارگزاران یا شرکت های تامین سرمایه محدود نشده و همه نهادهای بازار سرمایه از جمله ناشرین و شرکت های سرمایه گذاری و ... را در برمی گیرد. بر همین اساس مقررات 13 کشور در این خصوص بررسی شد تا نحوه برخود آنان با این تخلف معاملاتی مشخص گردد. این 13 کشور دارای بزرگترین بازارهای بورس معاملات در سطح جهان بوده به همین علت دارای قوانین سختی برای معاملات خود هستند. این بررسی نشان می دهد که همه این کشورها، قوانینی برای غیرقانونی بودن معاملات بر اساس اطلاعات نهانی دارند. البته یک تفاوت عمده این کشورها زمان تنظیم قوانین است. برای مثال ایالات متحده آمریکا اولین بار در سال 1934 قوانین معاملات بر اساس اطلاعات نهانی را اجرا نمود اما هند در سال 1992 این قوانین را اعمال کرد. بنابراین با این که بازارهای بورس از اوایل 1900 میلادی راه‌اندازی شدند اما معاملات با اطلاعات نهانی، پدیده جهانی جدیدی محسوب می شود. نمودار زیر به طور خلاصه قوانین و مقررات مرتبط با این موضوع را نمایش می دهد:

کشور

مجری

قوانین

سال

بیشترین جرائم و هزینه ها

بیشترین زمان زندان

نکات کلیدی متمایز

آمریکا

کمیته بورس اوراق بهادار

قانون بورس اوراق بهادار

1934

بالاتر از 1 میلیون دلار یا سه برابر میزان سود (حداکثر 5 میلیون دلار)

20 سال

اولین کشوری که قوانین مربوط به اطلاعات نهانی را وضع نمود و بیشترین بهبود را نیز انجام داد.

چین

کمیته قانون‌گذاری بورس اوراق بهادار (CSRC)

 

1993

5 برابر میزان سود غیرقانونی(5times illegal proceeds)

10 سال

با قانون‌گذاری به سایر کشورهای دنیا در این زمینه پیوستند.

ژاپن

آژانس خدمات مالی

قانون تخلفات بازارهای مالی

1998

حداکثر 3 میلیون ین

3 سال

کارمندان می‌توانند تنها با اطلاعاتی که حداقل در دو رسانه منتشر شده معامله کنند.

انگلیس

موسسه خدمات مالی

قانون عدالت کیفری

1980

نامحدود

7 سال

 

فرانسه

موسسه AMF

قانون پولی و مالی سال 2000، قوانین و مقررات مالی و بانکداری 2010

1970

حداکثر 100 میلیون یورو

2 سال

مجازات کمتر برای کارمند کمکی.

هنگ کنگ

کمیته بورس آتی اوراق بهادار

قانون اوراق بهادار

1991

حداکثر 26 میلیون دلار هنگ کنگ

10 سال

پیگرد قانونی آن از سال 2008 آغاز شده است.

هند

هیات بورس اوراق بهادار هند

قانون SEBI 1992

1992

3 برابر میزان سود

(3 times amount the profit)

10 سال

می‌توانند به جای زندان جریمه نقدی آن را پرداخت نمایند.

کانادا

برای استان­های مختلف قوانین متفاوتی حاکم است

قانون جنایی و قانون بورس اوراق بهادار

1966

حداکثر 5 میلیون دلار کانادا

10 سال

یک قانون واحد در این خصوص وجود ندارد.

برزیل

کمیته اوراق بهادار برزیل

قانون Brazilian Legislation

1976

19 میلیون رئال

5 سال

 

استرالیا

کمیته سرمایه گذاری و بورس اوراق بهادار

قانون شرکت­ها

1970

بیشتر از 495 هزار دلار استرالیا یا 3 برابر سود

10 سال

تا سال 1970 ممنوع نبوده است.

آلمان

بافین (BaFin)

قانون معاملات اوراق بهادار

1994

دارای سه کمیته نظارت بر بازار می باشد

 

تا سال 1970 قانونی در این باره وجود نداشت.

سوئیس

موسسه (FINMA)

 

1988

 

3 سال

 

کره جنوبی

کمیسیون نظارت مالی

قانون بورس اوراق بهادار

1962

3 برابر سود غیر قانونی(3 times illegal proceeds)

20 سال

 

همان‌گونه که مشاهده می شود عمده کشورها جرائم نقدی و مجازات کیفری چشم‌گیری را در برخورد با این تخلف قانونی لحاظ کردند.

رویکرد SEC در خصوص معاملات نهانی :

رویکرد SEC در این خصوص به مقوله معاملات نهانی تمرکز بر تحلیل معاملات بازار است. بر این اساس SEC با متدهای گوناگونی به شناسایی معاملات مشکوک مبادرت ورزیده و از آن به عنوان فرآیندی پویا و مداوم یاد می کند. این نهاد معاملات مشکوک را در قالب های معاملات با حجم کم، مثلاً (کمتر از پنجاه سهم) در صورت اثبات ارتباط آن با دارنگان اطلاعات نهانییا هر خرید و فروشی که در بازه زمانی معینی پیش از ایجاد نواسانات با دامنه بالا در قیمت سهام صورت پذیرفته، بررسی می‌کند. در این راستا SEC و سایر تشکل های خود انتظام بازار به طور مداوم و با استفاده از الگوریتم های پیچیده و نرم‌افزارهای تخصصی به تحلیل بخش های گوناگونی از سابقه معاملات از جمله حجم معامله، تاریخ معامله، کارگزار/معامله گر، شهر محل انجام معامله، سابقه حساب و .... می پردازد.

با مطالعه تحلیل های انجام شده بر پرونده های مشکوک به معاملات نهانی، می توان منابع اطلاعات اولیه این پرونده‌ها را به شکل زیر طبقه‌بندی کرد:

1) مخبرین

از جمله تماس‌های ناشناس، فعالان بازار، کارمندان ناراضی و سایر رقبا

(2 تشکل های خود انتظام (SRO) ها

این تشکل ها سالانه صدها گزارش از معاملات مشکوک را به SEC ارائه می دهند. این گزارش ها معمولا همراه با مدارک و در سامانه‌ای اختصاصی ارسال می شود.

(3 مرور SEC بر معاملات بازار

کارکنان SEC نیز با استفاده از الگوریتم های پیچیده و ابزارهای پیشرفته به صورت دوره ای معاملات بازار را پایش می کنند.

به طور خلاصه، نتیجه مطالعات انجام گرفته حاکی از آن است که اگر شخصی به عنوان دارنده اطلاعات نهانی از اطلاعات نهانی شرکتی خاص مطلع بوده و بر عدم انتشار این اطلاعات متعهد باشد، تنها در صورتی مرتکب جرم معاملات نهانی غیرقانونی می‌شود که از این اطلاعات در راستای انتفاع شخصی استفاده کند .

از سوی دیگر اگر فرد یا گروهی متعهد به عدم انتشار و استفاده از اطلاعات شرکتی خاص شده و با استفاده از اطلاعات نهانی آن شرکت، به کسب منافع از شرکتی دیگر (به غیر از آن شرکت خاص) مبادرت ورزد، مرتکب جرم استفاده و انتشار اطلاعات نهانی گردیده است . لازم به توضیح است که وظیفه اثبات جرم بر عهده نهاد ناظر بوده و هیچ محدودیت از پیش تعیین شده ای را شامل نمی‌شود. ضمن این‌که تنها بخشی از معاملات دارنده اطلاعات نهانی که ارتباط آن با موضوع اطلاعات نهانی وی قابل اثبات باشد، غیرقانونی محسوب شده و محدودیتی بر سایر معاملات وی به وجود نخواهد آورد.

کارگروه مطالعات تطبیقی کانون کارگزاران

(خانم ها یحیاییان-کارگزاری بازارسهام،محمودی- کارگزاری بورس ابراز، احمدپور- کارگزاری آفتاب درخشان خاوریانه، کریمی- کارگزاری بانک کشاورزی و آقایان بهزادفر- کانون کارگزاران، سیدزارع- کارگزاری توسعه فردا و احمدی- کارگزاری بانک کشاورزی)

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24