رئیس سازمان دامپزشکی کشور از تعیین یکهزار و ٨٢٩ جایگاه ثابت و سیار عرضه و کشتار شرعی دام ویژه عید قربان در سراسر کشور خبر داد و مردم توصیه کرد: دام های خریداری شده را در مکان های بهداشتی و تحت نظر این سازمان ذبح کنند.
به گزارش بورس24 ؛مهدی خلج تاکید کرد: شهروندان دام زنده مورد نیاز خود را از جایگاه هایی که در سطح شهر از سوی سازمان دامپزشکی اطلاع رسانی می شود، تهیه کنند.
خلج با تاکید بر ضرورت ذبح دام در مکان های مشخص و بهداشتی، از شهروندان خواست از کشتار دام در معابر عمومی خودداری کنند.
وی با بیان این که برای تامین دام مورد نیاز عید قربان و تضمین سلامت آن مشکلی وجود ندارد، افزود: تمهیدات لازم برای تامین دام مورد نیاز عید قربان در همه استان ها اندیشیده شده است.
خلج با اشاره به این که سه هزار و 305 نفر در بخش بازرسی و نظارت بر سلامت دام های عید قربان فعالیت دارند، اظهار داشت: جایگاه های ثابت و سیار (خودروهای ویژه در شهر، دهستان و روستاها) دام ها قبل از عرضه و پس از ان برای تایید سلامت مورد نظارت بررسی قرار می گیرند و هماهنگی های لازم برای هم افزایی با تمامی ادارات مرتبط صورت گرفته است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با تاکید بر اینکه ذبح دام ها به منظور حفظ سلامت شهروندان در محل های تعیین شده انجام شود، تصریح کرد: نظارت های این سازمان مانع از ایجاد مخاطرات بهداشت عمومی، زیست محیطی و سلامت شهروندان و مصرف کنندگان می شود.
وی یادآور شد: پارسال 221 هزار و 229 راس دام از اماکن تحت نظارت و بازرسی سازمان دامپزشکی کشور به فروش رفت که 102 هزار و 632 راس از این دام ها در کشتارگاه ها و اماکن تدارک دیده و تحت نظارت ذبح قرار گرفت که 771 لاشه از دام های ذبح شده ضبط کامل، دو هزار و 662 لاشه سالم سازی و ضبط شد که در مجموع سبب معدوم سازی 10 هزار و 271 کیلوگرم گوشت شد.
به گفته وی، دام های ذبح شده پارسال 6 هزار و 151 کبد ضبط کامل، 9 هزار و 102 کبد سالم سازی و 12 هزار و 106 ریه ضبط کامل و 740 کلیه و قلوه ضبط و معدوم شد.
امروز هر کیلوگرم دام زنده گوسفندی با قیمت 135 تا 140 هزار ریال به فروش می رود درحالی که سال گذشته هر کیلوگرم دام زنده گوسفندی با قیمت بین 120 تا 125 هزار ریال عرضه می شد.
همچنین سالیانه بیش از 800 هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید و برای تامین نیاز داخلی 10درصد گوشت مورد نیاز نیز از خارج تامین می شود.
براساس آمارها سرانه تولید گوشت قرمز کشور برای هر نفر 10.5 کیلوگرم و سرانه مصرف آن 11.5 کیلوگرم برآورد می شود در حالی که سرانه مصرف جهانی گوشت قرمز به ازای هر نفر بدون احتساب گوشت خوک 13 کیلوگرم است.
منبع:اقتصاد آنلاین
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.