همزمان با فرا رسیدن عاشورای حسینی ، مردم عزادار ایران اسلامی با حضور در هیئت ها، امامزاده ها و اماکن مقدسه از ساعات اولیه صبح به عزاداری پرداختند...
بورس24 : همزمان با فرا رسیدن عاشورای حسینی ، مردم عزادار ایران اسلامی با حضور در هیئت ها، امامزاده ها و اماکن مقدسه از ساعات اولیه صبح به عزاداری پرداختند.
به گزارش میزان دسته های عزاداری از نخستین ساعت های صبح امروز، چهارشنبه، در گوشه و کنار ایران اسلامی به راه افتاده اند تا باشکوه تر از سال های گذشته، عزای سید و سالار شهیدان را به پا دارند.
در میان عزاداری هایی که در تمامی نقاط ایران اسلامی برپا شده، عزاداری مردم زنجان بسیار قابل توجه است، چرا که مردم این شهر با اتحادی مثال زدنی و به صورت ایستاده و در حالی که همگان لباس هایی مشکی بر تن دارند، ساعت ها به عزاداری می پردازند و این اقامه عزا حتی پس از اقامه نماز ظهر عاشورا نیز ادامه پیدا می کند.
همچنین یزد، اردبیل، شیراز، سیستان و بلوچستان، مشهد مقدس، قم، اصفهان و سایر شهرهای اران نیز از نخستین ساعات صبح عاشورا کاروان های عزاداری خود را در کوچه ها و خیابان های شهر به راه انداخته اند و در حالی که هر لحظه به نماز ظهر عاشورا نزدیک می شویم، بر تعداد عزاداران حاضر در این کاروان های عزاداری افزوده می شود.
همچنین عزاداری روز عاشورای حسینی در شهرهای جنوبی کشورمان مانند آبادان، خرمشهر، اهواز و بوشهر نیز با حال و هوای خاصی برگزار می شود، به صورتی که عزاداران حسینی در کنار توجه به آداب و رسوم اصیل سوگواری سید الشهداء (ع)، از آداب محلی ویژه منطقه خود نیز در عزاداری امام سوم بهره می گیرند که این موضوع، یکی از وجوه متمایز عزاداری در ایران اسلامی به شمار می رود. از وجوه متمایز عزاداری امام حسین (ع) در بوشهر، می توان به استفاده از سنج و دمام در عزاداری ها، اشاره کرد.
همچنین ایستگاه های صلواتی که در دهه نخست ماه محرم در راستای خدمت رسانی به عزاداران حسینی، فعالیت چشمگیری داشته اند، در روز عاشورا نیز میزبان عزاداران حسینی هستند.
در این ایستگاه ها انواع آش های نذری، چای، شربت و شیر و شیرکاکائو که اغلب نذر مادران برای حضرت علی اصغر (ع) است، بین عزاداران توزیع می شود.
با اذان ظهر، تمامی مردم در سراسر ایران بنا بر سفارش آقا امام حسین (ع) و همچنین در راستای عمل به مهمترین ارزشی که امام سوم برای آن قیام کردند و خودشان و اعضای خانواده شان به شهادت رسیدند، به نماز ایستادند و نماز ظهر عاشورا را به صورت جماعت به جای آوردند.
بر اساس آنچه در آموزه های دینی مورد سفارش قرار گرفته است، نماز ظهر عاشورا بهتر است به صورت جماعت خوانده شود. چون در این صورت هم در راستای عمل به فرامین سید الشهداء (ع) در زمینه اقامه نماز به صورت یکپارچه و اول وقت گام برداشته ایم و هم اینکه خواندن نماز به صورت جماعت، نماد ارزشمندی از اتحاد و یکپارچگی مردم یک کشور را به تصویر می کشد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.