روزنامه وقایع اتفاقیه با رسول کوهپایه زاده، وکیل بابک زنجانی مصاحبه ای انجام داده است...
بورس24 : روزنامه وقایع اتفاقیه با رسول کوهپایه زاده، وکیل بابک زنجانی مصاحبه ای انجام داده است.
بخشی از این مصاحبه را می خوانید:
آقای کوهپایه زاده، تا این لحظه چه مقدار از بدهی بابک زنجانی به شرکت نفت پرداخت شده است؟
اصل بدهی آقای زنجانی، طبق رأی شعبه «15» دادگاه انقلاب، کمتر از دو میلیارد یورو، یعنی معادل هشت هزار میلیارد تومان است. از این هشت هزار میلیارد تومان، بر اساس اعلام دادستان، اموال داخلی آقای زنجانی به شرکت نفت واگذار شد که دو هزار میلیارد تومان از این بدهی پرداخت شد.
اموال خارج از کشور زنجانی در چه وضعیتی است؟ همواره اخبار متفاوتی از میزان دارایی های او منتشر می شود و بسیاری از آنها مورد تأیید قرار نمی گیرد؛ روند پیگیری این اموال در چه وضعیتی است؟
اخیرا آقای زنجانی دو وکالت رسمی به شرکت نفت دادند؛ یکی درباره اموالشان در ترکیه است، یکی هم در ارتباط با اموالشان در دوبی؛ البته رقم دقیق این اموال، نیازمند بررسی دقیق تری است اما به نظر می آید اگر این اقدامات به نتیجه برسد، رقم قابل توجهی را در بر بگیرد.
این دارایی ها در این دو کشور به چه صورت است؟
در ترکیه، یک خط هواپیمایی معتبر متعلق به آقای زنجانی است و در دوبی هم از یک شرکت نفتی طلب داریم چون به آنها نفت فروختیم اما بعد از آنکه آقای زنجانی گرفتار شد، آنها سوءاستفاده کردند و بخشی از مطالبات نفتی آقای زنجانی را پرداخت نکردند و بعد هم او راهی زندان شد.
در حال حاضر، امکان پیگیری این مطالبات وجود دارد؟
وکالتنامههایی که اخیرا آقای زنجانی داد، شرکت نفت را قادر می کند که بتواند اقدامات قانونی برای وصول این مطالبات، فروش اموال و پیگیری موضوع در دادگاه های آن کشورها را انجام بدهد؛ این مطالبات هم رقم قابل توجهی خواهد شد.
اگر این پیگیری ها به نتیجه برسد، چه میزان از بدهی شرکت نفت پرداخت خواهد شد؟
به نظر می رسد اگر به نتیجه برسد، رقم قابل توجهی در حدود همان دو هزار میلیارد تومان خواهد شد.
با این حال، اگر پیگیری های ترکیه و دوبی به سرانجام برسد و در نهایت، همان دو هزار میلیارد تومان به دست آید، با احتساب دو هزار میلیارد تومان اموال داخلی، باز هم نیمی از بدهی زنجانی باقی می ماند.
فعلا همین طور است اما او ماه هاست در انفرادی به سر می برد و دستش کوتاه است؛ امانتداران زنجانی در خارج از کشور سوء استفاده می کنند و به اموال او تعرض کردند؛ مثلا در ترکیه، اموالی مورد سوء استفاده قرار گرفت. همین دو هزار میلیارد تومان از اموال داخلی را هم خود آقای زنجانی، پیش از رأی قطعی به وزارت نفت وکالت داد و نشان می دهد که او در جهت تخفیف خسارات وارده، تلاش می کند.
یعنی فکر می کنید اراده ای برای پرداخت بدهی وجود دارد؟
هیچ کس بیشتر از خود بابک زنجانی، دلش نمی خواهد که این پول زودتر بازگردد چون او آدم باهوشی است و می داند که اگر این پول برگردد، قطعا در سرنوشت قضائی اش تأثیر مهمی خواهد داشت و من شهادت می دهم کسی که اعتبارات بین المللی اش به هر حال مخدوش شده، ارتباطاتش با دنیای خارج قطع شده، برخی از اموالش مورد سوء استفاده امانتدارانش قرار گرفته، تا این لحظه، به نظرم واقعا حسن نیت داشته و همکاری لازم را انجام داده و اگر تا حالا کل بدهی اش پرداخت نشده، دلیلی غیر از تمایل موکلم دارد؛ اگر یک نفر بخواهد این پول برگردد، خود بابک زنجانی است.
درباره ترکیه، شما سال گذشته گفته بودید که قدرت تنجل، شریک بابک زنجانی در ترکیه، دو هزار میلیارد تومان از اموال او را بالا کشیده و از طریق اینترپل، پیگیر این مسئله هستید، این مسئله پیگیری شد؟
بله، این مسئله پیگیری شد و دوستان شرکت نفت پیگیر این موضوع بودند، چون آقای زنجانی به شرکت نفت وکالت داده و امیدواریم ماحصل این تلاش ها بازگشت پول به خزانه دولت باشد.
یعنی آن شکایت به سرانجام رسیده است؟
البته زمانی می توانیم بگوییم به نتیجه رسیده که پول را در خزانه دولت ببینیم اما به عنوان کسی که مطلع هستم و می دانم که آقای زنجانی، فروردین امسال وکالت لازم را به شرکت نفت داد، امیدوار هستم که این پول به زودی به ایران برگردد.
با توجه به ارزیابی ها، به هر حال فقط نیمی از بدهی بابک زنجانی پرداخت می شود، برای باقی مانده این بدهی یعنی حدود چهار هزار میلیارد تومان، آیا اساسا بابک زنجانی، اموال دیگری هم دارد که بتواند این بدهی را پرداخت کند؟
سؤال خوبی است؛ ببینید شرکای خارجی آقای زنجانی، رسما به قوه قضائیه نامه نوشتند و اعلام کردند که اگر قرار بازداشت به قرار وثیقه تبدیل شود، حاضر هستیم این وثیقه را تودیع کنیم؛ آنها با علم به اینکه وثیقه بیش از هشت هزار میلیارد تومان خواهد بود و در دنیای تجارت، کسی این رقم را به عنوان وثیقه تقبل می کند که یقینا منافع داشته باشد و به این معنی است که حتما آقای زنجانی در خارج از کشور، پول، ملک، اعتبار و مراوداتی داشته که آنها حاضر هستند این رقم را متقبل شوند. ما از آنها خواهش کردیم که به ایران بیایند و این مطلب را در داخل کشور هم به مراجع قضائی، به صورت حضوری منتقل کنند، که این کار انجام شد.
آنها به ایران سفر کردند؟
بله، به ایران سفر کردند و همین مسئله را به صورت حضوری منتقل کردند. با این حال، من احساس می کنم به عنوان کسی که هم برای دفاع از موکل و هم برای استیفای حقوق بیت المال دغدغه دارم، به نظر من، بهترین راه این است که قانون اجرا شود. بر اساس قانون، صراحتا اعلام شده که به هیچ عنوان و تحت هیچ شرایطی، نمی توانیم متهمی را که مجازاتش حکم اعدام است، با قرار بازداشت موقت در زندان نگه داریم و موظف هستیم قرار را به وثیقه تبدیل کنیم.
منبع: صراط نیوز
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.