Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

مدیرعامل بورس کالای ایران گفت: در شرایطی که قیمت شکر در بازار مصرف بالا بود به شرکت بازرگانی دولتی و سایر عرضه کنندگان تذکر داده شد برای تنظیم بازار و تامین مصرف در کنار عرضه سلف به حجم بیشتر عرضه نیاز فوری وجود دارد، اما ۷۰ درصد شکر عرضه شده سلف بود.

 مدیرعامل بورس کالای ایران: عرضه شکر‌های سلف شرکت بازرگانی دولتی باعث بر هم خوردن بازار شد

حامد سلطانی نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار بخش کشاورزی خبرگزاری تسنیم در خصوص وضعیت عرضه سلف شکر در بورس کالای ایران اظهار کرد: شرکت بازرگانی دولتی و انجمن توسعه صنایع شکر برای تنظیم بازار این محصول در بازار مصرف، تصمیم گرفته‌اند که از سازوکار موجود در بورس بهره گیرند.

وی افزود: در بورس کالای ایران قابلیت عرضه محصول به صورت نقدی و سلف وجود دارد و برای اینکه به شرایط ایده آل برسیم، برنامه عرضه 40 هزار تن شکر در هفته در دستور کار ما قرار گفت.

بورس کالا نقش نظارتی در عرضه شکر تعزیراتی دارد

مدیرعامل بورس کالای ایران ادامه داد: وزیر جهادکشاورزی معتقد است بر عرضه شکر که قیمتی تعزیراتی در بازار مصرف دارد باید نظارت صورت گیرد و نهاد نظارتی وجود داشته باشد، به همین دلیل، سازوکار "بورس کالا" برای این منظور انتخاب شد.

وی با اشاره به اینکه اوایل سال جاری التهابی در بازار مصرف شکر به دلایلی از جمله کمبود در حوزه ذخایر راهبُردی وجود داشت تصریح کرد: در این شرایط، عمده عرضه‌های صورت گرفته در بورس کالا به صورت سلف صورت گرفت که بارها به شرکت بازرگانی دولتی و انجمن توسعه صنایع نیشکر و شرکت‌های زیرمجموعه بانک کشاورزی در این خصوص تذکر داده شد.

سلطانی برای توضیح بیشتر، با اشاره به اینکه عرضه شکر به‌صورت سلف تنظیم کننده بازار در دراز مدت است افزود: نیاز روزانه را نمی‌توانیم از طریق فروش سلف تامین کنیم و در این شرایط باید نیاز بازار را به صورت فوری و روزانه تأمین می‌کردیم.

بخشی از شکر سلف هنوز تحویل نشده است

وی با بیان اینکه بخشی از شکر سلف هنوز تحویل نشده یا این کار با تأخیر انجام‌شده است افزود:بیش از 370 هزار تن شکر در بورس کالای ایران از ابتدای امسال عرضه شده که بخش عمده آن به صورت سلف بوده است .

مقام مسئول بورس کالای ایران با تاکید بر اینکه حدود 70 درصد از شکری که در سال جاری در بورس کالا ایران عرضه‌شده به‌صورت سلف بوده است ادامه داد : این امر باعث شد نیاز بازار به موقع تامین نشود.

سلطانی نژاد با بیان اینکه مصرف شکر 2 میلیون 300 تا 400 هزار تن در سال است گفت: در شش ماهه اول سال برآورد می‌شود حدود یک میلیون تن شکر مورد استفاده قرار گرفته باشد که تنها 370 هزار تن آن در بورس و مابقی آن از مجاری دیگری خریدوفروش شده است.

مدیرعامل بورس کالا ایران با بیان اینکه، برای تنظیم بازار این آمادگی وجود دارد که کل شکر مصرفی کشور از طریق بورس عرضه شود تأکید کرد: برای این منظور، اصناف می‌توانند به بورس مراجعه کرده و شکر مورد نیاز خود را خریداری کنند.

وی در ادامه صحبت‌های خود با بیان اینکه مخالف عرضه‌های سلف شکر در بورس نیستم گفت: عرضه سلف در بورس باید در کنار عرضه روز صورت گیرد تا نیاز روز بازار نیز تأمین شود و عرضه‌های سلف می‌تواند به بازار کمک کند.

سقف حداکثر 5 درصد بالاتر از نرخ تعزیراتی برای عرضه شکر در بورس تعیین شد

وی بابیان اینکه با توجه به اینکه شکر کالای تعزیراتی است، نباید این خلط مبحث انجام شود که امکان عرضه در بورس کالا را ندارد گفت: یکی از وظایف بورس کشف قیمت است و از دیگر کارهای های آن می‌توان به شفافیت، اطمینان از تناوب عرضه و رعایت مساوات بین خریداران اشاره کرد همچنین این آمادگی وجود دارد که اطاعات آماری دقیقی از میزان عرضه، تولید و واردات ارائه شود.

سلطانی نژاد بابیان اینکه شکر‌های که در بورس عرضه شده به قیمت مصوب نزدیک بوده است گفت: در بورس نیز برای شکر، براساس رقم تعزیراتی این محصول، سقف قیمتی گذاشته‌ایم و این محصول حداکثر 5 درصد از سقف تعزیراتی خود به فروش می‌رسد.

وی با بیان اینکه عرضه شکر در بورس باعث شفاف‌سازی و ایجاد اطلاعات آمار دقیق در تولید و تأمین شکر، در بازار بازار مصرف است گفت: در کشور اطلاعات کاملی در مورد مصرف آینده محصولاتی مانند شکر نداریم و نمی‌دانیم که به‌طور مثال کشت داخلی جوابگوی بازار داخلی است یا خیر، که از طریق عرضه سلف در بورس می‌توانیم به اطمینان و رقم دقیق دست‌یافت و نیاز به واردات را به‌صورت دقیق اعلام کرد.

ممنوعیت عرضه "شکر سلف" به بورس ابلاغ نشده است

سلطانی‌نژاد در واکنش به صحبت های معاون سازمان حمایت در خصوص لزوم "عرضه فوری شکر در بورس" گفت: چیزی مبنی بر ممنوعتی عرضه سلف در بورس به ما ابلاغ نشده، کما اینکه تا به امروز نیز بخش از شکر به این صورت عرضه شده است.

وی در خصوص احتمال خرید شکر تولیدی از محصول کشاورزان در سال جاری گفت: این ساز و کار و آمادگی توسط بورس کالای ایران وجود دارد اما این علاقه‌مندی باید توسط خود عرضه کنندگان داخلی نیز وجود داشته باشد که به نظر می‌رسد این امر محقق شود.

مدیرعامل بورس کالا ایران تأکید کرد: شکر داخلی نیز در صورت عرضه در بورس کالا به همان نرخ مصوب است و به نرخ 2 هزار و 520 تومان عرضه می‌شود .

مخالفت با عرضه شکر در بورس به دلیل ایجاد شفافیت است

سلطانی نژاد گفت: بورس کالا ایران این آمادگی را دارد تا شرایطی را فراهم کند تا بخشی از پول مصرف‌کنندگان دریافت شود و بخش عمده مبلغ به بعداً و در زمان تحویل محصول موکول شود.

وی در پایان اظهار کرد:عرضه شکر و محصولات مشابه در بورس کالای ایران باعث شفافیت در عرضه و مشخص شدن خریداران و فروشندگان می‌شود و شاید بسیاری از مخالفت‌های که برای عرضه شکر در بورس صورت می‌گیرد ناشی از همین ایجاد شفافیت‌ها و عدم استقبال از شفافیت‌ها است.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24