مدیرعامل تامین سرمایه سپهر، توسعه ابزارهای جدید مالی را نیازمند ایجاد زیرساخت ها و در برخی موارد اصلاح قوانین موجود دانست.
بهروز زارع در گفت وگو با پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) گفت: به نظر می رسد تا حدودی از ظرفیت قانونی موجود در طراحی ابزارهای مالی استفاده شده است؛ اما توسعه بیشتر ابزارها نیاز به ایجاد زیرساخت های قانونی برای پشتیبانی از آنها و نیز اصلاح برخی از قوانین دارد تا این فرایند را تسهیل کند.
وی تصریح کرد: به عنوان مثال قانون تجارت قانون نسبتا خوبی است اما با توجه به شتاب فزاینده ای که در فضای مالی در تمام دنیا وجود دارد، باید روابط مالی ایجاد کرد و ابزارها را توسعه داد.
مدیرعامل تامین سرمایه سپهر افزود:حداقل باید بخش هایی از قانون تجارت که به این حوزه ارتباط دارد و ایرادات آن قابل ملاحظه است اصلاح شود، اما تا کنون هیچ اقدامی در این خصوص صورت نگرفته و زیر ساخت های آن نیز فراهم نشده است.
وی ادامه داد: طراحی و ارائه ابزارهای جدید، فرایندی پیچیده و طولانی است؛ زیرا ابزارها به دلیل ماهیت خود تبعات حقوقی و مالی بسیار زیادی دارند و طراحی آنهابه دقت بالایی نیاز دارد؛ با این حال در سال های اخیر ، ابزارهای جدیدی در سازمان بورس طراحی یا پیشنهاد ایجاد آن از سوی سایر نهادهای مالی بهاین سازمان داده شده است.
مدیر عامل تامین سرمایه سپهر سپس با اشاره به برخی محدودیت ها در طراحی ابزارهای جدید و لزوم رعایت دقیق قوانین و مقررات اظهار کرد:در حالی قانون تجارت, قانون مالیات ها و قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید اجرا می شود که کارکرد برخی از این قوانین مشخصا فقط برای چیزی است که توصیف می کند؛ به طوری که اگر قرار باشد یک ورقه بهادار جدید وارد شود ممکن است حتی برخی از ویژگی های آن با قوانین فعلی تداخل پیدا کند که این موضوع نیازمند اصلاح است.
وی افزود: یکی از مشکلات دیگری که بر سر طراحی ابزارهای جدید مالی وجود داشته موضوع مالیات بوده است؛ برای مثال، از سال ۸۴ زمینه طراحی ابزارهای جدید وجود داشت اما عملا بلااستفاده مانده بود تا زمانی که در سال 88 در قانون توسعه ابزارهای مالی جدید, بخشی از مشکلات مالیاتی برطرف شد؛ لذا در برخی موارد نیاز است قوانین به گونه ای اصلاح شود که اجازه ایجاد ساختارهای حقوقی جدید را بدهد.
زارع ادامه داد:علاوه بر این برای طراحی هر ابزاری باید تمام ظرایف و ملاحظات آن دیده شود و ابزار جدید از سازمان بورس, کمیته فقهی و شورای عالی بورس بگذرد تا به ابزار مالی تبدیل شود.
مدیر عامل تامین سرمایه سپهر در پایان گفت و گو با سنا خاطرنشان کرد:در برخی کشورها، این روند مسیر متفاوتی را طی می کند. برای مثال، ابتدا این ابزارها در سطح خرد طراحی و به صورت پایلوت اجرایی می شود تا مشکلات و نکات ابهام آن مشخص شود، سپس تبدیل به یک ورقه بهادار رسمی شود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.