Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

دبیرشورای عالی شهرسازی و معماری با اشاره به اینکه گودبرداری‌‌های عمیق ریسک بالایی برای شهر تهران دارند، گفت: گودهای عمیق به ویژه در قسمت‌های شمالی شهر به مسیر قنات‌ها برخورد می‌کنند و این در حالی است که هیچکدام از قنات‌های تهران خشک نیستند.

ایلنا/ پیروز حناچی در ارتباط با تاثیر گودبرداری‌های عمیق در تهران و تاثیر احتمالی آن بر آب‌های زیرزمینی و فرونشست زمین گفت: ما در حال بررسی این موضوع به صورت عمومی هستیم، در دنیا گودهای عمیق بالای ۲۵ متر را با ریسک بسیار بالایی همراه می‌دانند، در حالی که ما در تهران گودهای ۵۰ یا حتی ۷۰ متری و به تعداد زیادی گودهای بالای ۴۰ متر داریم که نمی‌توانیم بگوییم؛ این‌ها عارضه‌ای را ایجاد نمی‌کنند.

وی ادامه داد: تهران شهری است که تعداد زیادی قنات دارد و تخمین می‌زنند که بالای ۱۰۰۰ قنات در منطقه عمومی تهران وجود داشته باشد، اصلا علت پیدایش این شهر و ری، قنات‌های پای رشته کوه البرز بوده است، بنابراین نمی‌توانیم؛ بگوییم این گودهای عمیق هیچ عارضه‌ای ندارند، به ویژه در قسمت‌های شمالی شهر که این ساخت‌وساز‌ها و گودبرداری‌ها به مسیر قنات‌ها بیشتر برخورد می‌کنند.

هیچکدام از قنات‌های تهران خشک نیستند

دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری افزود: قنات‌های تهران هیچکدام خشک نیستند، بعضی دائما فعال هستند و برخى نیز در فصل بارندگی فعال می‌شوند، آب این قنات‌ها با توجه به وضعیت خاک، ریزدانگی‌ها و خاک رس را می‌شوید و همانطور که از قدیم نیز می‌گفتند؛ «آب مسیر خودش را پیدا می‌کند» آب این قنات‌ها هر چیز را که در مسیرش قرار گرفته می‌شوید و به شکل فرونشست یا فروچاله خود را نشان می‌دهد.

تمام گودبرداری‌ها، عارضه ایجاد می‌کند

حناچی در پاسخ به اینکه با توجه به این عوارض چه لزومی به ساخت ساختمان‌ها و مجتع‌های تجاری بزرگ در سطح شهر به ویژه در شمال شهر است، توضیح داد: فارغ از کاربری، این گودبرداری‌ها هرجا می‌تواند رخ دهد و عارضه ایجاد کند، اما مجموعه‌های تجاری بزرگ بارگذاری مضاعف هستند، زیرا هم سطح زیادی اشغال می‌کنند و هم به واسطه بارگذاری که روی آن‌ها صورت می‌گیرد، معمولا حداکثر گود را برای تامین پارکینگ و خدمات دارند، در هر صورت دیگر چنین مجوزهایی در کمیسیون ماده ۵ داده نمی‌شود، اما در گذشته مجوزهایی از این قبیل داده شده و بسیاری از این‌ها نیزمشکلاتی را به وجود آورده‌اند.

معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: شورای عالی شهرسازی و معماری نیز به این موضوع ورود پیدا کرده است، به لحاظ مشکلات عمومی شهر نمی‌خواستیم همه این پروژه‌ها را متوقف کنیم، هرچند اقداماتی انجام دادیم که شهرداری مسیرش را تغییر دهد و چنین مجوزهایی که هم برای شهر و هم برای شهروندان پیامد دارد؛ صادر نکند، این گونه پروژه‌ها حتی برای سرمایه‌گذاران نیز در آینده عارضه دارد، در حالی که اکنون شاید آنها متوجه مسائل فنی مربوط به این قضایا نباشند.

مدیریت شهرى به افکار عمومى پاسخگو باشد

حناچی در پاسخ به این سوال که چرا در تهران شاهد واکنش جدی به تخلفات مدیریت شهری نیستیم و چگونه می‌توان از عادی سازی اشتباهات مدیریت شهری جلوگیری کرد؟ گفت: طبیعتا اگر نظام مدیریت شهری به افکار عمومی پاسخگو باشد؛ نباید چنین اتفاقی بیفتد، زیرا اعضای محترم شورای شهر و شهرداران نیازمند آراء مردم هستند.

اعضای شورای شهر تنها به دادن تذکر بسنده می‌کنند

وی در ارتباط با این مساله که شاهدیم اعضای شورای شهر تنها به دادن تذکر در مورد مشکلات حوزه شهری بسنده می‌کنند و ورود جدی به تخلفات و اشتباهات ندارند، اظهار کرد: یکی از وظایف اصلی شورای شهر نظارت است که این نظارت تنها شامل مسائل مالی نیست، بلکه بحث‌های فنی و تخصصی را نیز شامل می‌شود و معنای عام دارد. شاید اعضای شورای شهر دقیقا براساس وظایفی که بر گردشان است؛ رفتار نمی‌کنند.

وی ادامه داد: علت دیگر هم می‌تواند؛ ناشی از خلاء تشکیلاتی نهاد‌های مدنی و احزاب باشد، معمولا در انتخابات شورا‌ها این تشکل‌ها فعال می‌شوند، قول‌هایی را نیز به مردم می‌دهند، اما باید بدانند که دوباره نیز نیازمند رای مردم هستند و باید گزارش بدهند که قول‌های دوره قبل به کجا رسیده است؟

باید به پرونده واگذاری املاک شهرداری حساس باشیم

دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری خاطرنشان کرد: در شهرهای ما تشکیلات نهاد‌های مدنی و احزاب متاسفانه ضعیف هستند و در این حوزه‌ها کمتر تخصصی عمل می‌کنند، اما احزاب و تشکل‌های شناسنامه‌دار به طور دائمی نیازمند آرا مردم هستند و در دنیا چنین معمول است که اگر این‌ها به قولی که داده بودند؛ عمل نکرده باشند، دوباره کسی به آنها رای نمی‌دهد.

حناچی در خصوص پرونده واگذاری املاک از سوی شهرداری تهران به برخی افراد خاص با تخفیف و تسهیلات زیاد، گفت: اظهار نظر در مورد اصل این پرونده بر عهده قوه قضاییه و دستگاه‌های نظارتی است، اما به طور کلی کسانی که وظیفه نظارت دارند، چه نظارت عالیه و چه نظارت محلی؛ نباید از دستگاهی که باید به آن نظارت می‌کنند، مستقیم یا غیرمستقیم منتفع شوند. این مساله از نظر اخلاقی پسندیده نیست و اگر چنین اتفاقی صورت گرفته باشد؛ باید نسبت به آن حساس بود.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24