Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 248
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 249
تبلیغ بورس24

گزارش ۶ ماهه شیمیایی ها به جز چند مورد معدود، فعلا موفق نبوده است. عملکرد نامناسب پتروشیمی شیراز در ۶ ماهه و تعدیل منفی ٩١ درصدی ( تنزل پیش بینی ٧٨ ریال سود به ٧ ریال) و تحقق ١٢۶ ریال زیان از جمله بدترین گزارش های این گروه بود...

۶ ماهه های امیدوار کننده در بورس...

عصر ایران؛ علیرضا باغانی: گزارش 6 ماهه شیمیایی ها به جز چند مورد معدود، فعلا موفق نبوده است. عملکرد نامناسب پتروشیمی شیراز در 6 ماهه و تعدیل منفی 91 درصدی (تنزل پیش بینی 78 ریال سود به 7 ریال) و تحقق 126 ریال زیان از جمله بدترین گزارش های این گروه بود.

بازار سهام در حالی پس از تعطیلات 4 روزه که دو روز آن ناشی از برپایی عزای حسینی بود،وارد آخرین هفته معاملاتی مهر ماه شد که انتشار گزارش عملکرد 6 ماهه شرکت ها مهمترین اتفاق بازار بود.

این گزارش ها هر چند پوشش دهنده انتظارات سرمایه گذاران نیست اما خروج تدریجی اقتصاد را از رکود روایت می کند.

انتظار از گزارش های 6 ماهه چه بود؟

حمید محمدی اصل کارشناس بورس24 در تحلیل گزارش های 6 ماهه گفته است: طبق برآوردها در مرحله خروج از رکود و پیش رونق قرار داریم در این مرحله به دلیل آن که شرکت ها هنوز به شکل جدی وارد فاز رونق نشده اند، انتظار بر آن بود که اغلب گروه ها، به خصوص صنایع با هزینه های مالی سرسام آور چندان گزارش های قابل توجهی ارائه ندهند.

فلزات اساسی، سنگ آهنی ها و گروه های مرتبط با کومودیتی ها که نرخ آن ها در بازارهای جهانی با افزایش مواجه شده بود طبیعتا انتظارات را از خود بالا برده بودند .در این بین البته انتظار آن را داشتیم که با توجه به عدم ورود جدی به منطقه رونق ، در اغلب شرکت ها گزارش های محافظه کارانه ای مشاهده کنیم. احتمالا این دست شرکت ها با افزایش چشمگیر درآمد راضی به تعدیل های آنچنانی در سود پیش بینی شده پایان سال خود شوند.

گزارش های سبز برای فلزات اساسی

بی تردید یکی از بهترین صنایع در گزارش های 6 ماهه فلزات اساسی بودند و در فلزی ها به جز چند مورد (لوله و ماشین سازی و فولاد هرمزگان) سایر گزارش ها قابل قبول و مثبت ارزیابی می شوند . در این بین می توان از تعدیل مثبت 104 درصدی کالسیمین و پوشش 6 ماهه 81 درصدی این شرکت نام برد.

تبدیل زیان 19 ریالی در فرآوری مواد معدنی ایران به سود 439 ریالی و ساخت 340 ریال سود در گزارش 6 ماهه از دیگر گزارش های خارق العاده این گروه است. تعدیل مثبت 35 درصدی فولاد خوزستان ، 86 درصدی فولاد آلیاژی ایران، 20 درصدی ملی صنایع مس و 67 درصدی فولاد ارفع از دیگر گزارش های مناسب این گروه بود.اگر قصد سرمایه گذاری در نمادهای این گروه را دارید ، توجه کنید که برخی از تعدیل های سبز پر رنگ این نمادها طبق انتظار بوده و اصطلاحا پیشخور شده اند.

شیمیایی ها چندان موفق نبودند

گزارش 6 ماهه شیمیایی ها به جز چند مورد معدود ، فعلا موفق نبوده است.عملکرد نامناسب پتروشیمی شیراز در 6 ماهه و تعدیل منفی 91 درصدی (تنزل پیش بینی 78 ریال سود به 7 ریال) و تحقق 126 ریال زیان از جمله بدترین گزارش های این گروه بود.

پتروشیمی جم ، پتروشیمی فن آوران و تا حدودی شیمیایی فارس و املاح معدنی ایران گزارش های بهتری را منتشر کرده اند.پاکسان هم که به لطف گروه بندی در این صنعت جای گرفته است گزارش به نسبت قابل قبولی را روانه کدال کرد .پاکسان در 9 ماهه ،76 درصد از سود 788 ریالی خود را پوشش داده است.

دارویی ها ضعیف تر از انتظار

دارویی ها که از همان ابتدا به نظر می رسید بودجه های خوش بینانه ای برای سال پیش رو در نظر گرفته اند . با مشکلات نقدینگی و سرمایه در گردش دسته و پنجه نرم می کنند. افزایش قیمت دلار مبادله ای هم مشکل دیگری بر گرده داروسازان شده تا شرکت های این صنعت پر آتیه نتوانند گزارش های 6 ماهه مناسبی را روانه کدال کنند.

تا اینجای کار عملکرد خارق العاده ای در گزارش های این گروه مشاهده نشده ، در مقابل تعدیل منفی 38 درصدی روز دارو و رشد 11 درصدی پیش بینی فرآورده های تزریقی ایران، از جمله گزارش های موجود داروسازان به شمار می آید.

پتانسیل خودرو در گزارش 6 ماهه آزاد نشد!

خودرو از جمله صنایع پیشتاز سال جاری خواهد بود . نکته واضح و مبرهن در خصوص این صنعت ، افزایش خارق العاده تولید و فروش خودرو ها است حتی انتظار برای ثبت رکورد تاریخی در تولید و سودآوری غول های جاده مخصوص ، چندان بعید نیست.

با این همه گزارش های 6 ماهه خودرو و قطعه سازان چندان چنگی به دل نمی زد و اغلب به رغم پرش تعداد تولیداتشان ، گزارش هایی بدون تعدیل به بدنه سامانه کدال تزریق کردند.مشکل همچنان هزینه های مالی بالای این گروه است که با بهبود ساختار احتمالا در گزارش های آتی ، کاهش پیدا خواهد کرد.

با تمام این تفاسیر ، گزارش 6 ماهه گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو و تبدیل پیش بینی 134 به 192 ریالی (تعدیل مثبت 32 درصدی) و پوشش 43 درصدی سود 523 ریالی رادیاتور ایران در نیمسال نخست سال، بیش از سایر نمادها به چشم آمد . ایران خودرو اگر چه همچنان بر سود 78 ریالی در پایان سال 95 تاکید دارد اما به نظر می تواند طی سال جاری به سودهای بالاتری هم دست پیدا کند.

در بین گزارش های نه چندان مطلوب خودرویی ها می توان از 6 ماهه سایپا دیزل نام برد که در نیمه نخست سال به رغم پیش بینی سود ، 682 ریال زیان ساخته است.

تک ستاره های کدال در دوره 6 ماهه

انتشار گزارش های میان دوره ای منتهی به شهریور ماه شرکت ها به پایان نرسیده و همچنان ادامه دارد.در این بین برخی از نمادها ، عملکرد خارق العاده ای را از خود برجای گذاشتند.در گروه لاستیک سازان ، لاستیک بارز در نماد پکرمان با تعدیل مثبت 32 درصدی (تبدیل پیش بینی 415 به 546 ریالی) و ساخت 328 ریال از این سود عملکرد قابل دفاعی از خود بروز داد.

در استخراج کانه های فلزی ، معدنی باما ، توسعه معادن روی ، گل گهر و چادرملو همگی با تعدیل مثبت بیش از 20 درصدی نگاه ها را به سمت خود جلب کردند . در این بین شرکت معدنی باما با تعدیل 52 درصدی (تبدیل پیش بینی 388 به 588 ریالی) و ساخت 361 ریال سود در دوره 6 ماهه بیش از سایرین به چشم آمد.

در صنعت زغال سنگ هم صنعتی و معدنی شمال شرق شاهرود دست به کار بزرگی زد و پیش بینی سودآوری 25 ریالی خود را با تعدیل مثبت 928 درصدی به 257 ریال تغییر داد.این شرکت در نیمه نخست سال 55 ریال از سود پیش بینی خود را ساخته است.

سیمان شمال در صنعت خاکستری هم عملکردی قابل دفاع از خود بروز داده است . این شرکت سیمانی در گزارش 6 ماهه ضمن تعدیل مثبت 36 درصدی (تبدیل 128 به 174 ریال سود) 147 ریال به ازای هر سهم سود ساخته است . عمده این افزایش سودآوری به سبب کاهش قابل توجه هزیه های مالی و افزایش درآمدهای سرمایه گزاری شرکت گزارش شده است.

در مقابل این عملکردهای مناسب،لوله و ماشین سازی ایران ، فولاد هرمزگان و حمل و نقل خلیج فارس گزارش های ناامید کننده ای را روانه بازار کردند . هر سه این نمادها تعدیل های منفی بیش از 600 درصدی داشتند و پیش بینی زیان برای پایان سال مالی 95 ارائه کردند.

شرکت تازه واگذار شده حمل و نقل خلیج فارس که در بودجه قبلی خود 51 ریال زیان برای پایان سال مالی خود پیش بینی کرده بود . با تغییر پیش بینی به 987 ریال زیان ، تعدیل منفی 1837 درصدی را روانه کدال کرد . حفارس در نیمه نخست سال 48 درصد از این زیان ، یعنی 471 ریال را ساخته است.افزایش بهای تمام شده به نسبت درآمد و هزینه های مالی ، عمده دلیل افزایش بی مهابای زیان این نماد گزارش شده است.

در بازار چه خبر بود؟

بازار سهام در حالی وارد آبان ماه می شود که متغیرهایی همچون قیمت ارز، انتخابات آمریکا و تغییر چند وزیر در کابینه حسن روحانی می تواند در روند معاملاتی اثر گذار باشد. اما اتفاق نظر کارشناسان بازار سهام در این برهه رشد بازار سرمایه است و این که شانس خزش منظم بازار و در واقع رشد تدریجی آن در ماه های باقی مانده از سال بیشتر است.

متغیر ارزش معاملات هم روایتگر رشدی بودن بازار است.ارزش معاملات 8 روز معاملاتی اخیر در دو بازار بورس و فرابورس 2.656 میلیارد تومان رقم خورده است. ارزش معاملات خرد ( بدون معاملات بلوکی و اوراق مشارکت ) هم در بازارهای بورس و فرابورس به 1.010 میلیارد تومان رسیده است.

شاخص بورس اما در این مدت فقط 0.56 درصد مثبت بود. این در حالی است که شاخص کل بورس در 7 ماهه سپری شده از سال 2.6 درصد منفی بوده است.

*روزنامه نگار و کارشناس بورس

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 252
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24