یک مقام مسئول در شرکت نفت با بیان اینکه شرایط کنونی میدان آذر شبیه شرایط جنگ است، گفت: در طرف مقابل شرکت های روسی و آمریکایی برای توسعه این میدان مشترک با عراق همکاری می کنند...
بورس24 : یک مقام مسئول در شرکت نفت با بیان اینکه شرایط کنونی میدان آذر شبیه شرایط جنگ است، گفت: در طرف مقابل شرکت های روسی و آمریکایی برای توسعه این میدان مشترک با عراق همکاری می کنند.
به گزارش مهر به نقل از شرکت ملی نفت، کیوان یار احمدی درباره آخرین وضعیت توسعه میدان مشترک نفتی آذر، گفت: هم اکنون پیشرفت توسعه این میدان مشترک نفتی با عراق به ۷۸ درصد رسیده است.
مجری طرح توسعه میدان آذر در شرکت مهندسی و توسعه نفت با اعلام اینکه پیش بینی می شود تا پایان امسال امکان برداشت روزانه ۳۰ هزار بشکه نفت از این میدان مشترک فراهم شود، تصریح کرد: قرارداد توسعه میدان آذر ۳۶ ماه برای توسعه و تولید زود هنگام به میزان ۳۰ هزار بشکه و ۵۵ ماه برای توسعه و تولید نهایی از این میدان به مقدار ۶۵ هزار بشکه در نظر گرفته شده است.
این مقام مسئول افزود: با توجه به اینکه میدان آذر جز پرچالش ترین و سخت ترین میادین نفتی ایران و حتی جهان از نظر ساختار زمین شناسی بوده، از این رو این موضوع به علاوه مشکلات تأمین سرمایه توسط سرمایه گذار موجب شد کار در زمان تعیین شده عملیاتی نشود.
وی درباره ی ترکیب سیال میدان نفتی آذر هم توضیح داد: سیال این میدان به شدت خورنده بوده و از اینرو در ساخت تأسیسات و خطوط لوله این میدان باید از آلیاژهای مقاوم در برابر خوردگی استفاده کرد که با توجه انحصار تولید چنین کالایی که صرفاً در اختیار چند شرکت محدود غربی و ژاپنی آن هم با قیمت های بالا است.
مجری طرح توسعه میدان آذر افزود: یکی از مسائل دیگر که در میدان آذر شکافت اسیدی میدان بوده، چون میدان آذر به واسطه نوع سازند و خواص سنگ مخزن به صورتی است که به طور عادی نمیتوان پس از حفاری میزان نفت مورد نظر را از هر چاه استخراج کرد و باید در چاه های این میدان شکافت هیدرولیکی انجام شود، به این معنا که فشاری بالاتر از فشار شکست سنگ را اعمال کنیم تا نفت از فواصل دور دست به حفره تولیدی جریان پیدا کند و میزان بهره دهی از هر چاه افزایش یابد که آذر در این زمینه نمونهای موفق در سطح کشور است.
یاراحمدی با اعلام اینکه تا دو سال اینده امکان بهره برداری کامل از میدان نفتی آذر فراهم می شود، تاکید کرد: از سوی دیگر در توسعه این میدان مشترک با عراق باید با شرکت های اروپایی و آسیایی در طرف مقابل میدان رقابت کنیم.
وی با بیان اینکه شرایط کنونی میدان آذر شبیه شرایط جنگ تحمیلی است، تاکید کرد: به این مفهوم که در آن قسمت مرز کنسرسیومی بین المللی متشکل از شرکت های گازپروم نفت روسیه، پتروناس مالزی، شرکت گازکره و شرکت نفت ترکیه با همکاری شرکت های سرویس دهنده ی آمریکایی مشغول کار هستند و برداشت از آن را آغاز کرده اند.
مجری طرح توسعه میدان مشترک آذر خاطرنشان کرد: برآورد حجم نفت در جای اولیه میدان آذرحدود ۲.۵ میلیارد بشکه بوده و نفت تولیدی زود هنگام این میدان به دهلران و نفت تولیدی مرحله نهایی به چشمه خوش ارسال خواهد شد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.